Els Agents Rurals, a les ordres d’Elena

Canvi clau en l'estructura de seguretat pública

Finalment, el cos d’Agents Rurals dependran de la conselleria d’Interior, que estarà a mans de Joan Ignasi Elena. Una decisió que s’ha pres pel nou Govern de Pere Aragonès i que ha quedat registrada en el decret d’àmbit de competències publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat.

Fins ara, els agents rurals depenien del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, fins ara a mans de Teresa Jordà. El canvi de Rurals a Interior és significatiu i clau en el projecte de Marc Costa, el seu actual director i també renovador del cos. De fet, Costa va presentar un projecte de reconversió del departament d’Interior en un gran departament de Seguretat Pública, on els rurals s’incorporaven com un element més de protecció i servei.

Costa s’apunta un tanto important amb aquest canvi de paradigma. Al capdavall, Rurals feia tasques de policia administrativa i també de policia judicial. Els seus atestats són claus, per exemple, en delictes ambientals. Actualment, el cos té 400 agents i es troba en procés d’ampliació i consolidació d’efectius en les oposicions que s’stan celebrant. A més, el Govern manté un plet amb el ministeri de l’Interior per la nova normativa que habilitava els agents rurals a anar armats.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 26/05/2021 1:57 pm
  Poco a poco teactoria army va tomando forma, ahí se les ven de maniobras con la USAF, nada más y nada menos.
   M 31/05/2021 6:56 pm
   Que tal el retraso? Se te nota mucho
  Anònim 26/05/2021 11:51 am
  I Elena a les ordres de Marimarlaska.

Nou comentari