Fundadors de l’Assemblea de Catalunya reivindiquen el seu llegat i insten a deixar de banda la “hiperventilació”

Huguet, Sellarés i Oranich defensen l'organisme i el diferencien de l'ANC

Josep Huguet, Miquel Sellarés i Magda Oranich han estat els encarregats de glossar la importància de l’Assemblea de Catalunya que enguany celebra els 50 anys de la seva fundació. L’històric dirigent d’ERC i exconseller, el primer director dels Mossos i la famosa advocada han estat els protagonistes d’una xerrada sobre la pervivència i la influència de l’Assemblea en la història política i social contemporània de Catalunya.

Aquesta tarda, en el marc de les jornades de la Fundació Josep Irla, el think tank d’ERC, a la 53 edició de la Universitat Catalana d’Estius, tots tres han reivindicat de la feina feta per l’Assemblea, l’han diferenciada de l’actual Assemblea Nacional Catalana, han emfatitzat el canvi que ha viscut l’independentisme en els darrers anys i han destacat els punts històrics canviats que viuen l’ANC i vivia l’Assemblea.

Sellarés ha volgut deixar clar que els moments històrics de quan es va fundar l’Assemblea a l’actualitat són diferents, tot i que amb punts en comú, però que “són organismes que no tenen res a veure”. Ara bé, sí que ha incidit en la millora numèrica i política que ha tingut l’independentisme. D’aquí que hagi demanat apartar-se dels “hiperventilats” i de la “hiperventilació” perquè “tot i la certa castanya que ha patit l’independentisme” el país està en una situació que fa cinquanta anys era difícil de pronosticar. El consell de Sellarés és “governar bé” per anar creixent el sentiment independentista.

Oranich s’ha mostrat d’acord amb les paraules de Sellarés i Huguet, tot i que ha subratllat punts de reclamació de l’Assemblea que són contemporanis. Així, ha recordat que l’Assemblea ja defensava fa cinquanta anys la llibertat dels presos polítics, l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. “Punts que són com ara”, ha constatat l’advocada davant la presència del públic de l’exconseller d’Interior indultat, Quim Forn.

Comentaris

  Red Baron 18/08/2021 5:32 pm
  que algu els hi digui algo!
  Pacomer 18/08/2021 5:39 pm
  Hi falta el Joan Manuel Serrat
  Independencia o junqueras. PROU GOVERN DE TRAIDORS. 18/08/2021 5:43 pm
  Gobernar be diu el traidor sellares. Aquest nomes sapmolorar euros. I del leni tronqt i ara ressucitat, montillisme per la cartera. Quins vells com el porcioliticmaragall del gal, tuff de cal viva eterna i ara a erc. Colla re venuts, traidors i lladres com el ferrovial junqueras.
  Molt famosa l'advocada 18/08/2021 5:56 pm
  Però de pixaterrí
  Parleu per a vosaltres 18/08/2021 6:24 pm
  Home, potser que les belles velles patums ja no estiguin al cas que sota el mandat d Espanya governar bé no es pot. En tot cas anar passant i fent la viu viu, com fa la gent que va perdent facultats.
  Pepet de Vallmanya 18/08/2021 6:28 pm
  Tots d'erÑ ... O sigui .... BOTIFLERS !
  fat boy 18/08/2021 6:44 pm
  Governar be?. Governar be el que?.
  Comun's,crostadrégimen78 20/08/2021 1:56 am
  , ERC han perdut el nord. Properes eleccions fotran una castaña. Si algú prepara el terreny per fer pactes amb PPsc com a la diba que ho digui clar per saber a qui no votar. No penseu que la gent és tonta.

Nou comentari