El Govern obre expedient a Bosch pel cas del seu excap de gabinet a Exterior

L'exconseller celebra la notícia: "Finalment podré explicar els fets tal com van succeir i defensar-me"

El Govern ha aprovat aquest dimarts obrir un experident per aclarir la situació de l’exconseller d’Exteriors Alfred Bosch en el cas de presumpte assetjament sexual per part de qui va ser el seu cap de gabinet, Carles Garcias. Una publicació al diari Ara el març de l’any passat recollia la denúnica de diverses treballadores de la conselleria sobre comportaments sexistes per part de Garcias. Aquestes denúncies van forçar Bosch a cessar Garcias el 24 de gener a instàncies d’ERC. Bosch, que va dimitir el 9 de març, va ser substituït per Bernat Solé el 20 de març, en ple confinament.

L’exconseller ha celebrat la notícia en un comunicat que ha fet arriba a EL MÓN: “Finalment podré explicar els fets tal com van succeir i defensar-me de les derivades que m’afecten i les acusacions que s’hagin pogut formular contra mi”. Segons Bosch, aquesta és la primera vegada que se’l convocarà per recollir la seva versió dels fets, cosa que assegura que no ha passat en els tres informes anteriors que ha fet el Govern sobre el cas.

Aquest fet per Bosch l’ha posat en una situació delicada: “M’he trobat en una situació preocupant d’indefensió, ara els instructors de l’expedient tindran el mandat d’escoltar-me i tenir en compte la meva defensa. És bona notícia”. L’exconseller ha reclamat la necessitat d’arribar al fons de la veritat i ha demanat que es vetlli perquè els procediments i les garanties “siguin impecables”. També ha defensat que no es faci un ús partidista del cas, “lluny de les tensions electoralistes”.

Així mateix, Bosch ha sol·licitat “que no es produeixin filtracions interessades com en altres moments; i que s’expliqui amb la màxima transparència el resultat final, que estic segur que no pot ser altre que absolutori respecte a la meva persona”.

L’exconseller troba que aquest expedient “és una bona ocasió per restablir el meu nom”. Bosch va ser absolt en un expedient que va incoar i arxivar ERC, el seu partit: “Des de la meva dimissió vaig insistir que assumir responsabilitats, a partir de les presumptes accions d’una persona del meu equip, no vol dir assumir culpabilitat. Estic segur de poder demostrar la meva innocència i de restablir la meva honorabilitat. I espero que quan això succeeixi es presti més atenció al resultat final que no pas quan es van publicar acusacions que no havien estat demostrades.”

Els tres informes previs que s’han fet sobre el cas han estat de la conselleria de Funció Pública de Jordi Puigneró —que veia indicis suficients per sancionar—, el Comitè d’Ètica —que contradient l’informe de Funció Pública exculpava Bosch— i el Gabinet Jurídic.

El Govern deixa el cas en mans de la instructora de l’expedient

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, s’ha referit a l’expedient en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Ha manfiestat que s’ha decidit incoar un expedient sancionador per “presumpta infracció dels principis ètics i les normes de conducta dels alts càrrecs al servei de l’administració de la Generalitat”.

El cas ha de seguir ara la seva insturcció i una instructora “haurà de dirimir la responsabilitat o no per part del conseller en no haver activat el protocol en el cas d’assetjament sexual”.

Preguntada sobre si quina seria la reparació del conseller si resultés absolt, Budó ha preferit “no avançar escenaris”. D’altra banda, tampoc ha volgut explicar en quina situació es troben les denúncies de suposat assetjament sexual comès per l’excap de gabinet de Bosch. “No tinc aquesta informació i no la puc donar pequè és informació confidencial”, ha reblat Budó.

Comentaris

  Gecko 23/02/2021 5:06 pm
  No dic que no s'hagi d'escatir i aclarir del tot aquest afer, ans al contrari, però Bosch no n'és pas l'autor. Qui fa fer els abusos, l'autor n'és un altre. En Bosch potser no va activar a temps els mecanismes, no ho sé pas. Cal tenir-ho en compte.
  Ramon 23/02/2021 1:39 pm
  Quina beneiteria, Bosch. El judici i la sentència són sempre mediàtics i polítics. I sempre al servei dels sociates.
  28
  17
  Respon

Nou comentari