L’oposició de Badalona vol una moció de censura contra Albiol

Els quatre partits de l'oposició consideren que l'alcalde de Badalona no pot mantenir el seu càrrec

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, està al centre de la polèmica després d’haver estat esquitxat pels Pandora Papers. El líder municipal va rebre un poder d’una societat de Belice que es va obrir des d’Andorra l’any 2005. El mateix alcalde badaloní ha reconegut aquest fet, però assegura que “va quedar sense recorregut” i que “no vaig obtenir ni rendiments, ni increment de patrimoni ni retribucions de cap mena”.

Aquestes explicacions no han convençut els partits de l’oposició de l’Ajuntament de Badalona, que volen cessar el batlle de forma immediata. El líder del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, qualifica aquest fet d'”escàndol majúscul” i considera que les justificacions d’Albiol “fan riure”. La presidenta de Badalona en Comú Podem, Aida Llauradó, considera que el comportament de l’alcalde és “corrupte” i “un atac als interessos de la ciutadania”. Des d’ERC Avancem, han instat al batlle a renunciar al càrrec. Mentre que el regidor badaloní de Junts, David Torrents, explica que “hem demanat la dimissió immediata de l’alcalde. No pot estar ni un segon més al govern de Badalona”.

L’Ajuntament de Badalona està format per 27 edils i el Partit Popular compta amb onze d’ells. Si la resta de partits volen tirar endavant la moció de censura és imprescindible el suport d’Esquerra Republicana, que compta amb set regidors, i del Partit Socialista de Catalunya, que en té sis. La resta són dos d’En Comú Podem i un de Junts. Les negociacions entre els partits de l’oposició no compten amb bons precedents. De fet, la manca d’acord per investir un alcalde d’esquerres va propiciar el nomenament de Xavier García Albiol com a batlle de Badalona.

De moment, el portaveu badaloní d’ERC Avancem, Àlex Montornès, ha admès que tenen intenció de “construir una alternativa valenta amb visió transversal que interpel·li tota la ciutat en aquesta hora greu”. A més, la presidenta dels comuns a Badalona ja ha anunciat que votaran a favor d’un govern “ampli i d’esquerres”.

Comentaris

    Abstencionista. 14/10/2021 7:21 am
    Doncs molt enrenou per, al capdavall canviar- amb perdó- pets per merda. Hi ha cap polític honrat?. Crec sincerament que no.
    RAMON A 14/10/2021 12:24 pm
    Es que volia ser com el putero fugat

Nou comentari