Carregada de Puigdemont contra la taula de diàleg

El president assegura que hi falta una bona part de l’independentisme amb qui no s’hi vol negociar

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha agraït aquesta tarda la visita de suport que ha rebut del president Pere Aragonès a l’Alguer, just 24 hores després de ser alliberat per la justícia italiana. Ara bé, no se n’ha estat de carregar sense embuts contra la taula de diàleg. En una roda de premsa celebrada a l’antic mercat de l’Alguer, acompanyat del síndic de la ciutat, Marco Conoci, el seu advocat Gonzalo Boye i el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha definit la taula com una “taula de diàleg i no com una taula de negociació”.

“Jo entenc el concepte de negociació d’una altra manera”, ha criticat. En aquest sentit, ha retret que “hi ha una part de l’independentisme que no s’hi asseu en aquesta taula” perquè sembla que al govern espanyol només li interessa dialogar amb els que li donen suport parlamentari”. Una contundent referència a ERC. Així mateix, ha insistit que només vol enraonar amb una part de l’independentisme i no amb l’altra que “té una altra estratègia”. “Una cosa és el diàleg i una altra cosa són les negociacions; jo veig diàleg però no veig negociacions i també és evident que a una part de l’independentisme no se l’ha volgut per dialogar i no està representada, i fa la sensació que el govern espanyol vol negociar amb aquell independentisme que li garanteix l’estabilitat parlamentària”, ha sentenciat.

En aquesta línia, ha esbossat que el problema el té la “part espanyola i no pas la part catalana”. Així ha emmarcat la seva detenció en una operació del govern espanyol per “interferir en la política catalana”. De fet, ha apuntat a Pedro Sánchez quan el president espanyol es vantava que el seu objectiu era detenir-lo. Curiosament, hores abans de la roda de premsa en una compareixença conjunta del president Aragonès i del vicepresident Jordi Puigneró, han volgut tirar pilotes fora de com quedava la taula de negociació després de la detenció de Puigdemont. Aragonès s’ha limitat a insistit que cal reclamar l’amnistia i l’autodeterminació. Puigneró s’ha remès al posicionament de Junts després de la reunió celebrada el passat 14 de setembre. Les paraules de Puigdemont sobre la taula de diàleg han estat després d’una trobada que tots dos han celebrat i que Puigdemont ha qualificat de “simbòlica”.

Comentaris

  El problema 26/09/2021 8:58 am
  El hecho que lo lleves todo a la confrontación por que TÚ estés pendiente de Juicio y por que sabes que es verdad lo de la trama Rusa es intolerable. Por eso quieres la confrontación, no por nada más. Populismo Xenófobo
   JordiP 26/09/2021 10:57 am
   Pruebas son amores, y no buenas razones. Que te gustaría que eso que dices fuera real no significa que lo sea. No és més que un "wishful thinking", expressió actualment en boga.
   Perot 26/09/2021 12:53 pm
   No sabria com definir-te perquè en el diccionari de sinònims no trobo la paraula adequada. Ets un innocent o un curt de gambals, no hi ha més trama russa que la versió inventada per quatre desgraciats sota les ordres d'un ximple de poc recorregut mental.
    Doctor Strangelove 26/09/2021 6:46 pm
    Perot, com es pot ser tan subnormal? Doc.
  Pepe 26/09/2021 10:10 am
  Sort en tenim de tu, MHP Puigdemont, que deixes la dictadura dels espanyols en evidència perquè els altres, que es diuen independentistes, fins ara, no han fet absolutament res de res per l'alliberament de Catalunya. Gràcies!
   L'homenet de Waterloo no té res de MHP 26/09/2021 2:18 pm
   No és honorable ni president de la Generalitat. De "molt" si té tocs: enmerdador, tòxic, mentider, covard ....
  Junquerisme es españa, el buncker de lladres 26/09/2021 12:16 pm
  Puigdemont o la mesita de les esquerres franquistez psoe.erc.jodemos lo que podemos
  Perot 26/09/2021 12:54 pm
  No sabria com definir-te perquè en el diccionari de sinònims no trobo la paraula adequada. Ets un innocent o un curt de gambals, no hi ha més trama russa que la versió inventada per quatre desgraciats sota les ordres d'un ximple de poc recorregut mental.
  Llobregat 26/09/2021 1:58 pm
  Estado español es un estado medieval imperialista borbónico franquista con métodos fascistas.
  Un femocrata 26/09/2021 3:01 pm
  A el problema. No vostèçvp no té cap raó. Aquest MHP (si Molt Honorable President) sempre a estat present a totes les cites demanades per la Justícia. Naturalment No a la injustícia.
  Un democrata 26/09/2021 3:03 pm
  A el problema. No vostè no té cap raó. Aquest MHP (si Molt Honorable President) sempre a estat present a totes les cites demanades per la Justícia. Naturalment No a la injustícia. Qui no veu o no vol veure esta cec
   Fa cas a la justicia i no als votants? 26/09/2021 8:41 pm
   Vostè no hi toca...
   Aquest POC honorable deu voler dir 26/09/2021 8:50 pm
   Ell solet, sense consensuar res, va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat? Covardia? Incapacitat? Diarrea?...
   Un més Demòcrata 26/09/2021 9:03 pm
   Hi han cites més importants que les judicials. El mandat del Poble potser? Qui li va donar permís per suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat?

Nou comentari