El futur de Badalona passa per la seu nacional del PSC i per la secció local del partit. Aquesta tarda, la direcció dels socialistes catalans deixaran pas a la secció local badalonina, comandada per Rubén Guijarro, per tal que decideixi si han de liderar una moció de censura contra l’actual alcalde , Xavier García Albiol, després d’haver estat esquitxat pels Pandora Papers, que han revelat que va rebre un poder d’una societat de Belize que es va crear des d’Andorra l’any 2005. De fet, fa dies que Guijarro manté converses amb els grups de l’oposició –que no es van posar d’acord l’any passat– per poder bastir una alternativa a l’actual govern del PP a la ciutat.

Les explicacions d’Albiol no han servit fins ara i el PSC, tot i ser bel·ligerant, també és conscient de la importància nacional i estatal que tindria el seu posicionament, de manera que va amb peus de plom. De fet, estaven pendents d’un pacte entre PSOE i el PP per al relleu en altes institucions de l’Estat i un congrés del PSOE a València que Pedro Sánchez no volia emboirat per una qüestió local que podria agafar volada. Però, passada aquesta fase –l’acord ja s’ha produït i el congrés ja s’ha celebrat– i després d’intenses converses entre socialistes, Guanyem Badalona, Comuns, ERC i Junts, hauria reeixit un acord per presentar una moció de censura de manera imminent. “La ciutat no es mereix estar governada per algú que té comptes en paradisos fiscals i que menteix”, assegurava Rubén Guijarro aquest matí al programa Aquí Cuní, de SER Catalunya.

Guijarro ha detallat que aquesta tarda, a partir de les cinc, el secretariat del PSC serà qui “parli” i “analitzi” la situació. Ara bé, ha deixat ben clar i ha insistit que la decisió final de presentar una moció de censura serà de la secció local, tot i que “en contacte permanent amb la direcció”. Guijarro ha deixat entreveure que la seva intenció és fer fora Albiol tot i que s’estimaria més que fos l’actual alcalde el que hauria de dimitir. Fins i tot, durant l’entrevista ha qualificat com a “passat” el fet que l’oposició no es posés d’acord quan va dimitir Àlex Pastor i va ser incapaç de trobar una alternativa.

Des de la direcció del PSC demoren qualsevol explicació fins a la tarda. Però, per altra banda, membres de la direcció consultats per El Món, apunten que “com a executiva” no els queda més remei que si, bé cal debatre i analitzar la situació, “aquesta mena de decisions corresponen a l’agrupació local”. “Són ells que l’han de prendre, són els que coneixen bé la situació i l’entorn”, assenyalen.

El líder local del PSC no es diferencia gens de la línia dels altres membres de l’oposició. Així, la presidenta de Badalona en Comú Podem, Aida Llauradó, considera que el comportament de l’alcalde és “corrupte” i “un atac als interessos de la ciutadania”. Des d’ERC Avancem, han instat el batlle a renunciar al càrrec. Mentre que el regidor badaloní de Junts, David Torrents, explica que han demanat “la dimissió immediata de l’alcalde”. “No pot estar ni un segon més al govern de Badalona”, ha argumentat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 18, 2021 | 15:03
  Anònim octubre 18, 2021 | 15:03
  Tenen cap militant que no sigui un borratxo?
  • Icona del comentari de: Pseudònim a octubre 18, 2021 | 19:39
   Pseudònim octubre 18, 2021 | 19:39
   Un comentari de mal gust i encara més quan per a combatre i deixar enlaire el cul de l'espanyolisme militant del PSCPSOE, no cal insultar ningú.
 2. Icona del comentari de: Cal dir-ho a octubre 18, 2021 | 19:43
  Cal dir-ho octubre 18, 2021 | 19:43
  Des del xovinisme espanyol, quan els convé s'inventen i decideixen dir que la societat catalana està "dividida" o "fracturada"... quan no, que decideixin les seccions "locals" del partit sucursalista. I anar fent.

Nou comentari

Comparteix