El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana decidir sobre la data de les eleccions per raons sanitàries i no electorals
  • CA

La número 2 del PP a les eleccions del 14 de febrer, Lorena Roldán, ha reclamat que el Govern prengui una decisió sobre si manté la data dels comicis per raons sanitàries i segons les recomanacions dels experts i no per raons de demoscòpia. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Roldán no ha avançat quina serà la posició dels populars a la taula de partits de divendres i s’ha limitat a dir que la decisió l’ha de de prendre el Govern. “Nosaltres li donarem suport si és per motius sanitaris i no ho farem si és per com van les enquestes“, ha insistit.

Pel que fa als pactes postelectorals, s’ha mostrat convençuda que el PSC vol reeditar el tripartit amb ERC. “Ja ens té acostumats a dir una cosa i fer la contrària”, ha argumentat. Roldán ha posat d’exemple que el mateix líder del PSOE, Pedro Sánchez, va dir que no dormiria tranquil amb Pablo Iglesias al seu govern i després el va nomenar vicepresident.

I també ha subratllat que als ajuntaments catalans hi ha molts pactes entre PSC i ERC i fins i tot entre PSC i la CUP abans que amb el PP. “Volen fer un tripartit i seria una idea nefasta. Un govern amb ERC torna a ser procés”, ha conclòs.

Preguntada per la proposta del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, de desplegar la independència si l’independentisme supera el llindar del 50% de vots a les eleccions, Roldán ha demanat a Puigdemont que doni la cara i demani perdó en comptes de dedicar-se a “fer promeses i vendre fum”. I ha recordat que, en les últimes eleccions, Puigdemont va dir que si guanyava tornaria a Catalunya i no ho va fer. “Ja està bé de lliçons d’un senyor que està fugit de la justícia”, ha afirmat.

Fernández: “Els socialistes tindran un marge de decisió molt important en l’ajornament”

El president del PP, Alejandro Fernández, creu que els socialistes tindran un marge de decisió “molt important” a l’hora de decidir si les eleccions del 14-F s’han d’ajornar. Així ho ha assegurat en una entrevista a ‘esRadio’, on també ha recordat que la decisió que prengui el Govern a través d’un decret – ratificat per la JEC – s’haurà “d’ajustar” a les majories parlamentàries. “Per desgràcia la decisió que es prengui el divendres tindrà a veure amb tot menys amb els criteris sanitaris“, ha assegurat. En aquest sentit, ha insistit que part d’aquesta capacitat de decisió, anirà estretament lligada al candidat socialista i actual ministre de Sanitat al govern espanyol, Salvador Illa.

Fernández ha titllat el debat de l’ajornament de “guirigall“, com “tota la política” a Catalunya. De fet, el president de la formació creu que ERC i JxCat també estarien interessats en un ajornament dels comicis, tot i que també sosté que la candidata Laura Borràs “sembla que les vol celebrar”. El popular l’ha acusat, doncs, de tenir “por” que hi hagi “algun moviment” en la causa que té oberta al Tribunal Suprem (TS), i que li “agradaria” que anés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Pel que fa al posicionament del partit a les eleccions, Fernández ha tret pit assegurant que la línia ideològica del PP “no presenta ni una sola fissura”. Així, creu que “el constitucionalisme” s’hauria d’agrupar al voltant de la seva formació amb l’objectiu de derrotar “el separatisme”. Per això, Fernández ha explicat que no vol “competir” amb formacions com Cs o VOX, sinó que vol ajuntar forces per “sumar més escons”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a gener 12, 2021 | 10:40
    mala peça gener 12, 2021 | 10:40
    la gran fracassada i rreesponsable lorena, exigeix, mira noia primer la salut, i no la teva nomina, que tu no fots ni brot, no aportes res de bo a la societat, i a sobre cobres un paston. Això no es fer política, és la confirmació d'una irresponsable
  2. Icona del comentari de: RAMON A a gener 12, 2021 | 11:45
    RAMON A gener 12, 2021 | 11:45
    La montapollos dos ha canviat de calces

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa