El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els whatsapp que enceta ‘l’operació Lledoners’ al PDeCAT
  • CA

 

 

Segona jornada de l’assemblea del PDeCAT. Un jorn que comença pujat de to i en plena batalla per fer-se amb el poder del partit i establir com ha de ser la relació amb la Crida Nacional. L’ofensiva ha començat i aquest matí els grups de whatsapp de les diverses famílies han repartit argumentari per definir el posicionament a la vista de les dues candidatures que poden presentar, la dels oficialistes amb Marta Pascal i els “cridaners” favorables al lideratge clar de Carles Puigdemont. 

 

 

Un dels whatsapp que més ha fet esclatar la batussa interna és el que s’ha batejat com “l’operació Lledoners” -pel suport diuen que explícit dels presos polítics- que proposa una direcció de consens amb David Bonvehí i Míriam Nogueras.  “Estem davant un moment excepcional, amb presos i exiliats que viuen sota l’amenaça de condemnes del tot injustes i impròpies d’un estat democràtic. Això obliga el PDeCAT a actuar amb generositat màxima per seguir contribuint eficaçment a la solució del conflicte polític existent”, comença el missatge al que ha tingut accès El Món.

 

I continua recordant que “fa pocs dies es va presentar la “Crida Nacional”, una crida pública i oberta per definir les estratègies socials i polítiques que han de permetre en un futur proper assolir la república de dones i homes lliures, en una Catalunya nacionalment sobirana”. “Una Crida a favor de la unitat sobiranista i republicana per constituir una organització d’acció política basada en la radicalitat democràtica, la transversalitat ideològica, la transparència en la presa de decisions i en la bona gestió del benestar públic”, afegeix el whatsapp.

 

Així mateix destaca que “el president Puigdemont n’és l’impulsor, i els consellers Joaquim Forn, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull ja han fet públic el seu posicionament favorable a aquesta crida, en són promotors, i també han expressat el seu desig que el PDeCAT, en aquesta Assemblea, s’orienti en la mateixa direcció”. “Ens demanen, en primer lloc, que ens hi sumem a títol personal, que hi participem actívament”, subratlla el missatge.

 

En aquest sentit, el missatge dels crítics amb Marta Pacal també demana que “l’Assemblea pugui crear una Comissió, encapçalada per ells quatre, a la que es delegaria les funcions d’acordar amb els impulsors de la Crida Nacional l’aportació del PDeCAT a la mateixa”. “Una Comissió que treballaria en paral·lel i coordinadament amb la Direcció del partit. Hi ha esmenes presentades a la Ponència 1 i a la Ponència 2 en aquest sentit”.

 

El més important en aquesta Assemblea és que els propers mesos, i amb el màxim protagonisme de la Comissió que encapçalarien Joaquim Forn, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull, es treballi en el trànsit cap a aquest nou instrument polític”. Així proposen: “I en aquest sentit, també hi ha una proposta concreta per tal d’articular una Direcció més plana. Una Direcció amb una Presidència, una Vicepresidència i 20 membres: David Bonvehí de president, Míriam Nogueras de vicepresidenta, membres de l’actual Direcció i altres persones que puguin gestionar el dia a dia del partit i coordinar-se adequadament amb la Comissió”

 

I conclouen: “Aquesta és la proposta per fer d’aquesta Assemblea, per sobre del debat sobre la continuïtat d’un o altre nom, un moment d’impuls en el procés per fer de Catalunya el millor país: una República”.

Part del whattsapp
Part del whattsapp | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa