El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell assegura que no gasta “ni un minut” a pensar en Puigdemont
  • CA

L’Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha negat que es referís a Carles Puigdemont quan va contraposar l’actitud del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, amb “el líder que va fugir amagat en un cotxe”. En una entrevista a la Cadena SER, Borrell ha assegurat que parlava de l’expresident ucraïnès Víktor Ianukòvitx, que va fugir del país enmig de l’onada de protestes que va acabar amb l’annexió russa de Crimea.

Borrell ha afirmat que no dedica “ni un minut” a pensar en Puigdemont i ha atribuït les crítiques de l’independentisme a la “falta de cultura geopolítica” i al “provincianisme” d’alguns dirigents. “Li asseguro que en aquests moments, els que estem 15 hores diàries penjats del telèfon amb mig món fent front a una guerra, l’última cosa que em passa pel cap és Puigdemont“, insistit Borrell.

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, no ha acceptat les explicacions de Borrell i ha assegurat que el cap de la diplomàcia europea es referia a Puigdemont perquè té un llarg “historial” de declaracions “extremadament inoportunes” amb qüestions relacionades amb el Procés independentista. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, també va criticar aquest dimarts les paraules de Borrell, a qui va acusar de no estar “a l’altura del càrrec que ocupa”.

La polèmica

Durant una compareixença per parlar sobre la crisi d’Ucraïna, Borrell va explicar que “gràcies a Déu Zelenski no és el tipus de líder que s’escapa amagat en un cotxe”. Les seves declaracions es van interpretar com un dard al president català a l’exili i poques hores després el seu equip va intentar matisar-les assegurant que es referia a Ianukòvitx, que el 2014 va marxar d’Ucraïna cap a Rússia.

Puigdemont va reaccionar a la presumpta menció de Borrell amb molta duresa. “Sembla que algú lamenta que a Barcelona no hi hagués un bany de sang”, va dir. “Borrell sap que no ha estat mai en cap maleter”. En un fil de Twitter, el president a l’exili va referir-se a Borrell com un home “amb l’orgull ferit” i que estava “enfadat” amb ell perquè havia preguntat al Parlament Europeu “per què hi ha un 44% d’espanyols” al seu equip, una xifra molt més alta que en altres departaments.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Donec pelcul a març 02, 2022 | 11:26
    Donec pelcul març 02, 2022 | 11:26
    Borrell 2- Indepres 0
  2. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a març 02, 2022 | 11:31
    La Guineu sense Carasseta març 02, 2022 | 11:31
    aixó li ho diras a totes
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a març 02, 2022 | 11:34
    Gonzalo març 02, 2022 | 11:34
    Jajaja! Menuda trolleada os hizo. Y caisteis todos los tractorianos. Ratifico sus palabras. Sois unos provincianos, y os creéis el ombligo del mundo. Y no pasáis de ser unas molestias almorranas.
  4. Icona del comentari de: Intel.lectual (és broma) a març 02, 2022 | 12:03
    Intel.lectual (és broma) març 02, 2022 | 12:03
    Me'l crec. Es impossible pensar (en ningú) quan a un li manca el cervell.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 03, 2022 | 10:16
      Pere Llimonera i Citronell març 03, 2022 | 10:16
      Si que debe ser una broma que eres un intelectual," Intel.lectual (és broma)"... la realidad y la verdad están bien claras, y tu puedes hacer chistes malos, pero los que han montado, en su supremacismo y su cultura impostada e Historia inventada, P0LL0s allá donde van y quieren acusar a todos los demás de lo que ellos son y hacen, son los separatas de Nacional Catalanismo... Los comentarios de separtas suprematas sobre Borrell respecto a esa palabras suyas referidas al Presidente Ucraniano son inaceptables y fuera de lugar, así como los comentarios de la portavoz del Govern sobre este asunto, que N0 es ningún asunto, porque ya está mas que claro que el Borrell N0 se refería para nada al Fake President de una Autonomía Regional el fugado de la Justicia FuigPelMón, el Pastelero Loko, sino al Presidente de Ucrania, deja bien claro de que pasta están hechos los creyentes del Dogma de Fe del Nacional Catalanismo... Los separatas suprematas de patrias inventadas N0 pierden ocasión de hacer el ridículo, de ponerse en evidencia y de quedar como idi0tas... Es mas que indecente y falto de toda ética profesional, política y humana cargar contra uno de los mas altos representantes de la UE públicamente e incluso vejarlo en directo por causas ficticias y fantasías que solo están en las mentes enfermas y febriles (como todo lo de esta gente) de los independencieros inventa patrias... A ver SI se enteran de una vez de que N0 es bueno hablar sin el debido conocimiento, ni antes de saber y confirmar las cosas y de que N0 se puede ofender en publico a un alto cargo internacional por algo que le parece a uno, o uno cree que es así, porque en su escasez de materia gris no le da al mismo para tener mas entendimiento y acercarse a la realidad y la verdad de las cosas: "BORRELL hablaba de "Zelenski", el presidente de UCRANIA y N0 del 'Maleter-Man'... Borrel tiene muchas cosas, serias, que hacer como para perder el tiempo en simplezas de gente simple y atolondrada... N0, "L'Univers N0 ens mira", ni la UE, ni cristo "ens mira", "ens mira cap"... Todo eso no son mas que sueños húmedos -o pesadillas, mas bien- de mentes infantiles desestructuradas, con poco conocimiento y menos y peores formas, que se creen con derecho a todo porque ellos lo dicen; y que por circunstancias eventuales han alcanzado el poder pollito y no se ocupan mas que de sandeces y están (han) arruinando Catalunya y todo lo que encuentran a su paso... Si tuvieran un mínimo de decencia y de etica, esta paya, el President y algunos en el Govern dimitirían por esto y por cientos de cosas y metidas de pata similares continuas... 'La Mare de Deu', que N0 es posible tanta ineptitud, falta de profesionalismo y tanta incompetencia.
  5. Icona del comentari de: Realitat a març 02, 2022 | 15:11
    Realitat març 02, 2022 | 15:11
    El poc diplomàtic i histèric Borrell, a banda de la seva caducitat, el fa poc aconsellable pel càrrec que ocupa. En comptes de solucionar problemes, és fàcil que els empitjori.
  6. Icona del comentari de: fat boy a març 02, 2022 | 17:07
    fat boy març 02, 2022 | 17:07
    Com que no hi pensa per aixo en Lavrov li va haver de recordar davant de tot el mon. Com es diu l'alemany aquell que sempre m'esta fotent la punyeta?. Alzheimer, Burrell, Alzheimer.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a març 03, 2022 | 13:08
      Gonzalo març 03, 2022 | 13:08
      Un laZi tomando como referente a un invasor ruso. Todo en orden en tractorlandia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa