El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional manté el procediment per terrorisme contra els 13 CDR de l’Operació Judes
  • CA

L’Audiència Nacional ha decidit mantenir el procediment per terrorisme obert contra els 13 CDR de l’Operació Judes, segons ha avançat Rac1 i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies. La defensa de set dels processats havia demanat la nul·litat de les actuacions argumentant “indefensió” pel fet de no haver acceptat incorporar com a prova documental la totalitat de les diligències prèvies, pero el tribunal ho ha rebutjat. El magistrat Manuel García Castellón subratlla que no s’han esgotat els recursos contra la decisió de no incorporar tota la documentació, però al marge d’això, subratlla que són procediments en què no són part, que estan en tramitació i sota secret.

El magistrat de l’Audiència Nacional va decidir comprar la tesi de la Guàrdia Civil i de la Fiscalia i processar per pertinença a organització terrorista als tretze presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts en l’anomenada “Operació Judes” practicada al setembre de 2019, just dies abans de la sentència del Procés. A més, a nou dels investigats, a més, els asseu a la banqueta per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

En la seva interlocutòria de processament, el magistrat considerava que aquest grup formava dins dels CDR l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT). De fet, ho va definir igual que els atestat dels agents d’informació de la Guàrdia Civil com una cèl·lula integrada pels investigats integrada per grup reduït d’individus de diferents CDR, que “evidencien una gran radicalitat”.

També els va acusar de voler ocupar el Parlament, treballar a les ordres del CNI català i de portar a terme les “accions més contundents” dels CDR com ara els talls a la carretera C55 el dia del trasllat dels presos polítics de Lledoners a Madrid per l avista oral del judici al SuTribunal Suprem.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fora a octubre 28, 2021 | 19:47
    fora octubre 28, 2021 | 19:47
    Un altre cas que Europa no admetrà i que condemnarà. Suma y sigue España, un estado corrupto y fascista.
  2. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a octubre 28, 2021 | 21:43
    Dani_Andreuenc octubre 28, 2021 | 21:43
    Es una vergonya... De veritat. Ni terroristes ni res. Tot es un invent d' aquest estat malalt. I mentrestant els nostres politics de taules amb aquesta gentussa. Quina vergonya! Fills de la gran...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa