El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El coordinador del pla Rodalies: “En 5 anys podem capgirar el servei”
  • CA

El coordinador del pla de Rodalies, Pere Macias, ha pronosticat aquest divendres que “en cinc anys podem capgirar el servei” per tal que funcioni molt millor. Ho ha dit en una entrevista als Matins de TV3, després d’haver assegurat que a dia d’avui “ja s’han licitat 600 milions d’euros dels 6.000 que s’han d’invertir en els propers nous anys” en aquest servei de trens. De fet, ha arribat a reconèixer que està “molt satisfet” amb aquest procés de licitació per les obres de millora i el seu “ritme”. “És fins i tot millor del que jo em pensava“. “Si mantenim” aquest ritme durant cinc anys, ha dit, és possible que “capgirarem del tot Rodalies”.

Per altra banda, Macias ha assenyalat que Catalunya necessita “recursos” per poder tenir un bon servei de trens. “A França, un estat centralista, tenen el mateix sistema que a Alemanya, un estat federal; i nosaltres vam triar aquest mateix sistema però l’hem fet malament”, ha explicat. Segons ell, Espanya “ha donat les competències” a la Generalitat de Catalunya “però no els recursos”. “Ja és hora que la Generalitat tingui els diners per poder exercir les seves competències“, ha manifestat durant l’entrevista”.

Macias també ha reconegut que Rodalies no funciona com hauria de funcionar, i s’ha mostrat comprensiu amb les queixes dels usuaris sobre aquest servi, després que Els Matins passés un tall de diversos usuaris decebuts amb Rodalies. Ha explicat que “el 92% dels trens van a l’hora”, però ha reconegut que el 8% restant és un problema, i que “hem d’intentar que vagi millor”. “Hem d’augmentar la fiabilitat i també informar” sobre quan hi ha una incidència, ha dit. No obstant, ha demanat no convertir el servei de Rodalies “en un camp de batalla” polític. “Els ciutadans mereixen que tot funcioni bé”, ha afegit durant l’entrevista amb Televisió de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa