El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El Periódico’ insisteix i publica la “nota original” sobre l’alerta de la CIA
  • CA

‘El Periódico’ segueix insistint amb la veracitat de la suposada nota que provaria que la CIA va advertir als Mossos d’Esquadra d’un atemptat terrorista a les Rambles. Aquest vespre ha publicat la “nota original”, la comunicació original que segons el diari va emetre aquest organisme d’espionatge nord-americà a la policia catalana. Però el document que aporta el mitjà no és una nota dirigida als Mossos sinó a un organisme espanyol, el CITCO (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) amb data de 21 d’agost, quatre dies després de l’atemptat.

 

El document inclou, això sí, el text publicat aquest dijous al matí amb algunes modificacions de caràcter ortogràfic que el diari justifica per protegir la identitat de la font: “Per exprés desig de la font informativa d’aquest diari i per protegir la seva identitat, ‘El Periódico’ va accedir aquest dimecres a difondre en la seva edició ‘online’ i en l’edició impresa d’aquest dijous la mateixa nota, però retocada tipogràficament”.

 

 

Sempre segons el diari, es van substituir codis i números i es va canviar la família de lletra original per una altra per petició de la font. Entre el text publicat a la portada de l’edició d’aquest dijous i la “nota original” aportada ara hi ha tres canvis: la substitució de les cometes, el canvi d’Irak per Iraq, i el canvi d”administratives’ per ‘administrative’. Aquí es pot consultar el document.

 

Cal recordar que en una compareixença pública aquest migdia el conseller de l’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, han desmentit la informació difosa per ‘El Periódico’ i han reiterat que els Mossos no van rebre cap avís de la CIA. Tanmateix, la CIA ha declinat fer cap comentari sobre la informació divulgada pel rotatiu barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa