El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil va vigilar des del mar un festival celebrat a la costa catalana
  • CA

La Guàrdia Civil ha vigilat els darrers dies atentament els moviments dels assistents al Festiuet, un festival musical celebrat a la platja tarragonina de Coma-ruga aquest cap de setmana. La presència d’agents de Salvament Marítim va ser requerida per l’Ajuntament d’El Vendrell, en mans del socialista Kenneth Martínez, segons ha publicat el Diari de Tarragona. El festival va durar quatre dies, de dijous a diumenge passat, i va oferir concerts de forma ininterrompuda, de quatre de la tarda a les sis de la matinada. S’hi van arribar a concentrar fins a 4.000 persones i la celebració dels concerts ha aixecat ja queixes veïnals.

Segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil a EL MÓN, el servei que es va oferir va consistir en la vigilància de la zona per part d’una patrullera del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona. Aquest servei disposa de diverses embarcacions amb eslores diferents, adequades al servei que es pretén cobrir, indiquen les mateixes fonts. En aquest cas, l’embarcació va ser una S-30 de 10 metres d’eslora. La tripulació d’aquesta nau és variable, però acull fins a tres especialistes de Servei Marítim.

Vigilància atenta de la Guàrdia Civil a la costa catalana / Guàrdia Civil

Tot i els temors de l’ajuntament de la localitat, governat pel PSC, no es van reportar incidències. Precisament, la mateixa embarcació que va vigilar el festival va participar en el rescat d’una altra embarcació que anava a la deriva.

Casualment els Mossos d’Esquadra estan desplegant la seva unitat marítima

Aquest operatiu de vigilància de la Guàrdia Civil es produeix escassos dies després que la unitat marítima dels Mossos d’Esquadra anunciés que ja té completament operativa la base de l’Ametlla de Mar, des d’on en principi es controla el litoral tarragoní. L’àrea d’actuació, però, s’estén des de les Cases d’Alcanar fins a Altafulla i principalment fan tasques de prevenció, segons va informar l’agència ACN el passat 15 de juliol.

El patrullatge es fa de dilluns a diumenge en horari diürn, especialment a la línia de costa. Segons el cap de la unitat marítima dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar, el sergent Jordi Boix, és en aquesta zona on s’acumulen més incidents, sobretot amb barques recreatives. Tot i que la unitat està en marxa des de l’abril de 2021, no ha estat fins aquest juny que han incorporat una embarcació pròpia del cos. A la base de l’Ametlla de Mar s’hi sumen les de Palamós i Vilanova i la Geltrú.

Les competències marítimes dels diferents cossos policials acostuma a ser un assumpte polèmic. El Departament d’Interior de la Generalitat, consultat per aquest diari, no ha fet comentaris fins ara sobre aquest operatiu de les forces de seguretat espanyoles.

Més notícies
Gu?rdies Civils, en els escorcolls d'Igualada aquest dimecres arran de l'operacio Volhov
El jutge del cas Volhov dona més temps a la Guàrdia Civil perquè no se’n surt
Notícia: El jutge del cas Volhov dona més temps a la Guàrdia Civil perquè no se’n surt
Comparteix
El jutge Aguirre acorda una nova pròrroga a petició dels investigadors
Una imatge de quan la Guàrdia Civil va empènyer l'alcalde de Callús, el finat Joan Badia, a la porta del col·legi electoral durant el Primer d'Octubre, un fet que analitzarà ara el Tribunal Constitucional
Les garrotades de la Guàrdia Civil l’1-O arriben al Tribunal Constitucional 
Notícia: Les garrotades de la Guàrdia Civil l’1-O arriben al Tribunal Constitucional 
Comparteix
Els veïns de Callús aconsegueixen que els admetin a tràmit el seu recurs d’empara
Paz Padilla reconeix que s'alegra de l'acomiadament de 'Sálvame' - Telecinco
La reacció de ‘Sálvame’ a la nova relació de Paz Padilla amb un guàrdia civil
Notícia: La reacció de ‘Sálvame’ a la nova relació de Paz Padilla amb un guàrdia civil
Comparteix
Paz Padilla ha tornat a enamorar-se i la seva nova parella es diu Fran i és guàrdia civil i fotògraf
Una imatge de la protesta del 25 de març de 2018 a la sotsdelegació del govern espanyol a Lleida/Salvador Miret ACN
Pinça de Mossos i Guàrdia Civil contra l’independentisme a Lleida
Notícia: Pinça de Mossos i Guàrdia Civil contra l’independentisme a Lleida
Comparteix
Una bandera i llaços grocs, proves de càrrec per demanar gairebé 60 anys de presó per a onze acusats per una protesta del 2018

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 09, 2022 | 16:39
    Ricard agost 09, 2022 | 16:39
    A qui haurien de vigilar és a l'ajuntament del Vendrell, organitzador de l'agressió impune al veïnat. És habitual el despreci de l'ajuntament als que hi estiuegem però no votem. No ens perdonen ni un impost, però al passeig marítim l'escàndol dura tot l'estiu fins a les 5 del matí, sense que la policia intervingui. És escandalós. D'altra banda cal dir que el públic del Festiuet és molt educat, però és un concert de 5 dies, i fa soroll fins a les 7 del matí cada dia.
  2. Icona del comentari de: ERC.GAL. ESPAÑA UNA a agost 09, 2022 | 16:42
    ERC.GAL. ESPAÑA UNA agost 09, 2022 | 16:42
    Amb l'Elena del GAL.ERC i el Amoros criminals mataviejascovid, sort en tenim de la GC.ERC INEPTES,LLADRES I ASSASSINS DEL GAL
    • Icona del comentari de: Anònim a agost 09, 2022 | 18:26
      Anònim agost 09, 2022 | 18:26
      Molt bé Anna, tu que ho saps tot, ens diràs quant tornareu els diners robat repetidament i quant deixereu de ser socis dels GAL a la DIBA? Recordá tornar els 11.000.000 de ferrovial i els 14.300.000 de la DIBA durant la pandèmia. En quant a la sociovergència corrupgent, no en teníeu prou de pactar amb Isidoro dels GAL, que e vàreu pactar amb l'assassí Aznar, que ens va ficar en 4 guerres. Ja sabem que no voleu la independència de Catalunya els Juntaires, només us interessa robar, i si cal, aparteu qui faci falta Corruptes, lladres i assassins
    • Icona del comentari de: ...una, una gran farsa a agost 09, 2022 | 19:20
      ...una, una gran farsa agost 09, 2022 | 19:20
      Quin comentari de falsa bandera espanyol més ridícul i propi d'un curt de gambals. Xovinistes espanyols, feu-vos-ho mirar.
  3. Icona del comentari de: Ricard a agost 09, 2022 | 17:10
    Ricard agost 09, 2022 | 17:10
    Una volta més cal dir, fora les forces d'ocupació !
  4. Icona del comentari de: Cat a agost 09, 2022 | 18:28
    Cat agost 09, 2022 | 18:28
    I que ho ha de fer aquí la guarra civi? Fora les forces d'ocupació! I els colons ocupants.
  5. Icona del comentari de: JordiT a agost 09, 2022 | 19:41
    JordiT agost 09, 2022 | 19:41
    On és la noticia?
  6. Icona del comentari de: Manel a agost 09, 2022 | 20:53
    Manel agost 09, 2022 | 20:53
    De vegades els periodistes intenten treure notícies d'on no hi són, Guàrdia Civil espanyola, vigilant la costa espanyola, en la qual tenen competència, quina és la notícia, aquí mentre Catalunya segueixi formant part d'Espanya, ni hi ha forces d'ocupació ni colons, a més no sé que esperen que digui la Generalitat si és tot legal, alguns havíeu de dedicar-vos més a fer l'amor i tocar menys els collons.
  7. Icona del comentari de: Varist a agost 09, 2022 | 21:45
    Varist agost 09, 2022 | 21:45
    Fora sociates , esquerranosos ipolicies ñords. Vius o no.
  8. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 10, 2022 | 00:45
    Luisnomeacuerdo agost 10, 2022 | 00:45
    Juan Antonio una observación y además gratuita, los mossos también son fuerzas de seguridad españolas. No me des las gracias por iluminar tu débil conocimiento como demuestras día si y día también.
  9. Icona del comentari de: Jo a agost 10, 2022 | 01:20
    Jo agost 10, 2022 | 01:20
    Costa catalana, donde está el problema?
  10. Icona del comentari de: Novetat a agost 10, 2022 | 02:25
    Novetat agost 10, 2022 | 02:25
    La guradia Civil Espanola vigila als catalans.
  11. Icona del comentari de: Carles V a agost 10, 2022 | 13:32
    Carles V agost 10, 2022 | 13:32
    Aquests oloraven farla i estaven allí a veure si podien arreplegar res. De pas uns bons binocles i a mirar les xatis del festival. No serveixen per res més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa