El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya interessa un 40% menys a les xarxes en l’àmbit internacional
  • CA

Patacada de mencions sobre Catalunya el passat 2021. Així ho apunta un estudi del Diplocat sobre la presència i el protagonisme de Catalunya a les xarxes, i en concret de 15 països analitzats. Segons l’informe, que ha estat difós aquest dilluns per l’oficina paradiplomàtica catalana, durant els primers onze mesos de 2021, la conversa internacional sobre Catalunya i la resta de conceptes analitzats s’ha reduit d’un 40% respecte el 2020. El món ens mira, però no tant.

Segons informa l’estudi, Catalunya ha assolit una xifra de 477.155 mencions, amb audiència potencial de 201 milions de persones arreu del món. Tenint present que el 2020 en van ser 793.605, el descens és de gairebé el 40%. En aquest estudi s’hi inclouen les mencions a Twitter (93%), mitjans digitals, blocs i fòrums a tot el món, exceptuant Catalunya i Espanya. La mitjana mensual se situa en 43 mil mencions i destaca al podi dels mesos el Febrer, arran de la detenció del raper Pablo Hasèl -que supera el president Carles Puigdemont en mencions- i les eleccions.

Diplocat subratlla que la gran majoria de les mencions, un 57%, són neutres. En segon lloc, s’hi compten les negatives (26%) i les positives (17%). La majoria de mencions negatives es refereixen a la covid-19 i la gestió de la pandèmia, els aldarulls per la detenció de Pablo Hasel i l’entrada de Vox al Parlament de Catalunya. De fet, el mes que l’estudi constata amb més negativitat va ser el juliol per l’augment de casos de COVID.

Per territoris, i en global, els països de més volum absolut a la conversa són: Estats Units d’Amèrica (22%), França (14%), Regne Unit (11%), Mèxic (9%) i Argentina (7%). Ara bé, si es pondera aquesta xifra per població, els cinc països amb més percentatge respecte dels 15 països analitzats són: França (17%), Argentina (14%), Regne Unit (13%), Suïssa (10%) i Països Baixos (7%). La majoria de mencions són en naglès, un 55%, i com a segon idioma, el francès amb un 25%. Twitter se’n du la palma, amb un 93% de les mencions.

Bàsicament les temàtiques sobre Catalunya que ocupen a l’estranger són la política (59%), els esports (19%) i la pandèmia amb un 9%. La resta s’ho reparteixen ciències, cultura, ensenyament, successos, turisme o gastronomia. En aquest marc, l’estudi raona que en política allò que interessa a la xarxa és sobre el Procés i el referèdum, i a més les eleccions. Curiosament, el Diplocat “detecta” el que qualifica com un major grau de crítica als temes polítics a Catalunya des dels països de parla hispana (EUA, Mèxic, Argentina). Hi ha més
presència a la conversa concreta en aquests tres països d’autors que s’alien amb partits conversadors, de dreta i en general en contra del procés d’autodeterminació de Catalunya
.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 07, 2022 | 17:08
    Ricard febrer 07, 2022 | 17:08
    Una pedrada a un membre de les forces d'ocupació ho arranjaria? Perquè l'interès és suscita de manera força senzilla. Pel que sembla que a la consulta mèdica pública es neguin a atendre't en català a Catalunya no motiva gaire a interessar-se pel nostre país.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 07, 2022 | 19:52
      Gonzalo febrer 07, 2022 | 19:52
      Ni en el día de tu onomástica puedes dejar de vomitar bilis.
    • Icona del comentari de: yomateix a febrer 07, 2022 | 20:41
      yomateix febrer 07, 2022 | 20:41
      pegasela a tu padre
  2. Icona del comentari de: El mundo cada vez nos mira menos. a febrer 07, 2022 | 21:47
    El mundo cada vez nos mira menos. febrer 07, 2022 | 21:47
    Pero siempre ven la misma mierda supremacista golpista; cada vez dan más asco.
  3. Icona del comentari de: SinChan a febrer 07, 2022 | 22:24
    SinChan febrer 07, 2022 | 22:24
    Una noticia estúpida. Con tal de rellenar..
  4. Icona del comentari de: Miquel a febrer 08, 2022 | 04:54
    Miquel febrer 08, 2022 | 04:54
    La primera maifestacion del 11-S organizado por la ANC tuvo un gran impacto internacional por ser una novedad (novedad la manifestacion y novedad el tema del independentismo catalan), al año siguiente fue noticia pero ya no tanto y al no ser novedad no hubo impacto, para el tercer año ya dejó de ser noticia directamente. Lo dije en su momento hace ya varios años atras, "las noticias si son reiteradas dejan de ser noticia" -sean muertes por atentados, muertes por Covid o tengan la gravedad que tengan-, no se puede pretender mantener a la gente interesada siempre con lo mismo (y menos aun si no hay progreso). La gente se auto-anestecia o termina siendo inmune, y si se toman un año o mas para repetir algo o para hacer algun progreso es peor aun porque la gente o se olvida o le pierde el hilo del asunto. No hay que: "ni repetir las cosas, ni estirar el tiempo". Los politicos catalanes desaprovecharon las 2 primeras manifestaciones (que para peor fueron distanciadas por un año, y unicamente en una fecha en particular), desaprovecharon los palos del referendum y las primeras horas luego del 1-O para efectivizar la independencia (desepcionando a la atencion internacional), y puede que los propios catalanes pronto se terminen cansando de ellos si siguen desaprovechando el apoyo de la gente (como el actual 52% del independentismo), si eso sucede Ñ y su justicia iran a por ellos, y luego a joderse porque se habran quedado solos. "O efectivizan la independencia o se encontraran solos y cara a cara con la justicia española". Que los politicos catalanes se despierten, porque "Si ellos no cumplen con la gente, la gente no cumplirá con ellos".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa