Endavant rebutja que la CUP formi part d’un Govern amb JxCat i ERC

L'organització opta per utilitzar els nou diputats "amb intel·ligència" des de l'oposició

Endavant rebutja que la CUP formi part d’un Govern amb JxCat i ERC en aquesta legislatura. En l’inici de les negociacions, l’organització de l’esquerra independentista adverteix que “en els pròxims dies s’iniciarà el ‘pressing CUP’ per a investir un nou president i garantir la governabilitat“. Davant això, reiteren que no poden formar part “de cap govern autonomista”, ni “ser la crossa per a les retallades i privatitzacions” i “encara menys, avalar la idea que l’autodeterminació l’aconseguirem a través d’un procés de negociació amb l’Estat”. Opten per una “acció institucional d’oposició” i fer servir els seus diputats “amb intel·ligència”, tenint en compte que “el sobiranisme transversal” els necessita “parlamentàriament”.

L’organització apunta que no es poden conformar “a demanar compromisos abstractes amb l’autodeterminació i declaracions simbòliques sobre girs a l’esquerra a canvi d’abstencions en investidures i aprovacions de pressupostos”. I van més enllà, assenyalant que el que cal és posar sobre la taula “elements de mínims”, com la retirada de la Generalitat de les acusacions particulars en causes contra independentistes i activistes de lluites socials o que els mossos “deixin de fer de força de xoc dels grans tenidors d’habitatge en els desnonaments”.

Endavant OSAN argumenta que només sent “catalitzador de les lluites socials” es pot aspirar a “créixer i disputar l’hegemonia tant del sobiranisme governamental com dels fronts amplis d’esquerres sota la tutela del PSOE”. Per això reclamen que la CUP esdevingui ” alternativa popular i rupturista, i no pas la crossa d’un govern autonòmic que no resoldrà les necessitats bàsiques de les classes populars” ni “tampoc podrà avançar en l’autodeterminació fins que no accepti que la revolució política que suposa la ruptura amb l’estat implica forçosament canvis socials profunds”.

Finalment, l’organització critica que JxCat i ERC “en comptes de centrar els esforços en avançar en el procés d’autodeterminació i confrontació amb l’Estat espanyol (…) s’han dedicat a disputar-se aferrissadament les molles del poder autonòmic i l’hegemonia del sobiranisme transversal“. “La confrontació amb l’Estat ha quedat reduïda al mer simbolisme sense cap pràctica rupturista que permeti avançar socialment i nacional”, carreguen.

Comentaris

  Dani_Andreuenc 17/02/2021 10:28 pm
  Entreu! Deixeu-vos d' osties! Entreu! No aplaneu el camí a Esquerra per pactar amb els Comuns! Ostres! Esquerra + Junts + Cup. Govern independentista 100%.
  Narcís 17/02/2021 9:14 pm
  No digui CUP, digui " baliga-balaga " .. oooooohhh jo demano això i això i això i si no ho féu no m' espereu ( que així m' estalvio se n' apropiïn .. m' empresonin .. o hagi de sortir com un llamp , però no pas vers una tribu, sinó vers a Suïssa que no n'és pas gens ni mica capitalista ! ) ! PD : en l' endemig .. a ben viure .. mirant-s'ho des de fora !
  joansjosepsiases 17/02/2021 8:15 pm
  Els qui van enviar Turull a la presó, espero que puguin demostrar que ells també estan disposats a sacrificar-se quan cal.
  Tripartit no, gràcies 17/02/2021 7:25 pm
  Confio que la CUP s'hi apunti al tripartit, que aleshores serà un "quatripartit" perquè els fotrà més maldecaps amb les seves ximpleries que no pas ajudarà.
  Jo 17/02/2021 7:15 pm
  Ostia puta mira que he votat erc i cup i quin fastic que m'arriben a fer. Esquerra cainita i excluent guardians de la veritat, la seva veritat. Putos inutils de merda , entre tots no tenen ni mitja neurona ni mitja ostia.
  Pere de la Vila Reial 17/02/2021 6:22 pm
  Sembla que aquests bufar-i-fer-ampolles no en tingueren prou amb la baixada de popularitat que tingueren després de enviar al Sr. Mas a la "paperera de la història", i de que el president Puigdemont els plantés cara, fent-los perdre l'estirabot 6 escons el 21D, que perquè ara, amb 9, - millor que 4 però uns quants menys que ERC i JpC, i d'haver-se abstingut en la votació fallida d'investidura del Sr. Turull, tornin a parlar-nos de vots intel.ligents, per suposat més que el comú. Bé, en lloc de a cap paperera, haurien d'anar-se'n al femer més proper i banyar-se amb merda perfumada.
  Vicenç Ramoneda 17/02/2021 6:06 pm
  Anem a unes noves eleccions autonòmiques! Hi ha un gènere de mamífers de la família dels esciúrids que tenen molt a veure amb els polítics indepes, la marmota!
  Joanka 17/02/2021 6:02 pm
  Imaginació i més imaginació és el que han de fer els senyor d'ERÑ per repetir el tripartit manant ara ells però que sembli un front-d'esquerres-progressietes-més_xuli_que_mai amb l'abandonament de factor (que no de boquilla) de la Independència i reintegració a les ordres del jefe de madrid i amb la bendició del mossen de la garjola. Doncs es fa com Diogenes. Un espera uns altres quatre anys (perduts) i veurem com els traïdors a l'espirit del 1-O mossegan la pols i es deixen las dents al terra i els seus nous amics no en faran ni cas.
  42
  45
  Respon
  RAMON A 17/02/2021 5:03 pm
  Ja comencen les declaracions recargolades i burres per disimular que intentaran posar tots els pals a les rodes que puguin.Potser podrieu recolcar el partit comunista de Mongolia
  Angelblau 17/02/2021 4:09 pm
  Aquest son una colla d'escagarrinats. Molta gent s'ha tornat a equivocar.
  44
  12
  Respon
  Endavant osanah osanah 17/02/2021 3:42 pm
  Endavant i pujant les escales mecàniques per les de baixada. Aneu a pastar fang.
  46
  11
  Respon
  Endevant 17/02/2021 3:32 pm
  I pujant les escales mecàniques, per les de baixada.
  gavanenc 17/02/2021 3:20 pm
  Aquests de endavant, deuen ser els que els agrada posar pals a les rodes perque l'independentisme no avanci. A veure si son talps de les clavegueres del estat ñol. Sino, no s'enten...!!!!!
  Ramon 17/02/2021 3:14 pm
  Res d'implicar-nos amb aquest aquelarre de sonats, lladres i traïdors. Quedem-nos a l'oposició, comencem a treure'ls tota la merda històrica que ens hem hagut de callar perquè figurava que érem socis així com també com la que ben aviat tornaran a generar, deixem que es coguin en llurs pròpies traïcions i comprem crispetes.
  45
  60
  Respon
  Doctor Strangelove 17/02/2021 3:08 pm
  CUP i intel·ligència són antònims! Així doncs, com es menja això que diuen aquests penjats d'Endavant? Doc.
  40
  44
  Respon
  Tripartit no, gràcies 17/02/2021 2:57 pm
  Oooooooooooooooooooooooh quina peeeeeeeeeeenaaaaaaaaaa ! Si la CUP no vol formar part d'un govern amb JUNTS, ERC es veurà obligada a fer un govern amb la Comuna Pudenta i la CUP, amb suport (tan dissimulat com sigui possible) del PSC's. No ho hagués dit mai que passaria això !
  71
  28
  Respon

Nou comentari