El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana a Colau que promogui accions legals contra l’ocupació de la Model
  • CA

 

El Partit Popular demanarà al Govern d’Ada Colau que promogui accions legals contra els atacs al bus turístic comesos per militants d’Arran i l’ocupació dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de la presó de la Model aquest cap de setmana. Així ho ha afirmat el president del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha explicat aquest dimarts les accions que el seu presentarà al consell plenari del proper divendres. 

 

Pel que fa a l’ocupació de la presó Model, el popular ha retret que l’executiu municipal permetés l’ocupació de l’antiga presó Model “sense cap tipus d’exigència”. “Per Ada Colau, qualsevol persona o entitat apel·lant a la seva condició independentista, pot ocupar un espai sense pagar taxes o infringir les normatives. Sembla que si ets independentista tens barra lliure d’infraccions a les ordenances i normatives municipals, a més d’ocupació d’equipaments municipals”, ha retret.

 

“Els CDR a Barcelona s’escriuen també amb ‘C’ de Colau”, ha assegurat Fernández Díaz. El líder del PP al consistori ha comparat l’acció reivindicativa dels CDR amb un incompliment de l’obligació de pagar impostos i ha avisat que “ara ha estat la Model, però demà pot ser unes piscines municipal o un poliesportiu”.

En referència a l’acció reivindicativa de dos militants de l’organització juvenil vinculada a l’esquerra independentista, Arran, va desplegar una pancarta i va encendre pots de fum al pis superior d’un autobús turístic.

 

Alberto Fernández ha explicat que la seva formació demanarà al consell plenari que el govern Colau “passi de la turismefòbia a la turismefilia”, “fent pedagogia sobre la importància dels beneficis del turisme per a Barcelona”, que representen, segons ha dit, un 14% del PIB de la ciutat i més de 100.000 llocs de treball.

 

“Cal incrementar la inspecció per part del consistori, acompanyat de més vigilància de la Guàrdia Urbana i serveis de neteja”, ha demanat el cap de files dels populars, que també ha denunciat la proliferació d’habitatges turístics irregulars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa