El PSC, el PDeCAT i el PP condemnen l’ocupació d’un bus turístic per part d’Arran

Titllen la protesta "d'inadmissible" i de 'turisme borroka' i demanen al govern de Colau que rebutgi els fets i deixi d'emetre missatges "tous"

 

El PSC, el PDeCAT i el PP a l’Ajuntament de Barcelona han condemnat l’acció reivindicativa d’Arran en contra un bus turístic a la Vila Olímpica aquest dilluns. Pocs minuts després de tres quarts de deu del matí dos militants de l’organització juvenil vinculada a l’esquerra independentista han accedit al vehicle, han desplegat una pancarta amb el lema ‘Aturem la massificació turística als Països Catalans’ i han encès pots de fum al pis de dalt del vehicle. El líder del PSC al consistori, Jaume Collboni, ha criticat la poca fermesa de l’equip de govern, després que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, hagi tret ferro a l’acció i hagi dit que era “una iniciativa simbòlica”. El president del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha titllat l’acte “d’inadmissible” i ha defensat que “qualsevol interrupció del funcionament normal d’un servei” no forma part de la seva manera d’entendre “la convivència ciutadana i política”. Al seu torn, el PP ha instat Colau a actuar judicialment contra accions que el partit defineix com a ‘turisme borroka’.

 

El líder del PSC, Jaume Collboni ha acusat el govern municipal d’emetre missatges “tous” i “confosos” que eviten la condemna a “aquests cops de violència sobre les persones o les coses quan es tracta de turisme”. Alhora ha apostat per “denunciar qualsevol acte de coacció” que suposi “posar en risc la seguretat” dels passatgers d’un autobús “siguin turistes o no ho siguin”, en una protesta que “genera inseguretat” i que “perjudica la imatge de la ciutat.

En la mateixa línia, el president del grup Demòcrata al consistori, Jaume Ciurana, s’ha referit a l’acció dient que és “greu” i perjudica” no només una imatge genèrica de la ciutat de Barcelona” sinó que “posa en risc unes persones només per gaudir d’uns dies de descans”

 

Davant la campanya d’accions contra el turisme que ha anunciat Arran, el líder del grup Demòcrata ha emplaçat l’organització independentista a vehicular les seves reivindicacions a través de les vies institucionals. “Això no és llibertat d’expressió, és una altra cosa”, ha reblat. 

 

Per la seva banda, el popular Alberto Fernández Díaz ha recordat que existeix un acord municipal per defensar la ciutats dels atacs contra el turisme, motiu pel qual li ha reclamat que reaccioni a l’acció d’Arran. Al mateix temps, ha titllat “d’irresponsable” la valoració de Pisarello. A parer de Fernández Díaz, aquesta valoració demostra la “permissivitat” del govern municipal vers la ‘turismefòbia’.

Nou comentari