El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Drets reclama al Suprem saber si Marchena va ordenar el whatsapp contra els presos polítics
  • CA

Continua un altre front al Tribunal Suprem arran del judici contra els líders del procés. L’associació de juristes Drets ha presentat una petició a l’Oficina de Premsa de l’òrgan per tal que aclareixi qui va ordenar enviar el whatsapp a la premsa amb què s’advertia els funcionaris de les Juntes de Tractament de permetre els presos polítics passar el confinament del Coronavirus a casa aplicant el 100.2. De fet, els avisava que podrien ser investigats per prevaricació.

Una decisió que arriba dos dies després que el mateix Consell del Poder Judicial recomanés a l’entitat que es dirigís al servei de premsa del Suprem per tal que l’informessin de qui o quins magistrats van ser qui van ordenar remetre el whatsapp als periodistes de tribunals que hi tenen accés.

 

En aquest sentit, Drets enumera qui en podrien ser els reponsables com la Sala de Govern del TS, que en tindria competències; o el president del TS i del CGPJ,  Carlos Lesmes, per decisió pròpia o a petició d’un altre magistrat, com podria ser el president de la Sala Penal, Manuel Marchena. Cal recordar que, segons la plataforma de juristes, d’acord amb la llei, el president delTS i del CGPJ és el màxim responsable de la comunicació institucional d’aquestes

Drets considera que aquesta identificació és “bàsica per poder exercir les accions judicials pertinents contra el/sresponsable/s del missatge de text amenaçador i exigir-ne responsabilitats penals”. En cas que l’Oficina de Premsa del TS es negui també a donar la informació sol·licitada, Drets alerta que podrà ser requerida judicialment si el jutge competent entén que hi ha indicis de delicte en el missatge amenaçador de WhatsApp enviat des del TS. 

Precisament ahir el Món avançava l’arxiu de la querella que Oriol Junqueras va presentar per esbrinar l’autoria del whatsapp. Ara bé, era un arxiu peculiar perquè tant la jutgessa com el fiscal del cas recomanaven a la defensa del president d’ERC dirigir l’acció contra els magistrats del Suprem perquè hi havia “prou indicis” per concloure que el missatge venia dels togats del màxim òrgan judicial espanyol. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa