El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La carnisseria d’immigrants a Melilla es gira contra el govern espanyol

Centenars de cossos amuntegats i desatesos són les imatges d’impacte que arriben sobre el tracte que estan rebent els immigrants subsaharians que ahir van intentar saltar la tanca de Melilla per ingressar en territori espanyol. Segons les últimes estimacions oficials, hi hauria 18 morts, però la xifra s’està elevant. El fet és encara més rellevant si es té en compte que es tracta de la primera entrada massiva que té lloc a Melilla d’ençà que el govern espanyol normalitzés relacions entre Espanya i el Marroc l’abril passat després del gir de posició del president espanyol, Pedro Sánchez, sobre el Sàhara Occidental.

L’Associació Marroquí de Drets Humans (AMDH) de Nador, sobre el terreny, està oferint més informació sobre la situació des de territori marroquí. Segons aquesta entitat, almenys dos gendarmes de la policia marroquina ha mort i el balanç d’immigrants que han perdut la vida s’eleva a 27. Dissabte unes 2.000 persones van intentar entrar a Melilla i només unes 150 van aconseguir el seu objectiu. L’organització denuncia que el balanç mostra que “les polítiques migratòries són letals”.

Una ONG marroquina reclama obrir una investigació

L’ONG marroquina demana que, donades les circumstàncies s’obri una investigació per determinar responsabilitats després de qualificar el 24 de juny com “un dia trist a Nador”. Segons la versió d’aquesta organització hi ha desenes de ferits a les dues bandes, amb almenys dos casos greus entre policies i 12 entre els immigrants. A més a més, també apunta que hi ha desenes d’immigrants detinguts que apareixen en imatges.

Per la banda espanyola, l’entrada massiva va deixar almenys 49 agents de la Guàrdia Civil ferits de caràcter lleu i 57 immigrants, dels quals tres han estat atesos en un hospital comarcal, segons les dades de la delegació del govern espanyol.

Crítiques al govern espanyol sobre els fets ocorreguts a la tanca de Melilla

Els fets estan generant crítiques tant al Marroc per no respectar els drets humans com al govern espanyol. Alguns crítics consideren que el govern espanyol ha solucionat les seves diferències amb el règim del Marroc precisament perquè li vigili la frontera sud, sense tenir en compte els dubtosos mètodes aplicats pel regne alauita. A les xarxes, algunes crítiques han estat expressades per la diputada d’ERC al Congrés dels Diputats Maria Dantas i pel cantatutor català Lluís Llach.

També ha expressat el seu rebuig al tracte que les autoritats marroquines dispensen als immigrants subsaharians l’entitat barcelonina Iridia. Tracte cruel, inhumà i degradant amuntegant persones ferides i menyspreu per la vida, davant l’omissió del deure de prestar assistència mèdica”, apunta l’entitat.

Més notícies
Dos immigrants després d'arribar a Melilla / EP

18 immigrants morts en intentar entrar a l’estat espanyol per Melilla

Notícia: 18 immigrants morts en intentar entrar a l’estat espanyol per Melilla
Comparteix
150 persones haurien aconseguit arribar a territori espanyol
Notícia: 18 immigrants morts en intentar entrar a l’estat espanyol per Melilla - Mobile
Teresa Cunillera amb el cal del CNP a Catalunya, Antonio Togores

Marlaska envia a Melilla el cap de la policia espanyola a Catalunya

Notícia: Marlaska envia a Melilla el cap de la policia espanyola a Catalunya
Comparteix
El comissari principal Togores se'n va a l'Àfrica després de "refer ponts"
Notícia: Marlaska envia a Melilla el cap de la policia espanyola a Catalunya - Mobile
El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i
Cooperació, José Manuel Albares, en una imatge d'arxiu/ Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

Algèria titlla el ministre espanyol d’Exteriors de “manipulador” pel conflicte del Sàhara

Notícia: Algèria titlla el ministre espanyol d’Exteriors de “manipulador” pel conflicte del Sàhara
Comparteix
En paral·lel el país africà ah cessat el que era el seu ministre de finances sense explicacions aparents
Notícia: Algèria titlla el ministre espanyol d’Exteriors de “manipulador” pel conflicte del Sàhara - Mobile
Una bandera sahrauí / EP

El Front Polisario suspèn els contactes amb Espanya pel gir sobre el Sàhara

Notícia: El Front Polisario suspèn els contactes amb Espanya pel gir sobre el Sàhara
Comparteix
El moviment creu que Espanya "té responsabilitats" amb el poble sahrauí i amb les Nacions Unides
Notícia: El Front Polisario suspèn els contactes amb Espanya pel gir sobre el Sàhara - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a juny 25, 2022 | 11:58
  Català juny 25, 2022 | 11:58
  Tranquils, que al govern espanyol no li passarà res de res.
 2. Icona del comentari de: adolf a juny 25, 2022 | 12:28
  adolf juny 25, 2022 | 12:28
  El que tenen que fer es entrar per l'aduana, com ho fem tots
 3. Icona del comentari de: deixeble fervent de sant Kalashnikov a juny 25, 2022 | 12:28
  deixeble fervent de sant Kalashnikov juny 25, 2022 | 12:28
  Normal! Els espanyols tan sols saben matar o ser còmplices de matances. Son una pestilència major que la verola, la tuberculosi, la lepra i la sífilis juntes! De debò que hem d'aguantar un dia més a uns polítics que en comptes de publicar al DOGC la DUI ahir mateix i anar a mort contra la escòria espanyola ens mantenen espanyols gestionant no-sé-quin-mentrestant, fent-nos còmplices d'aquests assassinats?
  • Icona del comentari de: Clara a juny 25, 2022 | 13:28
   Clara juny 25, 2022 | 13:28
   Ep, ep! Ja hi tornem a ser! Aquest fet no es pot llegir des d'una sola neurona. És molt trist i colpidor. D'acord. Tanmateix els assaltants sabien que això podia passar. ¿Com es pot controlar una invasió a la brava de mascles joves, forts i ben nodrits i proveïts de pals o altres eines agressives. ¿Com els fas entendre que s'han de buscar altres vies que no siguin una imposició a la força? Al cap i a la fi, l'asil polític no és fa la carta (vull anar a can xauxa perqué okuparé i tindré pagueta) sinó que cal anar als territoris veïns i complir tots els protocols.
   • Icona del comentari de: deixeble fervent de sant Kalashnikov a juny 25, 2022 | 18:42
    deixeble fervent de sant Kalashnikov juny 25, 2022 | 18:42
    Ho simplifiques massa, Clara. Si hi ha morts és perquè la gran idea del estat espanyol ha estat recolzar-se en les forces de seguretat marroquines, el protocols d'actuació de les quals NO són els d'uns cossos de seguretat democràtics -aquí no entro en si la policia espanyola els segueix i/o si és democràtica; aquesta fora una altra història. Acceptant això et fas responsable del morts, de TOTS els morts. La teva visió, posats a ser simplistes, també fora d'una sola neurona. Els dos sabem, però, que cap de les dues versions ho és, mononeurònica. I mentrestant, mentre escrivim amb un ordinador del primer món, a les fronteres de l'estat, a la banda "dolenta" del planeta, tot un seguit d'ésser humans no perden una neurona sinó tot el cervell, el cap, les vísceres, les cames, els braços... ¡tota la vida!
    • Icona del comentari de: Clara a juny 26, 2022 | 00:33
     Clara juny 26, 2022 | 00:33
     Agredir agents policials és molt arriscat. Els policies en veure's en perill responen amb molta més violència. Què es pot fer? Policia democràtica? ¿? Per prevenir i evitar la dinàmica perversa a la migració s'haurien de conèixer, tenir en compte i tractar tots els factors i totes les variables que intervenen i perverteixen les situacions. Fàcil no és. Amb els polítics llumbreres i poc preocupats per la ètica que hi ha, encara més.
 4. Icona del comentari de: SANCHEZ, un hitler vulgar i assassi d'Esquerra a juny 25, 2022 | 12:29
  SANCHEZ, un hitler vulgar i assassi d'Esquerra juny 25, 2022 | 12:29
  I el Sanchez de Junqueras felicitant.se de la matança. GOBIERNO HITLERIANO DE ESPAÑA un aplauso de Junqueras,Heil. Hitler el socialista continua ben actiu amb Sanchez,Heill i els seus esclaus d'erc
  • Icona del comentari de: Sahara, la parrillada de Sanchez and Junqueras a juny 26, 2022 | 12:49
   Sahara, la parrillada de Sanchez and Junqueras juny 26, 2022 | 12:49
   Mantenir un gobierno de genocidas, solo lo puede hacer el genocida Junqueras
 5. Icona del comentari de: X2 a juny 25, 2022 | 13:01
  X2 juny 25, 2022 | 13:01
  Això es un assassinat dels estats espanyols i marroquins
 6. Icona del comentari de: Prou! No vull ser súbdit d'Espanya a juny 25, 2022 | 13:01
  Prou! No vull ser súbdit d'Espanya juny 25, 2022 | 13:01
  AQUEST PILOT DE CAMES I COSSOS TIRATS COM A QUALSEVOL CAMP DE CONCENTRACIÓ NAZI, són persones ferides i moribundes? Els del Marroc i els seus socis espanyols s'han ben lluït, són uns assassins d'estat. I el Pedro Sánchez content de no tenir-los al cantó espanyol encara felicita els marroquins. Jo no vull ser súbdit de gent que felicita una matança
 7. Icona del comentari de: 1234 a juny 25, 2022 | 14:03
  1234 juny 25, 2022 | 14:03
  Això fan les esquerres més progressistes de la Història. Si no volen immigrants, que legislin per a impedir que les gran empreses deixin d'explotar als africans i es puguin guanyar la vida als seus llocs d'origen. Que persegueixin les màfies que trafiquen amb persones. Que inverteixin en formació a Àfrica, que deixin de facilitar la deslocalització d'empreses, que és aprofitada per les multinacionals per tenir mà d'obra a preu d'esclaus. Solucions de veritat, no improvisació continua. Justícia, no aquesta carnisseria. Canvis duradors i Intel.ligents, no ferir o matar gent desesperada que ha arribat a aquest punt per una barreja d'engany i desesperació.
 8. Icona del comentari de: Ricard a juny 25, 2022 | 15:09
  Ricard juny 25, 2022 | 15:09
  Un Estat, com el castellà, mediocre provoca solucions mediocres. A sobre els saharauis estan abandonats a la seva sort. De què ens serveix "Espanya" a part de per reprimir-nos i expoliar-nos?
 9. Icona del comentari de: Lleida a juny 25, 2022 | 16:37
  Lleida juny 25, 2022 | 16:37
  El Sanchez i el PSOE en són responsables. Aquest és el preu que s'ha de pagar? Fastigosos i criminal.
 10. Icona del comentari de: Vre a juny 25, 2022 | 16:39
  Vre juny 25, 2022 | 16:39
  Sanches, el feixista de dretes muy espanyol i mucho espanyol. I mentrestant els covards d’erc i jxc segueixen pactant amb aquest estat genocida.
 11. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a juny 25, 2022 | 18:25
  Català a l'escola i arreu juny 25, 2022 | 18:25
  Aquests paios de l'associació Iridia, en quina llengua escriuen? Si són una associació catalana, el lògic fora escriure en català i, si el que volien era que els seus missatges fossin entesos pel màxim de gent, potser els hauríen d'haver escrit en anglès. Com que no en sóc soci, no em puc donar de baixa.
 12. Icona del comentari de: S'han abolit les fronteres? a juny 26, 2022 | 11:12
  S'han abolit les fronteres? juny 26, 2022 | 11:12
  Si existeixen les fronteres massa poc els ha passat i si no, que enviïn a l'atur als policies i que passi tot déu. El que no s'entén és que estant prohibit saltar-se els controls un cop passats ja no et puguin fer fora... Aquests morts se'ls poden apuntar els bonistes. Això és can pixa-rellisca.
 13. Icona del comentari de: ESPAÑA AL MATADERO YA a juny 26, 2022 | 12:34
  ESPAÑA AL MATADERO YA juny 26, 2022 | 12:34
  Quina repugnància de país Espanya, però aquests imbècils saben fer alguna cosa bé ??? Vergonya de que seguim formant part d'un país miserable, criminal i terrorista com espanya. Ja ens podem espavilar perque sinó aquesta gentussa ens portarà a la desgràcia.
 14. Icona del comentari de: Erc.HAMAS, junquerisme real a juny 26, 2022 | 12:48
  Erc.HAMAS, junquerisme real juny 26, 2022 | 12:48
  Junqueras, estas contento con la matança de tu amomSanchez? Pobre Sahara amb els genocides d'ESQUERRA. ESQUERRES DE HITLER, JUNQUERISME POTENT I DE FILL DE STALIN.HAMAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa