La CUP exigeix al Govern una ruptura política i econòmica amb l’Estat

La formació considera que més que fixar terminis el que cal és un canvi de rumb del govern per abandonar l’autonomisme
La diputada de la CUP Maria Sirvent
La diputada de la CUP Maria Sirvent | Jordi Borràs

A les portes de la reobertura del Parlament i de la conferència del president Torra, la CUP recorda que la seva aposta política per aquest curs passa pel desenvolupament de mesures que garanteixin i dignifiquin les condicions d’existència de les classes populars i l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català. Així, la tasca cupaire, segons informa en un comunicat, anirà encaminada a fer un seguiment polític de les accions que impulsa el Govern de la Generalitat per tal de que “no tanquin per dalt, allò que vam obrir per baix” la tardor pasada, i en la participació a les mobilitzacions populars per exigir l’exercici del dret d’autodeterminació. Igualment, la CUP-CC, continuarà fent propostes perquè la consecució de la República es pugui fer a partir de l’exercici de la sobirania als carrers, als municipis i al Parlament. 


 

Per això, la CUP recorda que és urgent crear l’assemblea municipalista i de càrrecs electes, que es legisli en clau de superar els límits del neoliberalisme i les retallades en serveis públics i que es faci una aposta per dotar de sobirania les institucions i els carrers del país. Per la formació de la unitat popular aquest és el tema central de debat en aquest inici de curs i no pas els terminis concrets de materialització de la República. “Si no tenim clar el què i el com, ens serà impossible definir el quan”, ha confirmat el partit en el comunicat. En aquest sentit, la CUP ha accelerat aquests dies les reunions polítiques amb diversos actors per poder bastir el més aviat possible una proposta nítida de mobilització però també d’actuació institucional que serveixi per trencar els límits del règim del 78 i "l’actual règim borbònic en clau de desbordament democràtic, social i nacional". 

Comentaris
Cada vez más claro.
Con esta podredumbre lo único que se conseguirá será el desastre total.
Pagès Català
Completament d'acord. Bon cop de CUP!
Es una de l'as solucions per marxar d'Espanya
Tal com raja
Totalment d'acord. Prou de vasallatge.
RFS
Mientras Navarra y el Pais Vasco, gozen de los privilegios fiscales que gozan , contemplados y ratificados en la Constitucion Española . Cataluña nunca sera Independiente !! lo entendeis ?? , lo entendeis los de la CUP ?? lo entendeis !!!???? lo entendeis los indepen !!!??? repito : Cataluña nunca sera Independiente !!
La CUP exigeix al Govern una ruptura política i econòmica amb l’Estat
Ruptura politica nos la imaginamos, pero ruptura Economica implica dejar de colaborar a pagar el CUPO VASCO ?? CUP ya nos lo explicareis.
A continuació de dir el què
que diguin almenys un com....
Berta
Bon cop de cup !! m'encanta !!!!!.
No prediqueu al desert
els del govern no tenen cap interès a trencar amb l'estat, primer per les cadires que [creuen que] tenen assegurades amb el conte de la llagrimeta eterna del victimisme, i després amb el xantatge dels judicis que esperen i el dodotis que ja tenien fa un any i que ara s'ha incrementat. Mentrestant viuran de repúbliques fictícies i fingiran que exigeixen a Madrid el que saben que no ens han volgut donar mai.
Pere Grau
La CUP exigeix al Govern una ruptura política i econòmica amb l’Estat : Otegui los catalanes nos marchamos, te enteras !!!
Ho sabíem però res
La CUP? ah sí, aquells que després de l'aixecada de camisa de JxC semblava que eren els únics indepes que obtindrien uns grans resultats al forçat 21D però heus aquí que no, que elpoble català va tornar al de sempre, a creure'ls les versions ploramiques dels partits autonimistes (ara sabem que ERC tbé n'és un) i a renovar la confiança als qui van ABANDONAR el mandat de l'1-oct i la república el 10oct i el 27oct. Ara no cal exigir res més, la CUP amb 3 escons no pot fer res.
Albert
Pues a les proximes eleccions 40 diputats a la cup
Tic tac tic tac ja queda menys per marxar
Són els únics que ho tenen clar i que s'han de votar l'as properes eleccions Adéu espanya
Antoni Ferret
Companys/es, amb "mesures que garanteixin i dignifiquin les condicions d’existència de les classes populars", sempre estarem amb vosaltres. / En el que fa referència a l'autodeterminació, com a principi sí, però si hem de crear una gran crisi, no.
Candela ja !
Volem ajuntaments republicans !
Jo no estic per la independencia
Pero els tinc que reconeixer als cupaires la seva sinceritat i coherencia. Quina diferencia amb els JxC, ERC o els de Puigdemont Santo Subito, Les CUP no enganyen a la gent diguen-li el que vol sentir.
JordiP
El llenguatge apocalíptic i revolucionari de la CUP no els compromet a res. Mai veurem un cupaire a la trena. Merament folklòrics. Al Gobierno fins i tot li fa gràcia i l'interessa que hi hagi un grupúscul que increpi, digui traïdors i rajaos al Govern moderat: creuen que això els desacredita davant els catalans. Tanmateix, els que só a la presó o exiliats són ells, no els cupaires. Treieu-vos el pa dels ulls, ximples!
A JO NO ESTIC PER LA INDEPENCIA
Dons jo si, vull un pais lliure de paparres xupadores de sang, es per aixo que voto la CUP
Jaume Terribas
Sembla ser que en una democràcia autentica "vots són escons" si accepteu això per assolir la República ja sabeu prou el que ens cal, es a dir, unitat d'acció. Altrament les exigències continuades i grans declaracions públiques mai ens portaran a un país lliure, tothom sap que l'adversari és dins de casa, i no és altre cosa que la incultura, els medis de comunicació manipulats des de Madrid que menteixen sobre la realitat catalana, i l'ofegament econòmic que practica el govern espanyol.

envia el comentari