El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La conferència oval d’Aragonès
  • CA

Hi va haver un temps que Catalunya va ser el país de les conferències polítiques. Per exemple, just després de la consulta del 9N de 2014. Un cicle de conferències obert per l’aleshores president Artur Mas i continuat per l’aleshores soci de governabilitat i president d’ERC, Oriol Junqueras. La resta de líders de partits van continuar la singladura de conferències. D’aquella època, només Junqueras continua en un càrrec orgànic de partit. Aquesta tarda, al MNAC ha començat el que pot ser un nou cicle de conferències. En aquest cas, ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Tot i la imponent sala oval del Museu, Aragonès ha pronunciat una conferència dividida en tres blocs -Catalunya, Espanya i l’independentisme- amb un comú denominador: res d’escarafalls ni grans proclames. El mantra de fer “inevitable l’amnistia i l’autodeterminació”, clam per la unitat estratègica independentista, demanar temps per superar el bloqueig a l’Estat i retreure a la Moncloa que no es bellugui i miri de no trepitjar ulls de poll a la dreta i la ultradreta espanyola.

Just quan ha acabat la conferència, hi han hagut els moviments de cadires. El nucli dur juntaire ha celebrat un conclave d’urgència a peu dret, amb el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, glossant i compartint opinions amb el vicepresident Jordi Puigneró i diputats de Junts com Josep Rius o David Saldoni. Hi han estat estona. Entre els assistents, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que s’ha saludat cordialment amb el cap de l’oposició, Salvador Illa; la cap de files dels Comuns i tot el Govern en ple, amb alts càrrecs inclosos.

Laura Borràs durant la conferència del president Aragonès / Jordi Borràs
Laura Borràs durant la conferència del president Aragonès / Jordi Borràs

De fet, era molt gràfica la imatge de “tots els homes del president”, els llauners de Palau que cuidaven l’escenografia i el missatge. També hi havien el màxims comandaments de la Policia, com el comissari en cap Josep Estela i el director de la Policia, Pere Ferrer, vigilats de prop per Sònia Andolz, la directora general de l’Administració de la Seguretat. Entre els vips, la flamant delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que precisament ha aprofitat l’ocasió per fitxar un nou cap de premsa per la institució.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a febrer 14, 2022 | 21:35
    De Roquetes vinc febrer 14, 2022 | 21:35
    Avencem? tòtiles... Cap a on?
  2. Icona del comentari de: Montse Pujades a febrer 14, 2022 | 21:38
    Montse Pujades febrer 14, 2022 | 21:38
    Avancem? Estas boig, aragones pallasso sense vergonya. Au plega, a fer fotocopies, vulgar homenet dels recados
    • Icona del comentari de: Si nena, a febrer 15, 2022 | 07:53
      Si nena, febrer 15, 2022 | 07:53
      No li costarà gaire no fer el ridicul com Miss Catalunya, el batxiller foll, el pallasso Torra i Laura Hagrid Borràs. Tots 4 corruptgents prUcessistes cap enlloc des que va sortir a la llum la corrupció durant 30 anys de La Famiglia Pujol...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa