El PP diu que el Govern va a la Bilateral per “escenificar una relació de tu a tu amb l’Estat”

Rodríguez critica que el referèndum i els presos estiguin a l'ordre del dia i diu que la reunió amb els partits "no condicionarà gens" el desenvolupament de la trobada

 

El diputat del PPC Santi Rodríguez ha sortit decebut de la reunió que ha celebrat el Govern amb els grups parlamentaris com a prèvia de la celebració de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat. Després de la trobada, el popular ha assegurat que marxa amb “la sensació que el Govern té prevista la reunió Bilateral per a escenificar que hi ha una relació de tu a tu amb Espanya, amb l’Estat, com si fossin dues entintats paral·leles”. “Només pretenen fer una escenificació”, ha lamentat. En declaracions a la premsa, Rodríguez, a més, ha considerat que la reunió prèvia d’aquest dilluns no ha servit de res. “Se’ns ha fet lectura de l’ordre del dia sense entrar en més detalls, i poca cosa més. No condicionarà gens el desenvolupament de la Comissió Bilateral”, ha afegit.

 

I és que el PPC creu que la Generalitat “no té cap interès” en que la reunió amb l’Estat serveixi “per al que està creada, per a explorar la millora de l’autogovern de Catalunya”. “No vol parlar d’això, com tampoc va voler amb l’anterior Govern”, ha comentat. Prova d’això, segons ell, és que el Govern “només” ha volgut introduir a l’odre del dia temes com l’estat dels presos independentistes i el dret a l’autodeterminació. “Introdueixen elements que són qüestions jurídiques que no es poden resoldre des de la política, com la situació dels presos. I no podrien estar a l’ordre del dia”, ha dit, tot afegint que veu “una falta de respecte i una mostra d’ignorància del que ha passat a Catalunya” que també es parli “d’un hipotètic referèndum”. Per al popular, això “no es pot ‘pastelejar’ en una Bilateral, és d’una transcendència política més important i no és l’àmbit on es pot tractar sinó que l’àmbit és la sobirania nacional, al Congrés dels Diputats”. 

Nou comentari