Ayuso convoca eleccions el 4 de maig perquè els madrilenys triïn entre “socialisme o llibertat”

La presidenta de la Comunitat de Madrid crida a les eleccions per evitar "el desastre" d'un govern de Cs i el PSOE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha ofert una declaració institucional sense preguntes per anunciar que la convocatòria electoral a la Comnuitat tindrà lloc el 4 de maig. Ayuso ha afirmat que s’ha vist “obligada” a adoptar aquesta decisió “pel bé d’Espanya” i per evitar que “Madrid perdi la seva llibertat”. Segons la presidenta, si no hagués convocat eleccions el PSOE i Cs haurien replicat a Madrid la moció de censura de Múrcia, i “haurien derrocat el nostre govern”. “No em puc permetre que Madrid es pari ara”, que “apugin els impostos”, “adoctrinin a les escoles”, “destrueixin el teixit empresarial” i “ens diguin com pensar i viure”. “No puc permetre que Madrid perdi la seva llibertat”, ha conclòs. Ayuso ha comparegut a la Casa de Correos de Madrid acompanyada dels consellers del PP del seu govern. En una declaració breu ha acusat PSOE i Cs de provocar “inestabilitat institucional” presentant la moció de censura de Múrcia i preparant-ne una per a Madrid.

Madrid ha viscut el moment més dur que s’ha viscut en democràcia, per la pandèmia i la crisi social i econòmica, i toca decidir que és el millor pels ciutadans” perquè cal “estabilitat i sentit d’Estat” que “en les actuals circumstàncies no es pot assegurar”, ha dit. Segons la presidenta en funcions, si no arriba a convocar eleccions “Cs i el PSOE haurien presentat una moció de censura i causat el desastre de la Comunitat de Madrid”. “Si no arribo a dissoldre la cambra les mocions podrien haver derrocat el nostre govern” i “no em puc permetre que Madrid es pari ara”, ni per “perdi la seva llibertat”, ha sentenciat.

El vicepresident de Madrid acusa Ayuso de mentir

El vicepresident de la Comunitat de Madrid de Cs, Ignacio Aguado, ha afirmat que la presidenta autonòmica del PP, Isabel Díaz Ayuso, “menteix”. “Escolto amb estupor a la presidenta en la seva roda de premsa”, ha dit Aguado en una piulada després que Ayuso hagi comparegut per anunciar formalment la convocatòria electoral a Madrid el 4 de maig. Aguado ha assegurat que la ja presidenta en funcions menteix. “Quina irresponsabilitat”, ha dit.

El portaveu socialista a Madrid nega que s’hagin coordinat amb Múrcia

El portaveu socialista a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha rebutjat la convocatòria electoral que ha anunciat la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, i ha dubtat que es puguin celebrar. “Estem a l’espera que això s’aclareixi” davant del debat jurídic de quan es pot considerar en vigor la dissolució del parlament regional i si les mocions de censura registrades per PSOE i Més Madrid podrien aturar la convocatòria. “Treballem amb la idea que no hi hagi eleccions”, ha dit en una atenció als mitjans aquest dimecres. Gabilondo ha dit que han presentat la moció com a “reacció” a la decisió d’Ayuso i ha afirmat que no s’ha coordinat amb Múrcia. Gabilondo ha explicat que han registrat la moció de forma telemàtica a les 13.07 hores i ha esperat que la Mesa de l’Assemblea es reuneixi aviat per decidir si l’admet. El portaveu socialista ha remarcat que si hi ha eleccions, s’hauran de tornar a repetir igualment el 2023, ja que el mandat estarà limitat pel termini natural de la legislatura originària.

Comentaris

  Ramon 10/03/2021 4:14 pm
  Quant major sigui la derrota sociata, millor per Catalunya. Tot i que en realitat la convocatòria electoral en di mateixa ja trinxa ERC, perquè pobre del PSOE que ni parli de la puta taula de merda.
  Ramon 10/03/2021 4:11 pm
  Magnífica notícia, perquè ofega més encara ERC.
  JordiP 10/03/2021 3:49 pm
  Desitjo que es foti l'hòstia del segle.
  JordiP 10/03/2021 3:49 pm
  Esta derecha española siempre invoca la libertad, pero lo que verdaderamente pretenden es limitarla.
  Català 10/03/2021 3:17 pm
  Democràcia espanyola.... Fara riure si no fes plorar.
  Gonzalo 10/03/2021 3:16 pm
  Parece que se ha adelantado a la presentacion de la moción de censura. Chica lista. Arrasará. Queda muy feo llegar al poder sin pasar por las urnas.
   Gonzalo 10/03/2021 4:35 pm
   Lista como tu. Quin penques estàs fet

Nou comentari