El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les famílies de l’escola de Canet podran batallar contra el 25% al TSJC

Les famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar podran batallar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la mesura cautelar que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà al centre. Segons han comunicat les famílies, el TSJC ha acceptat que la seva petició de participar en la causa com a “part codemandada”, ja que consideren que la denúncia de la família que vol més hores de castellà perjudica l’educació dels seus fills.

La inclusió al procés judicial és una gran victòria per a les famílies que s’oposen a l’aplicació del 25% perquè això els permetrà tenir “accés íntegre a la demanda”, que consideren que no té “cap fonament ni jurídic ni sociolingüístic”. Les famílies recorden que la demanda no només té una “afectació directa a la classe de la família denunciant”, sinó que també exigeixen la nul·litat del projecte lingüístic de l’escola i la retolació en castellà de tots els espais del centre.

La decisió del TSJC encara no és ferma, ja que tant la mateixa Generalitat com la família demandant poden presentar al·legacions contra la resolució, tot i que les famílies consideren que “no s’oposaran” a la seva inclusió a la causa. Les famílies afectades també exigeixen al departament d’Educació que “utilitzi realment totes les eines que estan al seu abast” per fer-los costat i lluitar per defensar la immersió lingüística al Turó del Drac i a la resta d’escoles catalanes.

Estratègia judicial

L’advocat de les famílies, Benet Salellas, va assegurar fa dues setmanes que esgotaran totes les vies legals per evitar que s’acabi imposant el 25% de castellà a l’escola. Salellas va defensar que la resolució del TSJC “no exposa cap criteri pedagògic ni sociolingüístic” que justifiqui un percentatge concret i que no hi ha estudis que ho avalin. “No callarem ni assumirem la utilització política dels nostres nens i nenes”, van dir llavors. “No podem tolerar la imposició d’unes mesures cautelars que s’escapen de tots els criteris pedagògics i sense cap argument lingüístic ni social”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: MHP a febrer 17, 2022 | 10:02
  MHP febrer 17, 2022 | 10:02
  Totes les families? O nomès les 25 families que ja es parlava fa uns dies? NO tots som lazis, fills meus. Volem noms i cognoms, jejejeje a veure si teniu co..... com demaneu quan es al inreves.
  • Icona del comentari de: I si no son totes, què? a febrer 17, 2022 | 14:23
   I si no son totes, què? febrer 17, 2022 | 14:23
   Vint-i-cinc families seran sempre més que una, no? I posats a fer noms, doncs que donin els de la UNA que es vol imposar a les vint-i-cinc, via jutges i no amb criteris ja no dic democràtics sinò de sentit comù i bona convivència. Poc s'estimen el seu fill si l'usen per fer mal, doncs saben perfectament que al seu fill no li perilla el castellà.
   • Icona del comentari de: MHP a febrer 18, 2022 | 11:33
    MHP febrer 18, 2022 | 11:33
    Bé, ja sabem que l'informació a aquesta dictadura en que s'ha convertit Catalunya la transparència en l'informació no es el seu fort. La especialitat dels governants lazis es manipular, transgiversar i amagar informació. Segur que les que volen el 25% son més d'una ... i de 25.
 2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 17, 2022 | 10:59
  Pere Llimonera i Citronell febrer 17, 2022 | 10:59
  Pues, bueno, pues vale... pues molt bé... "Les famílies de l’escola de Canet podran batallar contra el 25% al TSJC"... clar, tothom té dret a un abocat i a negar acusacions, defensar una causa, inclòs els criminals... Reclamen a Educació que lluiti per revertir les mesures cautelars que obliguen a aplicar "almenys" el 25% de castellà... i? So What? No deixa de ser una causa injusta i supremacista, que no té visos de prosperar, perquè va en contra de totes les Lleis espanyoles, catalanes i de la Unió Europea... Abandonar la xenofòbia i el supremacisme i abraçar la Llibertat i la Democràcia, és el que han de fer aquests irresponsables.
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 17, 2022 | 12:14
  Gonzalo febrer 17, 2022 | 12:14
  Hasta el más desalmado de los criminales merece un juicio justo.
 4. Icona del comentari de: Independentista a febrer 18, 2022 | 08:23
  Independentista febrer 18, 2022 | 08:23
  Vaja, que els concedeixen el dret a picar de peus...
  • Icona del comentari de: MHP a febrer 18, 2022 | 11:33
   MHP febrer 18, 2022 | 11:33
   Si, i amb les orelles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa