El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El marit d’Ana Rosa Quintana admet negocis bruts amb Villarejo
  • CA

La represa del primer judici al comissari jubilat de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha començat aquest dilluns al matí amb la peça separada Pintor. Un cas on s’acusa Villarejo i el seu equip de conspirar amb els empresaris Juan i Fernando Muñoz, marit i cunyat de la periodista de Telecinco Ana Rosa Quintana, per tal de desprestigiar un exjutge amb un vídeo en què se’l veia esnifant cocaïna acompanyat de meuques molt vistoses. La vista ha estat ràpida perquè els dos germans Muñoz i bona part dels nou inculpats en el cas han pactat amb la fiscalia una conformitat de pena després de reconèixer els fets. 

Els processats s’enfrontaven a dures penes de presó pels delictes d’extorsió i dos delictes de descobriment i revelació de secrets. Segons el relat de la instrucció i dels mateixos processats, els negocis dels dos germans amb Villarejo va començar el febrer de 2017. L’objectiu de la trobada, a les oficines de l’empresa Cenyt, propietat del policia, era aconseguir informació sensible d’un exsoci, Mateo Martín, que s’havia declarat insolvent davant una reclamació de la Hisenda Pública per un milió i mig d’euros d’IVA. En declarar-se insolvent el seu soci, el cunyat d’Ana Rosa, Fernando Múñoz, seria qui havia de pagar el deute fiscal. En el paquet també s’incloïa obtenir informació delicada de l’advocat del soci, l’exjutge de Marbella, Javier de Urquía, que va ser apartat de la carrera judicial en ser sentenciat per prevaricació el 2010, una pena ratificada pel Tribunal Suprem. 

El 27 de febrer i el 10 de maig es van tornar a reunir, i totes les reunions van ser gravades per l’excomissari.  En aquesta darrera trobada, Villarejo els va portar la documentació que, segons ell, havia obtingut de quan prestava serveis al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), els serveis d’informació de l’Estat: un informe de 69 pàgines amb dades personals, obtingudes de bases de dades policials i dos vídeos

Un dels enregistraments era una “vídeo als lavabos d’un famós establiment públic de Marbella, on apareixia l’exjutge Urquía consumint coca i acompanyat de dues meuques”. La informació tenia com a objectiu evitar la declaració d’insolvència i pactar el pagament amb la hisenda pública, i buscar que Mateo Martín canviés d’advocat, amb qui seria més fàcil arribar a un acord. Villarejo els va cobrar un “preu d’estudiant” per liquidar el detectiu privat. Els advocats dels germans Muñoz, José Luis Garcia i Ricardo Álvarez Ossorio, van ser presents a la trobada i van tenir coneixement del pla perquè havien de “collar el seu col·lega” amb el vídeo i la informació i així beneficiar els interessos dels seus clients. Però no s’ha acreditat, i així ho mostra la conformitat, que estableix que no només no va utilitzar aquesta informació sinó que tampoc no van cobrar res pels serveis prestats als seus clients.

A més de Villarejo, els germans Muñoz i els seus advocats, al sac dels acusats també s’hi compta el fill del comissari, el seu advocat i soci, Rafael Redondo, l’inspector del Cos Nacional de Policia,Antonio Bonilla, la detectiu privada Núria Morales i els policies Javier Fernández, Gervasio Abate, Elisa Gabán, Juan Manuel León i José Manuel González Escobar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa