El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox anuncia una querella contra Sánchez al Suprem per la llei d’amnistia

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat que la formació d’extrema dreta acudirà aquest dimarts al Tribunal Suprem per presentar una querella contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per la presumpta comissió de tres suposats delictes en relació amb la llei d’amnistia que ha pactat amb Junts per Catalunya i que, com a mesura cautelar, sol·licitarà al tribunal que “suspengui el debat d’investidura“.

Així ho ha assenyalat en una roda de premsa a la seu nacional de Vox després d’anunciar la presidenta del Congrés, Francina Armengol, la convocatòria del debat d’investidura per a aquest dimecres i dijous, que Abascal ha titllat d’“investidura colpista”. Tot i això, el líder de Vox no ha detallat els delictes que s’atribuiran al president malgrat que una setmana sí que va esmentar un presumpte delicte de suborn en impulsar la mesura de gràcia a canvi de la seva investidura.

Així mateix, el líder d’extrema dreta ha deixat clar que el seu partit “no pararà” i pensa “seguir encoratjant i recolzant les manifestacions davant de la seu del partit colpista”, en referència al PSOE. També ha insistit que la Mesa del Congrés no ha de donar via lliure a la llei d’amnistia per ser “inconstitucional” i ha exigit al Partit Popular que faci servir la majoria al Senat per impedir que sigui tramitada a la Cambra Alta. Si no, ha afirmat que Vox es querellarà contra els dos òrgans.

Feijóo i Abascal conversen en la desfilada militar del 12-O a Madrid / Europa Press

Abascal busca un front comú amb el PP per convocar “mobilitzacions institucionals”

Si bé cap d’aquestes iniciatives és nova, ja que havien estat anunciades, Abascal ha elevat el to contra la formació que lidera Alberto Núñez Feijóo i ha passat de demanar-ho a “exigir-ho”. “Ni votar a favor ni vetar, és que directament no es pot tramitar”, ha afirmat, abans d’insistir que la majoria dels populars al Senat és “clara i es pot utilitzar” per paralitzar la llei.

També ha recordat al PP la petició de convocar “mobilitzacions institucionals” als territoris on comparteixen governs, una iniciativa per a la qual els d’Alberto Núñez Feijóo s’han mostrat “disposats”. “La investidura ja s’ha convocat, urgeix una resposta i una clarificació, urgeix convocar-les per a aquesta setmana, no serà una investidura més”, ha assenyalat.

Més notícies
Melendi es perd el naixement de la filla perquè preferia mantenir el concert - Europa Press
Crítiques a Melendi per prioritzar la feina al naixement de la filla
Notícia: Crítiques a Melendi per prioritzar la feina al naixement de la filla
Comparteix
El cantant ha actuat mentre la dona donava a llum perquè creu que "té tota la vida" per estar amb la nena
Imatge de l'actriu nord-americana Rita Hayworth / Twitter
Rita Hayworth, una vida d’abusos i patiment amagada sota l’abric de bisó
Notícia: Rita Hayworth, una vida d’abusos i patiment amagada sota l’abric de bisó
Comparteix
L'escriptor Víctor Alexandre presenta el llibre 'Jo no volia ser Rita Hayworth', un drama sobre la vida de l'actriu nord-americana
El consul britànic, Lloyd Milen, amb l'alcalde de Calvià, Juan Antonio Amengual / PP
L’excusa d’un ajuntament balear per celebrar ‘Saint George’ i no Sant Jordi
Notícia: L’excusa d’un ajuntament balear per celebrar ‘Saint George’ i no Sant Jordi
Comparteix
La ciutat de Calvià, governada per PP i Vox, deixa de celebrar la tradicional festa catalana com a complement del Dia del Llibre
Rafael Amargo entra a presó - Europa Press
Com està vivint Rafael Amargo els primers dies a presó?
Notícia: Com està vivint Rafael Amargo els primers dies a presó?
Comparteix
El coreògraf ha hagut de ser empresonat perquè el jutge considerava que hi havia un risc de fuga elevat

Comparteix

Icona de pantalla completa