Demanen tres anys de presó i 17 d’inhabilitació a Alay pel viatge de Nova Caledònia

Finalment, la justícia ha decidit obrir judici oral contra Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont, pel seu viatge a Nova Caledònia. La imputació és per malversació i prevaricació i que suposaria una pena de tres anys de presó i 17 anys d’inhabilitació. Curiosament, l’acusen de ser cooperador necessari de la malversació, quan, qui va autoritzar el pagament, la secretària general de Presidència, Meritxell Massó, assisteix de testimoni. Un nou judici polític en contra el Procés. Ara s’ha requerit a la mà dreta de Puigdemont per tal que en un termini de 24 hores aporti fiança per import de 4.732,56 euros.

El jutjat d’Instrucció 28 de Barcelona va iniciar les perquisicions arran d’una querella de la fiscalia sobre un viatge com a observador del referèndum de Nova Caledònia-per assistir a la consulta d’independència, el novembre del 2018– i el pagament del peatge de la C-16 per anar a visitar els presos polítics a Lledoners és un delicte. En concret, i teòricament s’ha de jutjar la procedència d’una despesa de 4.580 euros del viatge i 15,20 euros del peatge d’anar i tornar a Sant Joan de Vilatorrada, on es troba el centre penitenciari de Lledoners.

Serà el primer cas en què Josep Lluís Alay haurà d’afrontar un judici oral tot i l’escomesa de l’Estat contra ell des que treballa per al president Puigdemont. De fet, ja acumula tres causes, de les quals només dues continuen obertes, amb tots els ingredients per constituir un judici polític. Només cal constatar que el facin cooperador necessari d’un delicte sense que hi hagi cap autor directe, En concret, el febrer del 2020, la fiscalia va presentar una querella per malversació i prevaricació continuada contra Alay i també contra la secretària general del Departament de Presidència, Meritxell Masó, per haver autoritzat la despesa.

Segons la querella, Masó va acceptar fer el pagament “amb ple coneixement que aquella activitat no es trobava entre les atribuïdes” a Alay. Així mateix, la fiscalia assegurava que tampoc “es corresponia amb cap de les necessitats personals, polítiques i socials que a través de l’oficina de l’expresident es cobreixen”. “Va adoptar”, continuava l’escrit de la querella, una resolució “manifestament arbitrària i injusta”. S’hi inclouen els bitllets d’avió, per 4.394 euros, i també dietes i altres despeses per valor de 377 euros més.

L’acusació contra Meritxell Masó va ser arxivada en al·legar que de les despeses es fa “un control formal i no d’oportunitat”. És a dir, es mira més el com que el contingut. Per la seva banda, el mateix interventor de la Generalitat va declarar en la instrucció que els viatges d’Alay –a més del de Nova Caledònia, n’hi ha una desena més– compleixen els requisits que marca la llei catalana del 2003, que regulen les prerrogatives dels expresidents de la Generalitat. Una de les línies de defensa arguïdes per Alay són les despeses de l’oficina de l’expresident José Montilla del 2018, com ara els 2.079 euros que es va gastar en aparcament. En la seva declaració judicial, celebrada al juliol, Alay va defensar que va viatjar en representació de l’expresident Puigdemont, que havia sigut convidat pel Front d’Alliberament Nacional Canaco Socialista, i que l’oficina va pagar només el viatge d’avió, ja que l’allotjament i manutenció van anar a càrrec dels seus amfitrions. Un viatge que s’incardinava dins les prerrogatives que tenen els expresidents.

Aquesta serà la primera causa que acaba amb Josep Lluís Alay en un judici, tot i la pressió judicial i policial des que treballa directament per a Puigdemont. El primer cas ja es va tancar. Alay va ser investigat per l’Audiència Nacional per encobriment, per estar acompanyant Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. La causa es va arxivar. Però d’altra banda Alay continua investigat pel jutjat 1 de Barcelona, en dues instruccions entortolligades, l’operació Estela i l’operació Volhov, sense que en cap d’elles s’hagi formulat de moment cap acusació, tot i que s’ha difós contingut del seu telèfon mòbil que ha servit per teixir una estrambòtica teoria sobre la trama russa del Procés. Per cert, en el referèndum d’independència de Nova Caledònia, el sí va perdre i va guanyar l’opció de mantenir-se unida a França.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 11:04
  Ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 17:36
   Tocayo. Pues de puta madre. Todo lo que sea hundir y machacar a laZisnaZis, perfecto para EspaÑa.
   Baldrick Novembre 10, 2021 | 18:26
   i tu, amb un plom al clot
   Vid Novembre 10, 2021 | 19:32
   castellans, el vostre domini sobre catalunya s'està acabant, ho demostren les actuacions a la desesperada i sense ni tan sols preparar-s'ho dels vostres jutges castellans. Aviat perdreu a la justicia Europea i a més, el procés cap a la independència ja no es pot tirar enrere, perquè? perquè Espanya no pot oferir res, i perquè les noves generacions són majoritariament independentistes, és només una qüestió de temps. A l'area metropolitana encara hi ha molts unionistes, però són tots allí, el territori català és majoritariament independentista, el parlament és independentista. No hi ha marxa enrere. Només us queda la força. Policia, exèrcit, jutges.... fins quan? quan podeu aguantar?
    Gonzalo Novembre 11, 2021 | 10:40
    Gran argumento. Dices que los no separatistas vivimos solo en Barcelona y área metropolitana, y que el territorio es separatista. Te recuerdo que 3/4 partes de catalanes vivimos en Barcelona y área metropolitana?
     vid Novembre 11, 2021 | 20:21
     Ergo los unionistas sois mayoria y no hay nada que temer no Gonzalo?
  RAMON A Novembre 10, 2021 | 11:44
  Encara vindran els fiscals de Putin a prendre llisons
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 18:05
   Pues de puta madre. Todo lo que sea hundir y machacar a laZisnaZis, perfecto.
    Luisnomeacuerdo Novembre 10, 2021 | 18:56
    Y por cierto me la pelava votando los de Villaverde, claro que no votaremos porque no nos da la gana y la democracia nos la pajea.
    UFF Novembre 10, 2021 | 19:49
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh hhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ni seny ni res. Novembre 10, 2021 | 11:45
  RES té sentit, tret de que aixó demostra que l'autonomia catalana és una camemada que no s'empassa ningú. I els FEM-ERC a votar los presupuestos generales de la nación española a canvi de la peli netflix en català, dropos. A votar, a votar a votar, alegres presupuestos, por el niñorufián.
  Ricard Novembre 10, 2021 | 11:47
  És repugnant la caça a l'home que fan els castellanistes per pura xenofòbia. Ells fan depeses a dojo per exemple en recursos policials en acusacions sense fonament, com per exemple la criminalització de tot un banc i de mil·lers de catalans honrats, i ningú no els acusa de res. Una pastilleta més de "concòrdia" a la castellana. Mentre alguns s'enetesten a negociar amb aquests miserables.
  INFINITES GRÀCIES. Novembre 10, 2021 | 11:51
  ALAY, tot el meu respecte, la meva consideració, el meu recolzament i el meu afecte. Munions de persones com vosté faríen falta a la nostra noble Catalunya que vosté tant honora amb ser com és. Saben lo bó que és i l'única manera d'intentar fer-li descarrilar, és aquesta. Con vosté deia, li surten denúncies de sota les pedres. Ànims i endavant, el meu cor l'acompanya. VISCA ALAY I VISCA CATALUNYA.
  INFINITES GRÀCIES. Novembre 10, 2021 | 11:51
  ALAY, tot el meu respecte, la meva consideració, el meu recolzament i el meu afecte. Munions de persones com vosté faríen falta a la nostra noble Catalunya que vosté tant honora amb ser com és. Saben lo bó que és i l'única manera d'intentar fer-li descarrilar, és aquesta. Con vosté deia, li surten denúncies de sota les pedres. Ànims i endavant, el meu cor l'acompanya. VISCA ALAY I VISCA CATALUNYA.
  Tano Novembre 10, 2021 | 12:04
  Continúa la tocada de collons com sempre
   La mare del Tano Novembre 10, 2021 | 16:11
   I tu fill, trobes normal el capteniment de l'estat espanyol ? I també el nostre, de restar sense fer-hi res ? La millor resposta és bregar per aconseguir la independència el més aviat possible, cadascú des de les seves possibilitats i alhora respondre les agressions de l'estat xovinista espanyol, de forma pacífica i no violenta.
  Aurembiaix d'Urgell Novembre 10, 2021 | 12:29
  Millor, com més repressió absurda més indepes. Quines ganes de que es convoqui un Tsunami 2 i aquesta vegada fer fora els Piolins de me.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 14:31
   Ya escuchaste a la abuelita cebolleta de la ponsati. Lo del tsunami fue una estafa a los laZisnaZis.
  Innocent, confiat i ingenu Novembre 10, 2021 | 12:30
  Les investigacions prospectives i patriòtiques de la policia tàcita espanyola, la fiscalia espanyola afinadora i la cúpula judicial lawfare espanyola, que actua sempre contra individus i institucions concrets, definits i acotats, per a vosaltres quina credibilitat tenen tots plegats ? Els catalans rarets que son annexionistes a Espanya i que diuen "estimar" molt la causa espanyola i defensar-la, què en pensen de com ho fan els seus ?
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 14:32
   Pues de puta madre. Todo lo que sea hundir y machacar a laZisnaZis, perfecto.
    Villareko Agente Secreto a voces y a veces Novembre 10, 2021 | 17:35
    En esta estamos. ¿CoÑo , no jodas, macho, Gonzalo pero no me digisteís que todo era un suflé y cosa inventada de un mesías y que seria todo muy rápido ? !Viva EspaÑa y mi madre la que me parió! ¿y lo de mi sobre pa cuando?
  uyuyui Novembre 10, 2021 | 12:35
  Me encanta que los corruptos vayan cayendo..
   Un dia et perseguiran a tu Novembre 10, 2021 | 14:35
   No sé qui ets, però sap aquella dita" persegueixen els jueus, jo no sóc jueu , persegueixen els demòcrtes, jo no ho soc... em persegueixen a mi (exPodemos o Villarejo) I ara no hi ha ningú per ajudar-me"
   Sobres, dirigir-los directament a M Punto Rajoy Novembre 10, 2021 | 16:29
   Quin cinisme més bèstia des del xovinisme espanyol. No tenen remei, per això els líders dels partits xovinistes espanyols tothora fan cara de pomes agres (o altrament dit de Carrizosa). Nosaltres, sí tenim remei : Independència.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 16:32
   Más dura será la caida de laZinaZis.
  Clara Novembre 10, 2021 | 12:46
  Veiem que la "justícia" funciona buscant pessigolles als innocents. D'altra banda resulta que els partits del parlaments que tenen l'obligatòria tasca de legislar per protegir la societat de robatoris, violacions i agressions pregonen, a toc de pauta sectària, que s'ha de compadir el delinqüent, mentre, assessoren els violadors i lladres de domicilis de com esquivar la justícia i deixen les dones a mercè de manades violentes. Com molt, el govern ha peripejat amb conselleries feministes-sexistes que resulten fàtues i esbiaixades quan no poca-soltes i que podrien actuar millor allotjades com departaments en altres conselleries més dinàmiques. Tanta irracionalitat i fluixesa autoritària ha abonat i importat màfies de tots colors i temes. La sensació és que el sistema, està en mans de persones poc capacitades i ignorants dels seus deures primordials que el duen a fer aigües per tots costats. Com que no en saben o s'han lligat a interessos espuris, bombardegen amb slogans propagandístics de "treure ferro". Un té la sensació de viure un llarguíssim mal son. La gent del carrer n'estem fins el capdamunt.
  Aplicar la D. d'independència del 27/10/17 la única manera de deslliurar-nos del PPSOEVOXPUDIMCCOOUGTENDESAIBEX·% Novembre 10, 2021 | 12:46
  El senyor Alay hauria d'estar a Waterloo o a algun altre país civilitzat, ell i qualsevol persona que tingui relació amb el MHP Puigdemont
  INFINITES GRÀCIES. Novembre 10, 2021 | 12:48
  ALAY, tot el meu respecte, la meva consideració, el meu recolzament i el meu afecte. Munions de persones com vosté faríen falta a la nostra noble Catalunya que vosté tant honora amb ser com és. Saben lo mal que els fa i l'única manera d'intentar fer-lo descarrilar és aquesta, de moment. Com vosté deia, li surten denúncies de sota les pedres. Ànims i endavant, el meu cor l'acompanya. VISCA ALAY I VISCA CATALUNYA.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 14:34
   Apa, venga, ya puedes levantarte e ir a limpiar la palangana. Uy, no...que te lo has tragado todo...
    Gonzalo Novembre 10, 2021 | 18:07
    Pues puta madre. Todo lo que sea putear y machacar a laZisnaZis, perfecto.
  M Punto Rajoy Sobres Novembre 10, 2021 | 12:50
  Digueu-me malpensat. Si la policia tàcita, la fiscalia de confiança que afina i la (in)justícia lawfare patriòtiques espanyoles fessin la mateixa feina "d'investigació" sobreentesa, prospectiva i amb el mateix "rigor", nivell de "proves", "esforç", "informes", "filtracions" i "zel" a elegits i a l'entorn del partit de Rivera, del PP i / o VoX, potser uns altres galls els hi cantarien. Però tot els hi resta a casa. El circ espanyol des de fa temps fot molta basarda. Per si de cas, nosaltres anem passant cap a la independència, sense fer gaire soroll, però, sense pausa.
  MHP Novembre 10, 2021 | 12:55
  Cim sempre, el Món manipulant. Aquest bon home ha malversat diners de tots (tots) ela catalans i sembla que també ha prevaricat. Te que respondre devant la justícia, no tot surt gratis. La imputació no es pel viatge, si vol anar de vacances, que s'ho pagui ell, com fem la resta de catalans
   A Mhp Novembre 10, 2021 | 16:02
   Quina vergonya ser supportter d'un estat trampós que sempre espia il·legalment i apunta prospectivament contra una ideologia concreta, i a més no siguis tant estúpid d'escriure "si vol anar de vacances" i que "s'ho pagui ell"... frases copiades literalment del CV del teu rei emerito dels collons, el prevaricador de la titola, al qual si que sembla tot li surt gratis, no ? Sou especialistes en intentar orientar i dirigir tota la vostra merda envers els altres, però no us en sortireu. No ets més curt de gambals perquè no t'entrenes més, tros de quòniam.
    A MHP de MHP Novembre 10, 2021 | 19:28
    A MHO se MHP El rei serà teu, capgròs. Tot el que fan els capos lazis està ben fet, inclòs gastar diners per anar a fer turisme a comte de tots (tots) els catalans? Feu una mica, nomes una mica de autocrítica, s'estan aprofitan de la vostre bona fe.
     Al cínic MHP Novembre 11, 2021 | 10:19
     El penós MHP, un altre xovinista espanyol al qual li han trepitjat l'ull de poll. Digues-la mes grossa encara, carallot. Des de la supremacia i el xovinisme espanyol teniu un morro que us el trepitgeu. A sobre intenta dissimular sobre la monarquia borbònica... com si fos una "cosa" aliena a l'espanyolisme i a la teva Espanya, quina barra. A espanya teniu, entre altres perles, un poder judicial descarat i desvergonyit que practica el lawfare, inclosa la fiscalia afinadora espanyola i les forces d'ocupació, "ocupades" en redactar infectes informes prospectius i encara és l'hora que ho denuncieu. És clar als renegats ja us està bé, que us facin aquesta feina bruta des d'Espanya i encara hi foteu més odi, us agrada remenar merda, i, sí, intentar de fer creure que fer d'observador internacional durant un procés electoral en forma de referèndum, és anar de "vacances" és d'un cinisme descarat.
  mala gent Novembre 10, 2021 | 13:05
  L'odi a tot el que sigui català cega els espanyols i les seves institucions. Van a fer tan mal com els sigui possible i no els importen els recursos econòmics/humans que hagin de destinar (potser hauria de dir malbaratar?). Ara li toca a Josep Lluís Alay. Primer va ser per un ticket d'autopistes de 10€, després ha seguit per una suposada conversa amb algú quan en realitat era part de la traducció d'un llibre ... estan malalts! i a sobre són curts, però tenen les institucions per aplicar les seves lleis a mida. I mentre, un dels seus dos reis, el que si la Consti no li donés llicència per delinquir estaria a la presó, es troba de happy flower, els PER, la Gúrtel, Castor, el buidat del fons de pensions per salvar bancs i els seus accionistes ... i així podríem seguir sumant exemples ... quan més lluny d'aquesta mala gent, millor! i que sigui ràpid, del contrari seguiran fent mal.
  Joan de Canyamars Novembre 10, 2021 | 13:18
  A Espanya no els cansa anar fent el ridícul? On tenen el límit de la vergonya de les seves actuacions? L'obcecació per perseguir els independentistes catalans sembla no tenir límit i els fa perdre l'enteniment.
   @ en Joan Novembre 10, 2021 | 16:23
   Senzillament, no tenen límit ni es cansen mai, duen segles així, perquè no tenen vergonya ni sentit del ridícul. Sí, no tenen límit i la mare dels ous és que ho fan per un fal·làcia, una pretesa unitat d'Espanya que és inexistent. "Espanya" des de l'any 1587 ha perdut, se li han separat o desunit, com ho vulgueu dir, una munió de territoris que avui son estats independents o formen part d'estats diferents de l'espanyol. Els catalans som uns aturats, qualsevol altre poble amb més dignitat els hauria plantat cara, se'ls hi hauria separat i els hauria enviat a pastar fang fa anys i panys.
  Tope Secreto. Lawfare. Modo de empleo Novembre 10, 2021 | 13:23
  1 ) Buscar encarecidamente un cabecilla o en ausencia de este alguien de su entorno a prospectivar 2 ) Espionaje y seguimiento discreto si se puede y deja, de movimientos y de móviles sin dejarnos ver 3 ) Vaciado y traducciones de emails, twitts y publicaciones varias incluso agendas, listas de compra y Cavall Forts 4 ) Realización esmerada de informes a ver si cuelan 4 ) Afinación de pormenores a cargo de la fiscalia competente 5 ) Macerar, dejar pasar unos meses y esperar convocar comparescencias durante una fecha "assenyalada" 6 ) Preavisos pertinentes y acostumados de difusión a la prensa amiga y convocatoria de dicha prensa en el dia "assenyalado", hora y domicilio o lugar previstos si es el caso y acontece 6 ) Despliegue de periodistas, parapolicial y policial previsto y acostumbrado 7 ) Juicio farsa como es costumbre y tocada de cojones a los que no creen ni practican la unidad de Españauna. 8 ) Activación, pasado el tiempo establecido como de costumbre de nuestros concolegas del tribunal de Cuentos a buen fin de rematar la tocada de los dichos cojones. Nota importante. Autodestruir con discreción debida este documento para que no lo detecten ni se den cuenta posibles personas que piensen mucho y mal de nosotros discretos.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 14:36
   La historia que emocionó a Steven Spielberg.
    @Gonzalete i su chupete Novembre 10, 2021 | 19:15
    La realitat d'Espanya cou i us cou. Ha. ha, ha.
   Nota aneja al final Novembre 10, 2021 | 17:07
   En el caso que no se llegue al final del proceso lawfare o la actuación judicial entrometida de un juez "progre" y "moderno", desestime por absolución etc nuestra ardua labor al cabo de meses o años, no nos desanimemos ni despeinemos puesto que ya los habremos jodido y tocado en gran parte los cojones. Misión cumplida. Además fiscalia y vox o vox y fiscalia, siempre podemos recurrir y confiar pa alargar la cosa, ya entendeís. This is Spain justice#
  Ferran Novembre 10, 2021 | 13:34
  Yo los enviaría a todos a cagar, ya que no paran de hacerse pajas mentales y supongo que piensan que somo todos borregos estúpidos que aparte de balar no sabemos otra cosa.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 14:37
   Has hecho una definición perfecta de lo que sois. Enhorabuena!
    Gonzalo Novembre 10, 2021 | 17:42
    Pues de puta madre, tocayo. Todo lo que sea hundir y machacar a laZisnaZis, a mi me va perfecto.
    Ferran Novembre 10, 2021 | 20:54
    Me refería a ti,hermosura,pendón desbocado ...
   Doncs que mes saps fer, Ferran? Novembre 10, 2021 | 15:11
   Jo diria que també saps bordar i mugir…
   A en Fernado Monta i Tanto Novembre 10, 2021 | 18:04
   Molt ben descrita la judicatura lawfare espanyola, Ferran. Jo hi afegiria el tribunal de cuentos. Bona pensada escriure-ho en espanyol, així t'entendran a Ceuta (سبتة) i a Melilla (مليلة).
  L'Avantguarda Novembre 10, 2021 | 13:38
  No us ho cregueu els nonacionaistes espanyols diuen "viajando se cura el "nacionalismo", és un parany. Recordo que l'eixerit fill del feixista Samaranch escrigué això a "La Vanguardia" fa uns anys. Que se n'ha fet de "La Vanguardia" ?
  Luisnomeacuerdo Novembre 10, 2021 | 14:35
  Mortadelo has visto como no era tan difícil, hasta tu ya dices expresidente cuando te refieres al pastelero loco. Cero al cociente y sacamos al fascista independentista siguiente y este alay, ya está gritando ayaaayy. Ojete cerrado una temporada. Todo según lo previsto.
  boirot Novembre 10, 2021 | 14:36
  ERc llepant el cul als jutges, fiscals, al govern de madrid....."mas progresista de la historia " ....
   Al Borinot Novembre 10, 2021 | 18:22
   Apa, emmerda i burxa més, com si amb els espanyols no en tinguéssim prou. Amb individus renegats com tu s'entén millor, perquè després de tants anys de colonització espanyola, els catalans encara no ens hem pogut desempallegar d'Espanya. Els comentaristes de falsa bandera foteu molta pena.
  Luisnomeacuerdo Novembre 10, 2021 | 14:38
  Y por cierto nos la pela lo que voten los de calzedonia, tractoria no votará porque no nos da la gana.
   Luismeacuerdo Novembre 10, 2021 | 19:05
   Y los xovinistas españoles por cierta unidad de España, nos la pela lo que voten los de Nueva Caledonia y en general todo lo que no sea España, Catalunya no votará porque no nos da la gana "plena", "homologada", "consolidada" y "madura".
  I del assasinat de JFK, del cambi climàtic, de l’erupció a La Palma… Novembre 10, 2021 | 15:13
  Ja posats que el denunciïn per tots els mals de la puta ecspanya profunda! Cada vegada mes lluny de la podrida ecspanya, la dels fills del règim el 78…
  JordiP Novembre 10, 2021 | 15:59
  Cap problema. Tres anys donen sufient temps per a preparar una demanda al TEDH. Una altre. Qiue es guanyarà, per a major oprobi i descrèdit de la [ni] justícia castellanoespanyola. Sembla que no els importi gens anar pel món amb el cul a l'aire. És clar, no van pel món: de ser per ells, ni sortiriren del seu poble més que per anar als toros a fumar puros i veure sang. Que és la única que de moment els deixen veure. El paredón ara no s'estila.
  Doctor Strangelove Novembre 10, 2021 | 16:15
  En Josep Lluís, àlies Jack Ryan, Alay se'n sortirà segur. Diuen que és l'home més llest del món mundial, o sigui que cap problema. A més a més, assessora a un altre intel·lectual de nivell galàctic: l'ínclit batxiller Puigdemont! Doc.
   Lionel Mandrake Novembre 10, 2021 | 17:15
   On era aquest tros de quòniam ? Amb Gonzalooh i el desmemoriat ja tenim tots el show ridícul del xovinisme i populisme espanyol en marxa, ha, ha.doc
    Merkin Muffley Novembre 10, 2021 | 18:47
    Millor arribar a gran, amb un cervell en forma i connectat al nostre temps i tenir una vida plena, que no pas aquesta criatura superba i mal criada plena de merda populista Strangelove que té un cervell de l'any de la picor i a sobre xovinista espanyol... Aquesta criatura que encara no té els estudis primaris, és un xitxarel·lo cregut i repel·lent. Que l'aguantin sos pares.doc
  federalista Novembre 10, 2021 | 16:44
  el jack ryan catalino, amic dels russos i de putin hahahaah, ni als tebeos de la tia de mortadelo i filemon, el superintendente vicente en te mes classe i mes de tot, que aquest pobre pallasso de segona indepre cap de gabinet del pastisser fugit, encara que pastisser,el jack ryan de segona aquest i vicari ex presi apreteu xistorra hahha quin trio podien fer un tebeo que ni mortadelo i filemon, qui seria el super i qui mortadelo i qui filemo.
   Al federalista ridícul i de fireta Novembre 10, 2021 | 17:19
   Quina vergonya i que s'hagi de fer tant el pallús per a intentar defensar una cosa inexistent : La "unitat", d'Espanya. Un ens que es desfà des de l'any 1587 no és cap unitat de res, no ens intenteu aixecar la camisa.
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 20:03
   La historia federalista que conmocionó a Steven Spielberb.
  Desconnectat d'Espanya Novembre 10, 2021 | 16:53
  En aquest cas primer van fotre el ridícul amb un ticket de peatge d'autopista i sobretot fa uns dies clamorosament amb una traducció d'un llibre... i ara tot d'una i de forma casual, com qui no vol la cosa, recuperen l'arxiu d'informes prospectius de tàcito que tenen de cada "sospitós". L'esperança és que sense aturador i tot sols facin la bola dels nyaps i desprestigi judicials lawfare tant grossa, que un dia els rodoli a sobre, aleshores serà un bon moment per a reactivar i fer efectiva la declaració d'independència, però, és clar, mentrestant s'ha de preparar i treballar-hi a fons.
  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 17:28
  Transformaremos el todo Madrid en un lindo vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 17:56
  A saber, el prestigio, el merecido respeto, el jolgorio, el encanto y la grandeza que hace grande y engrandeze a su vez a EspaÑa, no se toca. !LaZisnaZis a prisión!
  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 18:24
  Pues puta madre. Todo lo que sería hundir y machacar a laZisnaZis, perfecto.
  Doctor Strangelove Novembre 10, 2021 | 18:33
  Com em mola la cúpula judicial espanyola de vells i tietes hiperventilats! Diuen que marchenes i companyia son els més llestos del món mundial, o sigui que cap problema per a la meva estimada Espanya.doc
   Luisnomeacuerdo Novembre 10, 2021 | 18:53
   Y por cierto que me la pelava con lo que voten los de calziduina, dactoria, no votaré porqué no me da la gana.
  Hiperventilat Novembre 10, 2021 | 19:11
  CarroÑa
  CAT Novembre 10, 2021 | 19:31
  Crec que ja va sent hora de portar tots els greuges que patim a la fiscalia europea. Ara ens hem de moure més que mai per culminar i ratificar la independència.
  LA INDEPENDÈNCIA ESTÀ A TOCAR Novembre 10, 2021 | 19:34
  Aquesta gentussa d'espanya està resentida i per això volen apretar més del compte, pero no se'n sortiran. Els qui ens tenien que portar a la independència fa 4 anys es van equivocar, però per tenir exit abans s'ha de fracassar. I ja queda molt poc per arribar a l'exit de nou, aquesta vegada per sempre.
   @Està-a-tocar Novembre 11, 2021 | 10:35
   Això que es van equivocar, és la teva opinió. Sembla que els espanyols no s'equivoquin mai per a segons quins catalans perepunyetes... És evident que la independència d’un poble no és mai una concessió generosa d’altri, sinó una victòria abnegada pròpia. La qüestió és i tu, mentrestant, què fas per la independència ?
  Carta al Gonzalo Novembre 10, 2021 | 19:54
  Gonzalo, quin odi portes a sobre, tindràs una llaga a l'estómac. Vigila, siguis qui siguis, el Villarejo també fanfarronejava com tu i mira quants anys de presó té, prou fiscals i jutges volien afinar-li les fanfarronades, però han hagut de jutjar-lo, era massa fanfarron. Ja ho veus Gonzalo. Per cer què és la Zisnazis, són els d'extrema dreta de VOX, oi? No se t'entén gaire quan escris, ah i no cal que repeteixis la mateixa idea. Poca expressió tens. Quan et paguen?
   Gonzalo Novembre 11, 2021 | 10:44
   Y escris, que es?
  Apliquem la D.I. del 27/10/2017 per deslliurar-nos del PPSOEVOC'S-PUDENTS-CCOO-UGT-FAES-ENDESA-IBEX-35 Novembre 10, 2021 | 22:34
  El senyor Alay ha de fotre el camp a qualsevol país on no arribin les urpes del poder colonial
  Cal dir-ho Novembre 10, 2021 | 23:33
  Per una altra banda l'altre dia varen intentar "acusar" i embolicar Alay amb una traducció del rus en un llibre del propi Alay, la primera pàgina. Però, algú ha dimitit per aquest bunyol ? Algú n'ha donat alguna explicació ? El funcionari redactor de l'informe no dimitirà, el cos de la guardia civil en donarà explicacions ? Trauran aquest tema del sumari prospectiu ? Els mitjans de comunicació que ho han esbombat i n'han fet ressò en faran cap rectificació ? Son uns pocavergonyes i alhora una vergonya que encara siguem sota sobirania espanyola.
  ton c. Novembre 11, 2021 | 11:35
  jo vull estar en nómina com aquets dos que els hi publiquen fins i tot els estornuts.

Nou comentari