ERC i la CUP ultimen un preacord per investir Pere Aragonès

És el primer pas per poder arribar a un pacte independentista de legislatura abans de divendres

Esquerra Republicana i la CUP estan tancant un preacord aquest diumenge per investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat. Després de setmanes negociant entre JxCat, la CUP i ERC, aquest és el primer pas per poder arribar a un acord entre tots els independentistes que faci viable una investidura abans que divendres vinent expiri el termini per convocar el ple que ho faci possible. Les negociacions, però, continuen, i les converses han de seguir aquesta setmana vinent, donat que les tres formacions s’han compromès a intentar fer un pacte d’investidura i, si pot ser, de legislatura.

Segons han informat a través d’un comunicat, defensar el dret a l’habitatge és un dels principals aspectes que reivindiquen des d’Esquerra Republicana i la CUP, no només per donar-hi resposta de forma immediata, sinó també per poder generar un canvi de model a mitjà termini. Així, les dues formacions veuen necessari “impulsar una agenda legislativa catalana en matèria d’habitatge, i alhora, actualitzar els protocols per evitar desnonaments a persones en risc de vulnerabilitat“.

Les dues formacions volen que les polítiques de salut també prenguin una “rellevància evident” en una legislatura que estarà marcada encara per la pandèmia de la Covid19 i la crisi que se’n deriva. Per això, Esquerra Republicana i la CUP consideren que s’ha de reforçar l’Atenció Primària “per situar-la al centre del sistema sanitari públic” i, per fer-ho, es marquen com a objectiu assolir el 25% del pressupost de Salut en aquest aspecte.

Introduir canvis en la gestió de l’ordre públic és un altre dels preacords a què han arribat republicans i cupaires les darreres hores. Les dues organitzacions independentistes consideren “imprescindible un canvi en les actuacions policials en l’ordre públic de manera que, mentre no es publiquin els protocols, se suspengui l’ús dels projectils de foam per part dels cossos policials a Catalunya”. En la mateixa línia, acorden poder implementar una comissió parlamentària d’estudi sobre el model d’ordre públic  a Catalunya.

Les dues formacions es comprometen a “preparar les condicions necessàries al llarg de la legislatura per a realitzar un nou embat democràtic, preferentment en forma de referèndum, mentre es manté l’aposta d’ERC per un procés de negociació, per resoldre democràticament el conflicte de Catalunya amb l’Estat espanyol”.

Comentaris

  Elisenda 22/03/2021 3:45 pm
  Quants trolls teniu, elMon!!! Bé, dir vos que aquest preacord jo votaria que NO. El tema independència totalment tangencial, imprecís, Indefinit. O sigui res. Això es una traïció als electors. Desitjo que Junts no s'afegeixi, siusplau!
  Pandilla 22/03/2021 12:33 pm
  A Madrid se la traeis floja los partidos indepes y por supuesto los indepes, sois vosotros los que os haceis daño solitos no necesitais a nadie, a ver si mandais mas dinero al que está de vacaciones en waterloo el pastelero mejillones.
  Mala gent 22/03/2021 9:25 am
  Waterloo és un llast per la política catalana. És com una mena de bunker per reaccionaris que volen mantenir els seus privilegis, i que només saben posar pals a les rodes. Dels problemes de Catalunya ni se'n parla, ni tan sols de la independència.
  160
  159
  Respon
   Octubrista 22/03/2021 12:41 pm
   Waterloo i Puigdemont és a Londres i de Gaulle com el govern de Vichy és a la Generalitat intervinguda, per la mateixa regla de tres, els col·laboracionistes d'ara estan contra Waterloo com estaven contra Londres els que col·laboraven amb el règim de Vichy i les forces d'ocupació.
   84
   14
   Respon
  Ni pacte ni res, amb el Maduro Junqueras del DOMUND ERC 22/03/2021 9:14 am
  erc comunistes revolucionaris, padrecito Junqueras de Sanchez? pactar amb aquests promotors de la miseria i la beneficiencia es fer un DOMUND AL ARAGONES el carquinyoli dels franquistes rics de Pineda del Abuelo de Franco
  Capità 22/03/2021 8:17 am
  Quina excusa de malpagador posarà ara Junts?
  34
  79
  Respon
   ercistes per la miseria, NO SOM VENEZUELA MADURO JUNQUERAS.EL CHE amb sotana!!!!! 22/03/2021 9:21 am
   fas riure o plora Sol del Sanchez y del Maragall del Gal, Loapa, erc.españa
  Junqueras per l'eta catalana del otegui junqueras 22/03/2021 8:07 am
  Tots okupes, tots terroristes crema containne4s, tots junqueras lococ. Ercup, terrorisme catolic
  golet 22/03/2021 3:45 am
  Politiques socials que no es poden fer perqué la gent vota dependencia i els partits que també la volen, així no cal fer o no es pot fer res perqué “Madriz no les deja” i ells no corren cap risc. Win win per l’estatus quo espanyol i català, per molt d’esquerres que es diguin tots. Que tal si reformem els seus sous perqué s’equiparin a la mitja de Catalunya? Si no hi ha bons resultats no pot haber bons sous. Aixó si que seria “revolucionari”, equtatiu i chopin guai.
  Guillem 22/03/2021 2:26 am
  Sembla un acord fet a mida perquè s'hi afegeixi la Comuna Pudenta, sobre la independència, ni piu . A banda de que parlar de garantir el dret a l'habitatge, en una Catalunya espoliada per la sangonera colonial és xerrar per no callar. No tinc gens clar que JUNTS s'hi hagi d'afegir
  75
  12
  Respon
  Octubrista 22/03/2021 2:13 am
  ..... Home.. De tenir com a objectiu la independència a voler "garantir el dret a l'habitatge" ..no és ben bé el mateix
  xcat 22/03/2021 12:09 am
  sóc de junts i estic flipant amb alguns escrits de suposats juntquistes a guerra oberta. Estupidessa nois. Ara cal arribar a fer politica de la gran i pactar per les màximes un concens independista amb full de ruta per als propers anys i sobretot fer molta gestió per aixecar el país, a més exteriors pel consell i ofegar la repressió.
  39
  34
  Respon
  Al loro 21/03/2021 11:34 pm
  Que S’estigui preparant una macrocausa ,a madrid, contra el diplocat,es l’oportunitat per aixecar la suspensió de la DUI
   Anònim 21/03/2021 11:55 pm
   A que no hay cojones?
    golet 22/03/2021 3:46 am
    A que no hay etica ni dignidad?
  JordiP 21/03/2021 10:40 pm
  A Madrit tant s'els en fot. Qualsevol llei serà escrutada amb lupa per dos o tres fiscals diferents i per el Tàcito. A la més mínima coma fora de lloc, la llei serà declarada anticonstitucional i protestada pel Gobierno. El TC la paralitzarà "cautelarment" i llei a la bassa. En aquesta situació hi ha una quarentena de lleis i decrets del Parlament, oi? Doncs això.
  Lluís Valls 21/03/2021 10:27 pm
  Estic d'acord un mal presagi, un mal acord, espero que Junts no el signi
  85
  79
  Respon
   Si noi, 22/03/2021 12:55 pm
   Junts pel Sou només firma si en treu benefici econòmic. Ho te difícil...
   14
   10
   Respon
  David. 21/03/2021 8:47 pm
  Un dia molt trist per a Catalunya quan tinguem a aquest botifler fent de teòric president. És el símbol de la derrota.
  170
  180
  Respon
   Si noi, 22/03/2021 6:44 am
   la derrota va ser suspendre la DUI en segons i fugir.

Nou comentari