L’actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, és un dels noms que apareix als Pandora Papers, que el vinculen amb una societat de Belice, paradís fiscal. Albiol va rebre un poder general d’una societat de Belice, segons ha admès, oberta des d’Andorra l’any 2005. En un comunicat, l’alcalde de Badalona assegura que el projecte, que va acceptar en un principi, “va quedar sense recorregut” i no se’n va beneficiar.

Segons les informacions dels Papers de Pandora, García Albiol va rebre un poder general d’una societat de Belice que havia estat tramitada a través d’una gestora andorrana, vinculada al banc Andbank l’any 2005. En el moment de la firma, Albiol era secretari de política municipal, i prèviament havia estat president i regidor a Badalona i secretari general del Partit Popular a Barcelona.

“No vaig obtenir ni rendiments, ni increment de patrimoni ni retribucions de cap tipus. Mai vaig fer ús d’aquest poder mercantil”, subratlla el comunicat, que conclou amb l’afirmació que Albiol és “una persona seriosa i honrada”. La signatura va ser dissolta el 9 de desembre de 2015, i per tant durant la seva primera etapa de batlle a Badalona, entre 2011 i 2015, encara estava vinculat a la companyia de Belice.

L’alcalde de Badalona ha dit que no hi ha cap connexió entre aquest apoderament i la seva activitat política. Assegura que “responia única i exclusivament a la voluntat de fer projectes empresarials”, però es defensa assegurant que “no es van dur a terme i mai van generar cap tipus d’ingrés o increment patrimonial”.

“Durant tots els anys al capdavant de l’alcaldia, tant jo com el meu equip de govern hem fet una molt bona gestió al capdavant de la ciutat”, conclou el comunicat d’Albiol, que admet la relació amb la companyia que han destapat els Pandora Papers i el diari El País.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: bs a octubre 13, 2021 | 16:22
  bs octubre 13, 2021 | 16:22
  el flabiol malsonant te les mans brutes
 2. Icona del comentari de: RAMON A a octubre 13, 2021 | 16:54
  RAMON A octubre 13, 2021 | 16:54
  Segurament ho va fer per distreures
 3. Icona del comentari de: Pere a octubre 14, 2021 | 15:57
  Pere octubre 14, 2021 | 15:57
  y que me contais de los pujol , de pep guardiola etc. siempre mirais para afuera y la merrr la teneis dentro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa