El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Homs presenta un recurs a Estrasburg contra la sentència del 9-N
  • CA

L’exconseller Francesc Homs ha presentat aquest dimarts davant del Tribunal Europeu de Drets Humans un recurs contra la condemna del Tribunal Suprem pel 9-N. Homs ha anunciat la presentació d’aquest recurs acompanyat del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, en el setè aniversari d’aquella consulta. Es tracta del primer recurs sobre el 9-N que arriba a Estrasburg.

En aquest recurs, l’exconseller Homs assegura que s’han violat drets fonamentals, i assenyala que el Tribunal Suprem ha estat “arbitrari” i que el Tribunal Constitucional ha estat “utilitzat” de forma política mantenint “un bloqueig inexplicable jurídicament”. Així mateix, ha assegurat que el Tribunal Constitucional ha estat utilitzat pels “interessos” de l’Estat espanyol.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Homs insisteix en aquest recurs que el Tribunal Suprem ha actuat de manera “arbitrària” contra ell, i ha recordat que “en aquell moment el govern espanyol havia incomplert reiterades sentències del Tribunal Constitucional“. Així mateix, ha assegurat que no es va actuar de la mateixa manera contra l’executiu espanyol com amb ell.

Així mateix, Homs també apunta que el dret penal no pot ser mai retroactiu. “No era previsible que em poguessin condemnar per desobediència“, ha afegit, a més d’assegurar que la sentència del 9-N va servir com a precedent de la sentència de l’1-O: “Va fixar-ne els fonaments”, ha assegurat. “És l’inici d’entendre que certs posicionaments polítics que no eren de satisfacció de l’Estat espanyol eren tipificats com a delicte”, ha afirmat Homs, que ha acusat el Tribunal Suprem de “posar les bases d’una narrativa jurídica absolutament creativa“.

Homs no ha valorat quin recorregut pot tenir aquest recurs a Estrasburg, i ha assenyalat que el tribunal encara no s’ha pronunciat sobre l’admissió o no a tràmit. Sí que ha dit ha presentat el recurs perquè “un àrbitre neutral” es pugui mirar el cas. “Tinc la convicció que s’ho mirarà un àrbitre neutral, que algú impartirà justícia. Potser no ens donaran la raó, no ho sé, però jo crec que sí”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a novembre 09, 2021 | 19:31
    Tano novembre 09, 2021 | 19:31
    Molt ben fet Homs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa