ERC i Junts per Catalunya trenquen el gel després del 14F

Les dues formacions celebren la victòria "històrica" de l'independentisme

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana s’han reunit avui per trencar el gel i obrir les converses postelectorals. Les dues formacions han analitzat el resultat de les eleccions al Parlament i han constatat la victòria “històrica” de l’independentisme, que ha superat el 51,7% dels vots. Els dos partits coincideixen a valorar la reunió com a “positiva” i han acordat obrir una “nova etapa” en l’independentisme per aprofitar aquesta “oportunitat històrica” que han brindat les eleccions. Ambdues formacions s’han emplaçat a seguir treballant en aquesta direcció i Junts ha subratllat en un comunicat la seva “aposta per un acord entre les forces independentistes parlamentàries“, el que suposaria excloure els comuns, amb qui no volen compartir executiu. El partit de Carles Puigdemont es mostra convençut que s’arribarà a acords “en tots els espais institucionals” on l’independentisme té representació. L’objectiu, afegeixen, és avançar cap a la independència d’acord amb “el mandat expressat a les urnes el passat diumenge 14 de febrer”.

El comunicat també parla d’una “nova derrota dels poders de l’Estat” als quals acusen de voler apartar l’independentisme de les institucions. Els dos partits han destacat com “un gran èxit del moviment independentista” l’avanç sostingut en cada nova elecció, posant especial èmfasi en què s’hagi pogut passar de 70 a 74 diputats i que per primera vegada s’hagi superat la barrera del 50% de suport als partits independentistes. El partit encapçalat per Pere Aragonès parla d’unes “eleccions imposades” per l’Estat espanyol on l’independentisme s’ha reivindicat un cop més com l’opció majoritària.

Tot i que aquesta primera trobada ha estat “positiva”, Pere Aragonès ha emplaçat Junts, CUP i comuns a abandonar les “excuses” per impulsar la nova “Generalitat republicana” que es basi en un govern ampli. Ho ha fet en una intervenció durant el Consell Nacional d’ERC, on ha tornat a insistir en fer possible un govern entre les forces independentistes i les que defensen el dret a l’autodeterminació i l’amnistia. ERC aposta per canviar les “inèrcies” dels darrers 40 anys amb quatre revolucions: “la social, la feminista, la verda i la democràtica”.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 20/02/2021 12:11 pm
  Psc=PsoE i En Comú-Podem (sucursal "colonial" de Podemos) dintre del Govern de CAT, serien la "Quinta Columna", els "Cavalls de Troia" i les "Guineus al Corral". En resum, la "Tempesta Perfecta Anti-Independentista".
  Realitat 19/02/2021 9:11 pm
  I ja sabeu quina es la proposta estrella, oi? Un altre referendum! Per els voltants de 2025 diuen. I serà el 3r i servirà per el mateix que els altres, dia de la marmota forever. Fins que no sigui acordat, vinculant i reconegut internacionalment l'altra meitat no se sentirà cridada, ningú ho reconeixerà i no servira per res.
  Ram 19/02/2021 7:30 pm
  Puigdemont és l'únic que aconseguirà quelcom resolutiu per la independència. I Erc no ho suporta. Per això el ninguneja.
  110
  3
  Respon
  Català 19/02/2021 6:28 pm
  A veure si em demostren que no vaig comèter una equivocació anant a votar-vos i no quedar-me a casa com era el meu desig.
   Gecko 19/02/2021 7:24 pm
   Gràcies. Sempre endavant, no defallim malgrat els paranys dels poders de l'estat espanyol i les ensopegades pròpies. Solament ens tenim a nosaltres, però, si molts de catalans ho volem. aconseguirem la independència.
  Ramon 19/02/2021 6:11 pm
  Segons ERC, en relació amb 2017 i malgrat tot el que ha arribat a fer Espanya per evitar-ho l'espai que representa Junts per Catalunya ha augmentat l'avantatge en vots sobre ERC.
  46
  104
  Respon
   Nomar 19/02/2021 7:19 pm
   L'espai independentista és de tots els demòcrates que hi vulguin contribuir, Ramon. Prou de fer el mec, Ramon. Entre tots aconseguirem la independència malgrat els comentaristes com en Ramon, que més que altra cosa sembla que sempre espanyolegen i sembla que gaudeixin enredant tot posant pals a llurs rodes. "Negatiu, tu sempre negatiu" (Louis van Gaal).
    Ramon 19/02/2021 9:04 pm
    Què, no hi caus?
    Ramon 19/02/2021 7:54 pm
    Una pregunta, personatge. Només per curiositat. Em podries posar un exemple, un de sol, d'aquest espanyoleig que em perceps "sempre"? De debò que m'encurioseix.

Nou comentari