“Debat enriquidor” i tres dies de votació a la CUP per pair les esmenes

Eren les vuit del vespre quan la CUP donava per clausurada la seva assemblea ordinària després de dos anys i mig sense poder-se celebrar presencialment. Es va celebrar al pavelló Virrei Amat de Barcelona i hi van participar unes tres-centes persones. L’ambient estava marcat per cert desencís de la política institucional i de l’acord d’investidura en base el famós 52%. L’exemple, el fiasco de la negociació pressupostària. Tot i això, a la tarda, els assemblearis van fer allò que li agrada a la militància de base, debatre de l’estratègia política on es constaten els diferents corrents que conviuen a l’esquerra independentista i anticapitalista. Això sí, sense que ningú prengués mal.

Després del debat municipalista i organitzatiu, va arribar el debat ideològic. Hi havia esmenes contraposades al text proposat. De fet, hi havia una mena d’esmena a la totalitat de les “17 assemblees” que a la “vista del to del debat, no prosperarà”. “Cordial”, va ser l’adjectiu més utilitzat per descriure el debat vespertí de la CUP. Les esmenes de les assemblees locals de Gràcia, Manresa, Reus o les conjuntes de Arenys de Munt, Badalona, Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Castelló d’Empúries, Celrà, Darnius, Figueres, Girona, Lloret, Mollet, Salt, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pol de Mar, Sant Quirze de Besora, Tàrrega i Viladamat, prometien “les tradicionals punyalades”.

Però finalment es va fer servir molt allò del “debat enriqueix” i no es va haver de lamentar cap víctima. “Ens hem fet una mica grans”, comentaven alguns dels participants que sortien a pipar les tradicionals cigarretes de picadura cargolada, marca de la casa cupaire. El debat sobre l’aplicació dels resultats del referèndum del Primer d’Octubre o bé si cal fer-ne un de nou, sobre com i amb qui han de ser les aliances tàctiques i estratègiques, o bé sobre el concepte de control del territori o l’aprofitament de la taula de diàleg es van enllestir amb incorporacions de matisos i aclariments.

“La ponència, però, quedarà molt similar a la proposada”, asseguren fonts cupaires participants del debat. No sense un punt de resignació i sense descuidar que la feina ara és encarar les municipals del 2023 i obrir el debat si cal presentar-se a les europees de 2024. Ara el vot d’urna virtual perfilarà la ponència de manera definitiva, amb la incorporació de les esmenes, a mitjans d’aquesta setmana.

La ponència organitzava també va servir per preparar els quadres davant el repte de recuperar espai a les municipals del 2023. De fet, la CUP ja ha encetat el debat intern a les assemblees territorials. A més, l’esquerra independentista té en agenda celebrar una gran conferència municipalista el març del 2022, que obrirà el procés de debat i aprovació del programa marc per als comicis que s’allarga durant l’any vinent. Precisament, un dels motius per celebrar la trobada a Barcelona, és la voluntat de vestir i articular una nova candidatura per a les eleccions del 2023.

Comentaris

  Català Desembre 19, 2021 | 17:35
  Els cupaires tenen una linea ben definida: anar contra tot i tohom. Per tant no és estrany que arribin a anar uns contra els altres; i aixó és una gran cosa per al País.
  Guaita-que-fan-ara Desembre 19, 2021 | 17:47
  "es preparen ideològicament i organitzativa per al nou cicle electoral" per a no fotre brot i produïr xerrameca maoista com fins ara
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 19, 2021 | 18:01
  ¿Pa Qué?... Si la mitad de los desoCUPados CUPaires tienen los 'Chips' quemados de tanto hacer 'Overclocking' para tan poca sesera... Una cuarta parte tiene los 'Chips' 'Hackqueados' por Satanás y la otra cuarta parte... es que no tiene ni 'Chips'... A saber como es que son capaces de comer, andar o articular una palabra siquiera... Y se atreven a pedir un ‘Reset’... ... Si se hace un ‘reset’, y rezando, para que no se les bloquee el Hardware a todos estos, se les Bloquea el Sistema Operativo nada mas arrancar... "Kernel Panic, system error brain not found" No tienen Pantalla Azul, porque hace unos pocos años un colega les instaló Linux en su PC y así se creen mas guays... 'Babaus' de vida fácil, perdidos en su burbuja, y sus ensoñaciones y mundos de Narnia... Un ‘reset’... ja... ¿Alguien ha visto alguna vez a alguno de la CUP en una zanja con un pico y una pala...? ¿Buscando clientes o levantando la persiana del local de madrugada? Algo harán, digo yo... porque 'Intelectuales' estos no son, la verdad. Revolucionarios de PlayStation... Menudo postureo de niños bien y gente de vida fácil que se traen estos y sus payasadas... Hace unos años yo creía que esta gente era poco menos que inútil, pero tenían cierta validez y honradez intelectual... hoy, ni eso.
  La Guineu sense Carasseta Desembre 19, 2021 | 18:35
  Ja veuràs com troben la fórmula de la Coca-Cola.
  Aigualit Desembre 19, 2021 | 20:17
  Quina pena, als fatxes de la CUP, els ha sortit el tret per la cul(ata). Dona el mateix, continuaran vivint (de p.m.) del sistema capitaliste que, diuen, es volen carregar. Fan pena de debó.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Desembre 19, 2021 | 21:02
  Vet aquí tot el que preocupa als cupaires: les eleccions. Tot plegat amanit amb una bona dosi de xerrameca
  Luisnomeacuerdo Desembre 19, 2021 | 21:40
  Ahora solo queda esperar a que omicrom haga su trabajo. Los camisas pardoamarillas game over.
  Veterà antifranquista. Desembre 20, 2021 | 06:16
  A veure si, d'una vegada, el Poble s'adona del que significa la CUP i la converteix en extraparlamentària. O és que no heu vist la trajectòria de la inqüalificable Anna Gabriel?. Votant al costat del P.P. , fugint al país més capitalista del món i integrant-se al capitalisme que tant deia avorrir. Els que resten aquí son iguals: volen viure a l'esquena del Poble i prou.

Nou comentari