Continua la picabaralla entre PSOE i PP: la ministra de Justícia respon que qui vol influir en els jutges són ells

Llop manté que és "força improbable" que el Suprem anul·li els indults: "És una qüestió tècnica"

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha respost a PP i Cs que té un “absolut respecte a les resolucions judicials” després de les crítiques de l’oposició per les declaracions que va fer a El País aquest cap de setmana sobre els recursos contra els indults. “Potser qui vol influir és qui està dient que jo tinc intenció d’influir“, ha dit Llop aquest dilluns en una atenció als mitjans a Astúries. La titular de Justícia ha insistit que “qui fa aquestes manifestacions desconeix com és el sistema judicial i desconeix l’absoluta independència que tenen els magistrats del Suprem”.

Llop ha reiterat que veu “força improbable” que l’alt tribunal anul·li els indults. “De fet, l’Advocacia de l’Estat ha al·legat que existeix una manca de legitimació per part de les forces polítiques que han presentat recurs. És una qüestió merament jurídica i tècnica”, ha dit.

El PP insisteix a criticar-ho

El PP ha insistit aquest dilluns en la crítica a Llop per les declaracions a El País. El secretari de Justícia del PP i conseller madrileny, Enrique López, ha assegurat que l’afirmació de la ministra és “inapropiada”. La vicesecretaria de Política Social dels populars, Ana Pastor, ha demanat a Llop que “deixi tranquil·les a les institucions de l’Estat” i no “s’immisceixi” en la feina dels tribunals.

Comentaris

    ton c. 09/08/2021 6:50 pm
    ui si els del PP, i els del PSOE, son cosins germans espanyolos, ja està tot dit.

Nou comentari