Primers “acords” entre ERC i Junts

Les delegacions de republicans i junters enraonen sobre polítiques de "benestar social"

La Sala 2 del Parlament ha estat l’escenari aquesta tarda de la primera “reunió” de “sectorials” que celebren ERC i Junts. Una reunió que “ha acabat bé” i amb “acords”. A l’ordre del dia hi havia començar a contrastar els projectes de les dues formacions sobre “benestar social”. Un concepte que, segons fonts de la reunió, abasta des de “cultura fins a salut passant per acció social i educació “. La trobada s’ha celebrat paral·lela a la negociació més “política” que ha celebrat “l’equip negociador habitual” i que també ha tingut “bones sensacions”. De fet, han acordat, tot i que encara queda la firma oficial, els cinc “espais de coordinació”.

Per part d’ERC, aquesta tarda la negociació sectorial l’han liderada Laura Vilagrà, número dos electoral de Pere Aragonès, i per part de Junts, Elsa Artadi. Totes dues han moderat la participació de diversos experts de cada partit en els àmbits que han enraonat. La trobada s’ha allargat durant dues hores. Entre els assistents convidats, Marc Ramentol, secretari general del departament de SalutFonts de la negociació s’han mostrat “molt satisfets de la reunió on s’han pactat els acords i també desacords però ara ja està tot més enfilat”. Totes dues parts ara posaran negre sobre blanc els punts acordats i miraran de “pactar els desacords o mirar de trobar-hi punts de trobada i solucions”. “Un cop elaborat el document es tornaran a trobar per tancar serrells”, apunten les mateixes fonts.

Avui ha estat el primer dia que ambdues formacions han començat a posar negre sobre blanc sobre una matèria concreta polítiques que porten al seus programes electorals. Això inclou, des d’Ensenyament, Salut, Acció Social, polítiques digitals o Cultura. “N’hem fet una bona pentinada”, expliquen els participants. Ara totes dues formacions s’han compromès a celebrar les primeres reunions de les altres dues comissions sectorials: la d’Economia -que inclou territori i sostenibilitat – i la institucional que emmarca Justícia, Interior o Govern obert.

Ha estat la quarta reunió presencial entre els partits majoritaris independentistes d’aquesta setmana. Mentrestant, els membres de la CUP es mantenien a les seves dependències. A poca distància de la sala 2, l’equip negociador continuava les converses a un nivell “políticament més estratègic” i també han arribat a un acord: pactar els espais de coordinació política per evitar els entrebancs i les crisis dels darrers tres anys.

Així republicans i junters han avaluat el document que va remetre Junts de resposta a ERC i, de moment, han acordat crear “cinc espais de coordinació”. Així, a manca de signatura oficial, un virtual Govern de les dues formacions tindria un grup de coordinació de Govern, un altre al Parlament, un tercer de Govern, Parlament i partit, un de direcció estratègica -per a les grans ocasions- i un que es trobaria cada sis mesos per avaluar els resultats de Govern.

La Sala 2 del Parlament on es troben reunits Junts i ERC aquesta tarda/QS

Comentaris

  J 23/04/2021 8:17 pm
  Estem tant aburrits de tanta mediocricitat politica desde una punta a l altre.. desde illa fins la borras, de vox a cup, i els neosprogres neofatxes... Tant trist i no marxen. No marxen.
  Mala gent 23/04/2021 7:58 pm
  Compte amb JxCAT, fan veure que negocien però en realitat tot són excuses per allargar la investidura. Els dirigents d'aquesta formació no compleixen els acords, i sempre anteposen els seus interessos als de Catalunya. No haver format govern amb la situació que hi ha al país, ens mostra la poca credibilitat i el baix nivell.
  TV3 EL NODO DE JUNQUERAS 23/04/2021 5:58 pm
  El PUBLIREPORTAGE DE LA MELERO.TV3 del Caudillo Ferrovial.Junqueras, FASTIGOS, MANIPULADOR,INDIGNE. Cessament immediat de la Melero i del ercista per la. croqueta Sanchis, I EL SEU NODO TV3. Col.legi de periodistes, facin algo!!!
  Ferran 23/04/2021 1:56 pm
  Si el poder del Consell de la República no depassa el del monaguillo Aragonès, fotuda la hemos. Se acabaría la esperanza de independencia. Volvamos a nuevas elecciones,y que los indepes sepan que votar ERC és votar autonomía, PERO NO INDEPENDENCIA QUE ES EL QUE VOLEM!!!!
  Ramon 23/04/2021 12:07 pm
  "Republicans i junters". A aquest acabaran oferint-li d'incorporar-se a Polònia.

Nou comentari