El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’excandidat a degà dels advocats recomana al substitut de Gay passar per les urnes
  • CA

Gonçal Oliveros, l’excandidat a degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha felicitat el nou degà, Jesús M. Sánchez, però li recomana que passi per les urnes per “eliminar suspicàcies” pel fet d’haver assolit el càrrec de manera “indirecta”. Aquesta és la valoració de l’advocat que va encapçalar la candidatura alternativa a Maria Eugènia Gay a les eleccions de la institució el passat 3 de juny. Sánchez va ser escollit dimarts per la Junta de Govern en tant que Gay havia estat nomenada nova delegada del govern espanyol a Catalunya per decisió de consell de ministres de dimarts.

A través d’un comunicat, Oliveros expressa la “felicitació al nou degà” tal i com “personalment va fer durant “la nit electoral quan fou escollit vicedegà”. “Li desitjo la traça i la sort necessàries per obtenir tota mena d’èxits pel bé de la Corporació, i sobre tot dels companys i companyes de professió”, insisteix Oliveros.

Ara bé, l’excandidat, però emet una recomanació al nou representants dels lletrats de Barcelona. “Si bé, en tractar-se de càrrecs elegits de manera específica i mitjançant llistes obertes, si jo estigués al seu lloc, on no hi seré mai perquè així ho decretaren les urnes, però si hi fos, convocaria noves eleccions per cercar de ser escollit degà directament pels electors, i carregar- me així d’una força moral molt superior”, remarca el comunicat.

Per Oliveros, unes noves eleccions “eludirien” especulacions i “de passada qualsevol suspicàcia que pugui generar el fet d’assolir el càrrec de manera indirecta per dimissió de qui l’havia guanyat a les eleccions, quan tot just acaba de començar el mandat i en resten encara més de tres quartes parts” . Un argument per tancar les elucubracions sobre si ja hi havia una maniobra prèvia pel relleu al capdavant de la institució en el benentès de la bona relació de Gay amb el PSOE de PEdro Sánchez. “Claredat i transparència en democràcia mai no estan de més”, apunta Oliveros. En tot cas, l’excandidat desitja “sort i encerts” al nou degà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Què teniu por dels advocats? a gener 20, 2022 | 14:46
    Què teniu por dels advocats? gener 20, 2022 | 14:46
    Article publicat ahir i al menys jo he escrit 2 comentaris. Quina professionalitat...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa