Un comissari confirma l’ús de fons reservats per a l’operació Catalunya

El comissari jubilat Enrique García Castaño “El Gordo”, és l’excap de la poderosa UCAO, la Unitat Central de Suport Operatiu del Cos Nacional de Policia, ha assegurat aquest matí que el comissari jubilat José Manuel Villarejo va rebre fons reservats de l’Estat per finançar l’Operació Catalunya. Així ho ha assegurat, amb detalls i amb templança, en el judici sobre tres peces separades de la causa Tàndem que se segueix a l’Audiència Nacional. García Castaño, un policia amb més de 27 condecoracions i responsable dels operatius d’obtenció d’informació i de suport a la resta d’unitats policials, també ha explicat que ha arribat a tenir fins a “quatre Villarejo” a la seva unitat, és a dir policies amb un entramat empresarial autoritzats per l’Estat per fer tasques d’investigació i intel·ligència.

Les respostes de Castaño al fiscal Miguel Serrano han estat força contundents així com a la resta d’advocats, ja que ha estat un dels poquíssims acusats que ha respost a totes les parts i desacomplexadament. El comissari, al que li demann 87 anys de presó, ha definit Villarejo com un “monstre creat pels polítics”. “Tenia autorització per facturar i per gestions, tothom ho sabia, i se li permetia, pels mateixos fets que va ser detingut, el podrien haver detingut el 2015, el 2014, 2013, 2012 o 2011…”, ha assenyalat. “Jo he vist Directors Adjunts Operatius -el màxim càrrec uniformat del Cos Nacional de Policia- ordenar a Villarejo que fes investigacions privades amb les seves empreses”, ha insistit. “Tenia clients privats”, ha aclarit perquè “d’alguna manera havia de pagar el lloguer i els seus treballadors!”

De fet, ha normalitzat aquesta pràctica als cossos policials. “Jo he tingut quatre Villarejos a la meva unitat”, ha remarcat. Una afirmació que ha fet saltar com una molla la presidenta del tribunal Ángeles Murillo reclamant especificar què significava “tenir quatre Villarejos”. “Doncs, molt fàcil, són policies en actiu que tenen empreses, negocis, facturaven perquè és la seva tapadera i la seva cobertura com fa la Guàrdia Civil o el Centre Nacional d’Intel·ligència”, ha afegit. “Són empreses privades per a serveis estatals, són agents amb documentació falsa, o un membre del CNI que va sense el carnet del CNI, fan negocis de manera paral·lela en el negoci que s’hagi creat l’empresa”, ha subratllat. Com exemple, ha citat una “empresa d’alls al Marroc que encara està operativa”.

A preguntes de la defensa de Villarejo, Garcia Castaño ha constatat que les empreses de l’excomissari “s’autofinançaven” i que també servien pel Centre Nacional d’Intel·ligència. L’excap de la UCAO ha informat que Villarejo cobrava una “quantitat molt petita” dels fons reservats. Així ha emfatitzat que “l’única vegada que li va veure rebre alguna cosa de fons reservats va ser a mans d’Afers Interns pel cas de l’operació Catalunya”, el dispositiu contra el Procés. Un pla policial orquestrat per l’ex DAO Eugenio Pino, l’excap dels Afers Interns del CNP, Marcelino Martín Blas, el policia Rubén Eladio López, company de promoció de Gonzalo Fraga, l’investigador principal del cas Tàndem.

Comentaris

  Gonzalo Desembre 16, 2021 | 18:50
  Dinero bien empleado. Y a quien le pique, que se rasque.
   Ha, ha, ha Desembre 16, 2021 | 21:05
   Argumentari i justificacions típiques d'un xovinista espanyol arrogant i altiu, cap novetat. Si algú encara continua adormit i encantat per Espanya, aquesta mena d'estirabots espanyols l'haurien de fer reaccionar.
   Mikelet Desembre 16, 2021 | 21:41
   Estimat Gonçal. Ets un uniòpata malalt d'odi. Com pot ser que tinguis tant d'odi contra tot el que representa algun bri de catalanitat? Com pot ser que visquis en una terra x la que sents tant odi? Com pots viure tranquil amb tant odi interior? No és normal aquest odi tant exagerat, en sério. No odiìs tant, que segur que vius millor. Adéu Gonçal, dorm bé.
    Manel Desembre 17, 2021 | 11:00
    Mikalet li estas responent al CNI oi?
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 17, 2021 | 11:23
    Nadie quiere acabar con el Catalán en Catalunya, nadie pide, ni en Catalunya ni en el resto de Espanya que se elimine de la Educación. Al contrario, todos salvo los represores, piden que la Educación se realice en Catalán y Castellano equitativamente -ambas lenguas españolas oficiales en Catalunya, siendo el Castellano el de mayor implantación por lengua materna-, he incluso en Ingles o/y alguna otra lengua internacional... El totalitarismo político, que niega estos simples derechos y libertades democráticas, se ha impuesto en Catalunya por los autoritarios de Patrias-Inventadas, en lugar de una verdadera Democracia social y política para todo el pueblo; y como sucedió en 1789 en París, o sucede hoy en Hong-Kong y Taiwan los demócratas tendrán que luchar por la Democracia y la Libertad....
     Guaita-que-fan-ara Desembre 17, 2021 | 13:09
     "Llimonera": tot això que dius és el preàmbul d'una novel·la teva que t'acabes d'inventar? i penses presentar-la al Premio miguel de cervantes ?. Desenganyat, és poc imaginativa.
     Doctor Strangelove Desembre 17, 2021 | 13:20
     Ells els lazinazis volen destruir el meu model de vida, on sí, sí, visc molt bé i em foto mariscades, la millor carn i els millors vins, i què? Ho faig perquè em guanyo molt bé la vida, i per què me la guanyo tan bé? Doncs, perquè, a més a més del talent què tinc, també treballo, poc però el que faig ho faig amb excel·lència. Així que prou, deixeu viure al que us paguem la festa, només volem això viure tranquils! Doc
      ton c. Desembre 17, 2021 | 15:16
      que fa vacances la seva iaia, senyor.
    Gonzalo Desembre 17, 2021 | 12:12
    No odio a Cataluña. Imposible. Soy catalan. Odio a separatistas como vosotros. Recordad, mendrugos, que Cataluña es España.
     X2 Desembre 17, 2021 | 14:50
     Des quant?
     lioalaio Desembre 17, 2021 | 19:49
     no Gonzalo, tu no eres catalan, no perteneces a la nacion catalana, tu eres un espanyol, castellano que vive en cataluña y yo soy un catalan no espanyol. Si si, ya sé que a dia de hoy Cataluña és España, pero las nacionalidades no las decide, afortunadamente, el gobierno de un pais. Tu nunca serás catalan, serás un espanyol que vive en cataluña. Ni peor ni mejor, pero yo por vivir en Andalucia no seré un andaluz. Mas aún cuando odias a todo lo que representa el catalan como idioma, sus tradiciones y su manera de vivir, gente como tu nos reafirma cada dia en que no queremos ser españoles por nada del mundo. Y no te preocupes, cuando seamos independientes podrás seguir viviendo en cataluña, ningún problema.
   Parsley Desembre 17, 2021 | 07:35
   Recupera Gibraltar, valiente!
   a Gonzalo Desembre 17, 2021 | 08:38
   Espanya, un pou de merda, amb babaus com tu, que tot els hi està bé en nom de la pàtria...i encara estranya que la gent normal volgue'm marxar-ne...
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 17, 2021 | 10:03
    Home.. normal, noormaaal... NO, la veritat... ... hay mucho anormal y mucho 'cortito' en el Nacional-Catalanismo represor e Inventa-Patrias de chinchinabo y Narnias psicodelias...
     Gonzalo Desembre 17, 2021 | 13:18
     No necesito defiendepatrias como tú Limonero.
      Anònim Desembre 17, 2021 | 18:55
      La immersió lingüística és un frau pujolista Desembre 17, 2021 | 12:06 “Llengua pròpia” significava i significa “llengua única” i això no va ser entès en el seu moment; ara sí. La immersió es va vendre com un producte indispensable per a la necessària ascensió social de barris sencers que creien que no sortien del seu estatus precisament per no dominar la llengua catalana; aquest discurs ja implica discriminació per a qui no parli català. Un altre engany, com la defensa de la cohesió social. Amb "la immersió" Jordi Pujol va començar a preparar els seus plans de consolidació del model educacional per a la “construcció nacional”, utilitzant la llengua com a instrument polític fins als nostres dies.
      Pere LLimonera i Citronell Desembre 17, 2021 | 19:01
      Gonzalito, yo de Defiendepatrias tengo poco... el asunto es otro. Yo soy muy critico con España cuando y en lo que hace falta, pero NO me gusta el supremacismo ni el cariz que muestran los separatas en Catalunya... Por otra parte no escribía el comentario por ti, ni para ayudarte... No te conozco de nada ni me interesa, viendo tus comentarios... Que te vaya bien. Yo simplemente contestaba a uno que estaba desvariando en su comentario...
   Cabezaladrillo Desembre 17, 2021 | 13:17
   le funchiona bien la guaifai? polque le puedo vendel un lutel 13G que va de pelicula que tengo en ofelta. Espelo que la mano que ahola le da comel (y le plopolciona la conecion al intelenel) chea mejol que los piojochos chedeeles
  Ricard Desembre 16, 2021 | 19:46
  A efectes d'ús de fons reservats per als castellanistes és el mateix perseguir organitzadors de referèndums que qui mata policies o nens. Per tant els castellanistes, un cop més, envien el missatge que l'acció política pacífica es exactament la metixa que la violenta a efectes de la seva aniquilació amb recursos públics. És un "gran" missatge en democràcia. Cal "felicitar-los". En tot cas ja ho sabiem, ja que es van carregar fins i tot bancs estrangers, amb la inaudita (a cavi de què deu ser) passivitat del govern estranger. En prenem nota.
  Uolahop Desembre 16, 2021 | 20:19
  La teva frase no te desperdici i mostra ben bé quina mena de persona ets. Per tu va.
  Merda per tothom Desembre 16, 2021 | 21:26
  Merda. Merda i mes MIERDA, i el que no sentí pudor a merda es que es un porc... Aixo es ejspanya nens...
  Ricard Desembre 17, 2021 | 16:12
  L'ETA tenia raó: no totes les idees polítiques, en absència de violència, es poden defensar en aquest estat. I l'ús de fons reservats per combatre igualment la modalitat d'absència i la modalitat de presència de la violència en la defensa d'idees polítiques ho confirma.

Nou comentari