Tal i com establia el protocol: de negre, petards, amb xiulets, globus negres i finalment només una pancarta reivindicant “diners i dignitat”. El col·lectiu MosSOS que aplega diversos sindicats i plataformes de la policia catalana s’ha sortit amb la seva i ha assolit treure més de mil membres del cos al carrer en una demanda entre laboral, econòmica i política. La convocatòria, que ha començat a les vuit del matí, ha tallat el carrer Diputació entre Passeig de Sant Joan i Bailén, a l’illa on s’ubica el departament d’Interior. 

 

La convocatòria s’ha programat coincidint amb la reunió del Consell de la Policia. Una reunió tensa en què s’han de debatre diverses reclamacions que els sindicats porten reclamant des de les retallades de 2012. Crits com “Lladres no, Mossos sí!”, “Volem votar” o “Queremos votar” els manifestants armats amb xiulets i sirenes han mostrat de matèria notòria i sonora el seu malestar. La música de fons, la banda sonora “d’Els Homes de Harrelson”. 

 

De fet, alguns dels manifestants però no amagaven que la protesta va més enllà d’una de caire laboral. “És una mica el nostre 15M”, explicava un dels concentrats més actius. La seva tesi, que ha obtingut el suport d’altres mossos que l’acompanyaven, és que els Mossos han volgut sortir al carrer per una “qüestió de dignitat”, per “l’ús polític del cos” i per què “al capdavall, ens deuen molts diners”. Fins i tot, algun admetia que la protesta també tenia un punt d’antisindical i antipolítica com la que es respirava en les manifestacións de JUSAPOL, la plataforma de CNP i Guàrdia Civil que reclama l’equiparació salarial. Els convocants han qualificat la manifestació d’èxit. “A partir d’ara ens mobilitzarem més”, han apuntat els líders sindicals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa