ERC i la CUP prenen la “temperatura” en una primera reunió

ERC i la CUP s’han trobat aquest dimecres a les dues del migdia en una primera reunió per a negociar i s’han emplaçat a tornar-se a trobar la setmana que ve. En dos comunicats, els partits ho han explicat apel·lant a la transparència, malgrat que hores abans, aquest dimecres al matí, els anticapitalistes havien assegurat que encara no hi havia cap reunió agendada amb els republicans. “Ha estat una primera trobada per obrir les vies de la negociació, que ha servit per prendre la temperatura a les relacions dels dos partits i establir les primeres bases de la futura negociació”, ha apuntat ERC en un comunicat.

Segons ha informat Esquerra, a la reunió s’ha fet una anàlisi compartida dels resultats electorals del diumenge i han coincidit a destacar “tant la victòria de l’independentisme com el fet que el moviment polític creix per l’esquerra”. Els republicans han explicat així que a la primera trobada s’ha fet un primer intercanvi de “punts de vista” sobre la situació econòmica i social del país i sobre el camí que “caldrà seguir cap a la república catalana a partir d’ara”.

Al comunicat, la CUP expressa la seva voluntat de transparència i claredat en tot el procés i que farà públiques les valoracions, “sempre mantenint els tempos que estipuli la pròpia organització i les organitzacions que formen part de la candidatura. I, sempre, intentant evitar que això interfereixi en les bones pràctiques de les possibles reunions i trobades”.

Per part de la CUP, hi han assistit els diputats electes Carles Riera, Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer. Per part d’ERC, hi han anat la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta; el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové; el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i la número dos dels republicans, Laura Vilagrà.

Comentaris

  Veterà antifranquista. Febrer 17, 2021 | 17:06
  A veure què fareu, tanmateix (i tan de bó vagi errat) la cosa pinta malament; el partidisme i els egos, lamentablement seguiran prevalent.
   Ramon Febrer 17, 2021 | 18:28
   Quant de mal va fer l'antifranquisme.
    Ramon Febrer 17, 2021 | 18:36
    Quim ruc. Deu ser d'ÈRC.
     Quim Febrer 17, 2021 | 18:42
     El ruc potser ho és vostè. A mi no m'insulti.
  Ramon Febrer 17, 2021 | 17:33
  Segons ERC, l'espai convergent ha augmentat clarament l'avantatge en vots sobre ERC en relació amb el 2017.
  Gonzalo Febrer 17, 2021 | 17:44
  Según dicen los expertos y vosotros indepres, lo sabéis bien, la manera más fiable de tomar la temperatura es de forma anal. Esperemos que la primera toma de contacto haya sido positiva.... Aunque algún desgarre habrá.... Jajajajajajajajajajaja!!!!!!
   コロン Febrer 17, 2021 | 18:36
   Caspita! Anda! CoÑo! Un espaÑol con un par de cojones o güevos, que rarillo.
  Dr Sallop Febrer 17, 2021 | 17:57
  Jo posaria de Consellera d'Interior a la Dolors Sabate , o a la Eulalia Reguant
  80
  31
  Respon
  Juan Ripolles Febrer 17, 2021 | 18:02
  El Banco Publico, que creara la CUP al mas puro estilo URSS de los años 60,s , se sabe mas o menos quien sera la cabeza pensante ???
  80
  48
  Respon
  MOI Febrer 17, 2021 | 18:07
  Una panda d'eminencies segur que tots son doctors a Yale Harvard o el MIT.
  80
  60
  Respon
   Dr Strangelove Febrer 17, 2021 | 18:39
   I vós sou un batxiller.doc
  Ramon Febrer 17, 2021 | 18:45
  Segons ERC, segons Gabriel Rufián, segons Eduard Voltas, en relació amb el 2017 ha augmentat clarament l'avantatge en vots de l'espai convergent sobre ERC.
  43
  26
  Respon
  Un abús Febrer 17, 2021 | 19:12
  Amb la Cup de la incertesa i amb Erc de la rancúnia i els compromisos de Rufian, res de res. No hi teniu dret. És un abús.
  Al Parlament Febrer 17, 2021 | 19:16
  Sis plau. Dolors Sabaté presidenta del Parlament. A escoltar les perorates de Vox i les escomeses d'Illa. Així tindrem ben entretinguda la Cup
  FRAN BCN Febrer 17, 2021 | 19:19
  Amb la CUP mai, res ni aigua.Els antisistema no aporten res només caos als.carrers..son toxics. Mai poden estar al Govern, acabarien a garrotades. CAT cada dia pitjor no estranya que les empreses marxin i ni deu inverteix en vivendes per inseguretat jurídica..feu feu
  110
  3
  Respon
  Les intencions son clares Febrer 17, 2021 | 20:18
  Ja és prou significatiu que ERC doni preferència a la CUP en contes que a Junts, que li triplica diputats. Crear un "clima" desfavorable, amb l'ajuda dels Comuns, per posar-ho molt difícil a Junts i fer-los passar com els que no volen acords i etc... I d'aquí en endavant anar-ho preparant tot per un Govern que els exclogui. I formar-lo amb el suport o l'abstenció de qui sigui.
  LSO Febrer 17, 2021 | 21:01
  ER prefiere a los perdedores de los Comunes, antes que ha los de JxC, una pregunta para la Bassas, Forcadell, Romeva y el mossen, ¿saben quien ha puesto dinero en la caixa de solidaridad? saben quien les escribían cartas a la cárcel?, saben quien salía a las manis a que les partieran la cara? no, no eran los Comunes, que mas bién la Albiach los delataba, éramos los que hemos votado JxC, pues ahora que sean los Comunes que hagan todo eso y paguen la cuota a la ANC, que además no ha demostrado ningún entusiasmo por el resultado de las elecciones, las mejores y su reacción es como si no hubiera pasado nada. Me he dado de baja.
  LSO Febrer 18, 2021 | 07:20
  La gente mayor que han votado a ER porque lo han hecho desde hace 25 años (como me dijo uno a mi) osea por fidelidad, son tan cortos, que no ven que votando a ER se morirán y no verán sus deseos cumplidos, hay que ser muy inocente o ignorantes para no ver eso, luchar para mantener a unos vividores, (como por ejemplo Rufian) y no para ver cumplidos tus deseos, hay que ser idiota.

Nou comentari