El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La JEC renya Aragonès i Cambray per vulnerar la llei electoral

La Junta Electoral Central (JEC) ha renyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, per haver fet propaganda electoral en dos actes del Govern. Junts havia denunciat cinc notes de premsa enviades per la Generalitat, de les quals la JEC considera que n’hi ha dos on es pot “apreciar l’exaltació d’èxits que prohibeix l’article 50.2 de la LOREG”.

Es tracta d’un acte d’Aragonès del 5 de maig per presentar la campanya forestal –on va dir que s’han comprat 40 vehicles nous i s’invertiran 100 milions en cinc anys per renovar la flota– i un de Cambray del 2 de maig per anunciar mesures contra l’assetjament escolar en el qual va anunciar que multiplicaria per deu els recursos per a programes de prevenció. Junts ha celebrat que la JEC hagi estimat part de la seva denúncia i hagi advertit Aragonès i Cambray per haver fet “propaganda electoral utilitzant el Govern”.

Resolució de la JEC sobre la denúncia de Junts contra el Govern / JEC

La JEC descarta sancions al Govern

En el seu escrit, la JEC dona la raó “parcialment” a Junts en què els dos actes comunicats no són “campanyes informatives que resultin imprescindibles per a la salvaguarda de l’interès públic o per al correcte funcionament dels serveis públics”. No obstant això, l’òrgan reconeix que “soles i aïllades”, les referències que apareixen a les notes de premsa denunciades no constitueixen “un incompliment greu o reiterat de l’article 50.2 de la LOREG” i, per tant,descarta incoar un expedient sancionador a Aragonès i els quatre consellers denunciats.

La Junta Electoral Central reitera que no existeix una “vulneració ‘sistèmica’ (com diu el denunciant) de l’article 50.2” i considera que no ha d’adoptar “cap altra mesura addicional més enllà de declarar la vulneració del citat precepte”. És la segona vegada que la JEC adverteix Aragonès. El passat 19 d’abril, la JEC va acusar el president de la Generalitat de no respectar la imparcialitat que se li exigeix al càrrec durant un període electoral per haver anunciat l’acord de claredat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 24, 2023 | 16:08
    Pere Llimonera i Citronell maig 24, 2023 | 16:08
    "Que la JEC renya Aragonès i Cambray per vulnerar la llei electoral? ... i què? ... "que Junts (d'altres que tal ballen!) havia denunciat cinc notes de premsa on es mencionaven diverses inversions, però l'òrgan electoral descarta incoar expedients?"... i què? ... Para eso son separatas suprematas sectarios y totalitarios del Nacional Catalanismo inventa patrias, y hacen lo que les da la gana porque ellos son superiores y porque "ellos lo valen"... ¿Y qué les importa a estos payos realmente la Democracia? ¿Y qué mas les da corromperla? ... A estos elementos les da igual: vienen de la oscuridad y las tinieblas, son siervos de las fuerzas tenebrosas; y viven bajo los designios del poder obscuro, bajo el reinado de las sombras de M0rdor... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
  2. Icona del comentari de: Ordenant en castellà, fastigòs a maig 24, 2023 | 16:14
    Ordenant en castellà, fastigòs maig 24, 2023 | 16:14
    Pels que encara no creuen la colonització, fa fàstic llegir la noticia en català i desprès veure la resolució del JEC en castellà.
  3. Icona del comentari de: JEC.ERC amigos para siempre a maig 24, 2023 | 16:18
    JEC.ERC amigos para siempre maig 24, 2023 | 16:18
    JEC I ARAGONES la mateixa mafia de corruptes españols
  4. Icona del comentari de: generals a maig 24, 2023 | 18:11
    generals maig 24, 2023 | 18:11
    I en Sanches?. Fa campanya electoral de les generals, prometen coses en la campanya municipal i autonòmica. Crec que és més greu que lo de l'Aragonès i en Cambray.
  5. Icona del comentari de: egs a maig 24, 2023 | 19:18
    egs maig 24, 2023 | 19:18
    Salvats! Això de ser el gos de l'amo español, té aquests premis de consolació.
  6. Icona del comentari de: Desconnectem de TV3 tan punt aparegui algun contingut en llengua colonial a maig 24, 2023 | 19:46
    Desconnectem de TV3 tan punt aparegui algun contingut en llengua colonial maig 24, 2023 | 19:46
    Quin paperet també els de JUNTS, demanant ajuda als espanyols... A banda d'això: si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb
    • Icona del comentari de: Ull es d'erÑ.166 a maig 25, 2023 | 06:51
      Ull es d'erÑ.166 maig 25, 2023 | 06:51
      Regalimes junquerisme de les rates del españolisimomSSanxeSS.155

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa