Casado posa una catalana com a veu del PP al Congrés

El nou president dels populars desgrana la direcció del partit des de Barcelona

 

El diputat de Múrcia Teodoro García Egea serà el nou secretari general del PP, en substitució de l’exministra de Defensa María Dolores de Cospedal, que portava deu anys  al càrrec. Aquest és un dels nomenaments que ha presentat el nou president del PP, Pablo Casado, en la primera reunió del Comitè Executiu Nacional de la formació que s’ha celebrat a Barcelona. 

 

A més la veu del PP al Congrés dels Diputats serà la diputada catalana i exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, persona de confiança de Cospedal. Pablo Maroto serà vicesecretari d’organització. Ignacio Cosidó, exdirector general de la Policia, serà el portaveu en el Senat.  Esteban González Pons es manté com a portaveu del Parlament Europeo

 

Durant el procés de primàries del PP, García Egea ha portat la campanya de Pablo Casado, qui finalment es va imposar amb el 57% dels vots a Soraya Sáenz de Santamaría (42%) al XIX Congrés Nacional del PP. Així, Casado s’ha envoltat d’una guàrdia pretoriana dels que li van fer suport però deixant portes obertes amb els equips.  

  

 

D’aquesta manera, la nova cúpula del PP tindrà tres persones de la màxima confiança de l’exsecretària general María Dolores de Cospedal, i una persona de la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría. De l’equip de Cospedal estaran Dolors Montserrat, Isabel García Tejerina i Vicente Tirado mentre que del de Santamaría entrarà Cuca Gamarra.

 

Concretament, Casado ha donat vicesecretaries a dues persones de la confiança de Cospedal: L’exministra Isabel García Tejerina, serà la vicesecretària de Sectorial del partit, en lloc de Maroto, mentre que Vicente Tirado, el número dos a Castella-la Manxa, ocuparà la vicesecretaria de política Autonòmica i Local, substituint a Javier Arenas. El trio d’afins a Cospedal es completa amb Dolors Montserrat.

 

Les Vicesecretaries es completen amb Cuca Gamarra, l’alcaldessa de Logronyo, que serà responsable de Política Social, i que va donar suport a les primàries a Soraya Sáenz de Santamaría, així com amb Andrea Levy, que segueix al capdavant d’Estudis i Programes, i amb la gallega Marta González, que ocuparà la de Comunicació.

 

 

Per altra banda, la gran derrotada del Congrés, Soraya Saenz ha rebutjat integrar-se a l’executiva i ha faltat a la trobada a l’Hotel Barcelona Sants. Casado ha arribat acompanyat de Xavier García Albiol i el secretari general del PPC i diputat al Parlament, Santi Rodríguez.

 

 

 

Nou comentari