Fernández descarta que a Catalunya passi el mateix que al PP basc

El president del PPC lamenta que la taula de diàleg no es faci en el marc de les institucions "amb llums i taquígrafs"

El president del PPC, Alejandro Fernández, descarta que a Catalunya es repeteixi la situació de “conflicte” que s’ha produït al PP basc a l’hora de tancar un acord de coalició amb Cs. “Totes les decisions les prendrem de manera col·legiada i no hi haurà cap problema. Això que ha passat al País Basc és l’excepció que confirma la regla i la nostra sintonia és absoluta”, ha remarcat en una entrevista a TV3. De fet, ha recordat que el PPC va liderar la candidatura de Pablo Casado a la presidència del partit. D’altra banda, pel que fa a la taula de diàleg ha dit que li hagués agradat que es produís en el marc de les institucions democràtiques “amb llums i taquígrafs” i ha assenyalat que es tracta “d’una guerra preelectoral” entre JxCat i ERC. 

Preguntat per Carlos Iturgaiz, Fernández ha considerat que és el millor candidat perquè té una “habilitat especial per connectar amb diverses sensibilitats dins del PP”. El president dels populars a Catalunya ha admès que s’ha produït un “conflicte intern” i unes “discrepàncies” que han acabat amb la dimissió del fins ara líder del PP al País Basc, Alfonso Alonso. Però ha volgut remarcat que es tracta d’un cas excepcional i ha afegit que aquests debats entre el centre i la perifèria també es donen en altres partits.

Segons Fernández, la situació del PP a Catalunya no té res a veure amb el que ha passat al País Basc i ha remarcat que la sintonia amb Casado és “absoluta“. Tot i les discrepàncies dins del PP pel que fa a la coalició amb Cs al País Basc, Fernández ha dit que li reconforta veure que l’independentisme “està dividit en una guerra fratricida a mort” i que, en canvi, el PP està en una fase se seure a parlar i de fer candidatures conjuntes.

Nou comentari