ERC a Junts: “Encara hi som a temps”

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha comparegut poca estona després que la CUP anunciés que demà votarà favorablement a la investidura de Pere Aragonès, i que avala el preacord entre les dues forces, “com un punt de partida i no d’arribada”, alhora que deixa clar que fiscalitzarà el compliment dels acords durant tota la legislatura. Vilalta ha volgut “posar en valor” l’acord amb la CUP: “Estem contents, el missatge de la militància de la CUP és clar, és un bon acord en clau social i nacional que permet iniciar una nova etapa al país, però sabem que haurem de seguir treballant per millorar-lo. L’acord posa les bases per desenvolupar un pla de govern per transformar el país, aprofitant el resultat històric del 14F”. La republicana s’ha adreçat a Junts per avisar-la que “demà es pot materialitzar un govern independentista i d’esquerres. Hem pogut construir una majoria de moment de 42 diputats, en podem ser 74, i volem seguir intentant aquestes properes hores que això sigui possible. És a les mans de tot l’independentisme fer-ho possible. Encara hi som a temps”, ha remarcat Vilalta. I ha assegurat que  “no hi ha cap punt insalvable que faci possible aquesta majoria independentista”.

ERC “segueix en contacte” amb Junts, perquè “seguim treballant totes les hores que queden per fer possible l’oportunitat que tenim demà mateix per fer possible un govern fort i estable i una nova etapa”, ha concretat Vilalta, que no ha volgut concretar si Junts ha respost a la proposta de preacord, i tampoc no ha volgut concretar si avui hi haurà reunions. “Segur que a la tarda estarem en contacte”, ha insistit davant les reiterades preguntes dels periodistes.

Comentaris

  Mercuccio 25/03/2021 6:19 pm
  On és ara l'ANC defensant l'unitat dels independentistes? (Ups no, que l'ANC dreteja molt, i ........ això de demanar un govern d'unitat presidit per l'esquerra és de mal defensar). Junts i l'ANC tenen per davant de l'independentisme les consignes liberals i neoliberals.
   Fem memòria 25/03/2021 8:23 pm
   La Carmeta va portar l'ANC a la glòria, va ser una molt honorable presidenta del parlament, i hi va haver eleccions, va guanyar Liz Castro però no era de la corda corruptgent i van posar al peix bullit Jordi Sánchez.... L'ANC es va suicidar, heretà la restes per acabar-la d'enfonsar Paluzie.
  LLARENA dPENA 25/03/2021 5:57 pm
  Espero i desitjo moltísim que Junts no faci el paperina renunciant a la independència de CAT, devant d'EAC (Esquerra Autonomista) i continuii treballant per la Rpública Catalana. Els catalans no ens mereixem tenir un govern disposat únicament a treballlar a favor de la estabilitat castellana i encara menys, després de tantes mentides fent-nos creure que eren independentistes. Molts no perdonarem JxCAT que fcormi part d'un govern català si només és per treballar pel neoautonoimisme com preten EAC.
  11
  33
  Respon
   No pateixi... 25/03/2021 8:17 pm
   Fa gairebé quatre anys, un poc honorable ja hi va renunciar, va trigar un mes en donar els resultats del referèndum, minuts en proclamar la DUI i segons en fugir.
  Antoni 25/03/2021 2:48 pm
  Espero i desitjo pel bé, d'Esquerra i Catalunya, que un dia esdevingui la cap d'ERC
  Stop al genocidi català 25/03/2021 2:34 pm
  Votar aragones es votar españa. CAP VOT ALS FRANQUISTES DEL NUET.ERC.FERROVIAL
  125
  204
  Respon
   Anònim 25/03/2021 6:25 pm
   I votar Junts és votar un partit com Ciudadanos (liberalisme desfermat de les castes "com déu mana"), només que s'ha trobat en un altre nínxol de mercat polític per diferenciar-se i fer carrera. Quan va desaparèixer Unió van veure les orelles al llop, i van haver de reinventar-se dos vegades: per tenir quota de mercat diferenciada i per desmarcar-se de l'afer 3%
   89
   12
   Respon
   Ja tornem a tenir el nostrat sonat... 25/03/2021 5:58 pm
   El que no tinc clar és que sigui un mesetario que's creu llest o un corruptgent que és ruc, altrament dit borderline.
  ERC i CUP, mira vosaltres pacteu i Junts per força us ha de dir "venim corrents a signar"? 25/03/2021 2:09 pm
  O sigui, Junts amb 32 diputats sols ha de sumar-se a uns acords que han fet uns altres (ERC i CUP), no té dret a negociar com ha fet la CUP. ERC com us equivoqueu. Fa molts anys que m'adono que ERC és dolenta, odia , abans CDC, ara Junts i els fa pagar la seva existència, ha passat en ajuntaments, denúncies i més denúncies, portar la contra per anar en contra. No són dialogants. Aquest matí la Vilalta deia el mateix. no entén com Junts no s'hi vol sumar si ells ja han fet el pacte amb la CUP. Com gaudiu trepitjant Junts. Jo no us votaria, tornem a fer eleccions. Ara Junts ja tindria tots els drets de la Junta electoral i el PDeCAT no faria el gallaret, s'han quedat sense diners.
  182
  238
  Respon
   Matemàtiques 25/03/2021 8:38 pm
   ERC 33 + CUP 9 = 42 que supera a Junts pel Sou amb 32 escons només. Ja no maneu, ara heu de demostrar si voleu la independència o seguir processant cap enlloc.
   Mercuccio 25/03/2021 6:37 pm
   Junts l'agrupació hereva del 3%. Si volem ser un país diferent i consolidat, només funcionarà liderat per un partit d'ESQUERRES, contraposat a la monarquia i per tant REPUBLICÀ, i que sigui com nosaltres CATALÀ.
   16
   11
   Respon
   Mercuccio 25/03/2021 6:33 pm
   Junts són la dreta, els fatxes, de la política catalana. El mal de les Espanyes són la dreta hereva del caudillo. Sempre les dretes són el càncer d'un poble. I aquí a casa nostra tenim Junts. Els especuladors, els que avui diuen blanc i demà et defensen el negre, si ells hi poden treure suc de la situació. Si volem fer un país més modern, allunyat dels clixés de la dreta més tradicionalista, s'ha de construir (i només pot ser així) abanderat per un partit que sigui d'ESQUERRES i que es posicioni en contra diametralment a la monarquia, es a dir REPUBLICÀ i CATALÀ. Uneix les paraules en majúscula a veure a qué sona.
   Jo t'ho explico 25/03/2021 6:19 pm
   Al menys ho intentento, he enviat el comentari 3 cops i no el publican.
    No perdis el temps 25/03/2021 6:22 pm
    Subvencions corruptgents a un diari digital, es deuen a l'amo. Jo també mi trobo sovint.
  vendetta 25/03/2021 1:50 pm
  jojoj tatre procesista en estat pur
  Raül 25/03/2021 1:50 pm
  Exacte! A veure quan quedem per negociar!
  bs 25/03/2021 1:30 pm
  erñ botiflers
  27
  33
  Respon

Nou comentari