L’associació de Guàrdies Civils vol que Catalunya sigui “zona d’especial singularitat”

Catalunya ha de ser policialment “zona d’especial singularitat”. Així ho reclama l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), la principal entitat associaciativa dels membres del cos armat, en el seu programa electoral al Consell del Guàrdia Civil, l’únic òrgan de representació assimilable a una representació sindical. l’AUGC que fa campanya des del passat 13 d’octubre defensa que hi hagi zones que tinguin un tracte policial precís ateses les seves característiques concretes o circumstàncies excepcionals.

Així en el programa electoral a més de demandes com l’eterna equiparació salarial o la rebaixa de la jornada laboral així com més mitjans o la retirada del Codi Penal militar del seu règim disciplinari, reclamen el canvi de consideració laboral de Catalunya. En concret, destaquen que com “organització estan treballant de manera incessant en els darrers anys per tal que l’àrea geogràfica del Camp de Gibraltar, en un entorn de crim organitzat afincat a la Costa del Sol, sigui declarada zona d’Especial Singularitat, de manera paral·lela, i significativament l’any 2018 també va reclamar aquesta mesura per a Catalunya, en els moments de més pressió pel desafiament independentista”. “Estem molt a prop d’aconseguir aquest objectiu”, assegura el programa. “Així ens ho han traslladat responsables governamentals en les reunions que AUGC ha vingut mantenint, però hem de continuar treballant molt dur fins que aquest objectiu quedi garantit, alerten.

Els candidats de l’AUGC en un acte electoral/AUGC

L’associació considera que “s’ha demostrat que la declaració de Zona d’Especial Singularitat és una mesura que permet donar una flexibilitat i adoptar mesures urgents en cas necessari i per a situacions concretes, que d’altra manera no podrien ser ateses”. “En aquest escenari canviant i on poden donar-se múltiples situacions que afecten els guàrdies civils, la Zona d’Especial Singularitat podria declarar-se no només per a la zona de l’Estret o Catalunya, sinó també per a situacions com la viscuda durant el temporal de neu Filomena on els guàrdies civils van treballar durant llargues jornades de servei, sense descans ni relleus, davant unes dures condicions de treball”, afegeixen.

L’AUGC es compromet a “treballar perquè la Zona d’Especial Singularitat sigui una realitat, i s’instauri com a eina flexible, que permeti abonar serveis extraordinaris o determinats llocs de treball, reforçar les plantilles, dotar de millors mitjans materials o qualsevol altra mesura davant de situacions urgents o de notòria perillositat per al servei per actes vandàlics, delinqüència organitzada, desordres públics, greus catàstrofes climàtiques o qualsevol altra incidència que així ho reclami”. De fet, aquesta categoria va ser aplicada per la porta de darrera el 2017 i posteriorment, a través del “plus de productivitat Catalunya” que va suposar un increment de 21 milions d’euros a la nòmina de policies i guàrdies civils.

Comentaris

  Els volem fora Octubre 25, 2021 | 16:32
  "Singularitat", quina barra. Fora les forces d'ocupació !
  Proposant Octubre 25, 2021 | 17:17
  Efectivament, Catalunya és una singularitat: una nació sense estat farta d'un estat que vol acabar amb ella. Imagino que demanen l'augment de sou pertinent per pagar-se unes classes de català: demostrarien, com a mínim, quelcom que els ha faltat sempre fins ara: voluntat d'integració. No diuen que la cultura catalana és també cultura espanyola? Doncs que ho demostrin! Va, nois, que no costa gens!
  Singular Octubre 25, 2021 | 17:18
  La singularitat de Catalunya és que no és Espanya.
  ton c. Octubre 25, 2021 | 17:22
  si la singularitat amb Gibraltar vol dir ser independent d´Espanya, doncs va.
  Malemerito Octubre 25, 2021 | 17:23
  Una altra manera de demanar augment de sou. Quins personatges. Per demanar, perquè no demanen un augment de puntuació per accedir Sl cos.
  RAMON A Octubre 25, 2021 | 17:26
  Aneu cap el vostre pais i no fara falta
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 25, 2021 | 17:27
  A las “Zonas de Especial Singularitat”, se les puede aplicar más fácilmente, una "Legislación (Represiva) de Especial Singularidad". Ya podéis ver, por dónde van los tiros (nunca mejor dicho).
  Fora les forces d'ocupació Octubre 25, 2021 | 17:33
  Demostració clara de que Catalunya som un país ocupat. Aquesta és la "sungularitat" que invoquen.
  Claravalls Octubre 25, 2021 | 17:35
  Forma de Cataluña la guarra inzivil i la polimerda nazional...no us volem assassins descerebrats...fora de Cataluña marxeu al vostre país a fotre hosties las nens/es i avis /es ñordos. Catalunya no és ni serà mai España//*// Som República.//*//
  joandomenec Octubre 25, 2021 | 17:36
  Les forces d'ocupació demanen més sou.
  Va de calers, no de res més Octubre 25, 2021 | 17:43
  A veure, nens, de què penseu que va aixó? De territori singular? De perill? De patriotisme?.... Va de calers, nanos, va de calers, fent tot aquest teatret, fent veure que pateixen tant, intenten aconseguir un plus salarial. Així va tot a Espanya, mentides per aconseguir emplenar la faltriquera.
   Ja Octubre 25, 2021 | 21:21
   Ho sabem, va dels calers que cobren els qui treballen per el estado en la repressió. Igual que la Fiscafina. Igual que els covards que torturen. Igual que els "partits" que diuen lluitar contre la barbarie del estado i Mai fan res més que cobrar, com les policiesimilitars. Cal fotrels fora. Cal marxar des pain.
  Maqueseclasca Octubre 25, 2021 | 17:50
  traducido : complemento por destino , más pasta , ya puestos pueden pedir complemento por miradas de odio, o , complemento por alergia al color amarillo, o complemento .... etc . o simplemente pedir otro destino fuera de Catalunya y dejarse de chorradas. ( y cobrar bastante menos ).
  el verdugo del Cid Octubre 25, 2021 | 18:51
  Molts ens alegrarem que cobreu més. Cobrareu tant, fills de meretriu, que quan acabem amb vosaltres no us reconeixerà ni la vostra fastigosa família espanyola!
  Narcís Octubre 25, 2021 | 19:12
  Si al món laboral hi ha " Convenis provincials, territorials/ autonòmics i estatals " àdhuc, vés a saber, si comarcals ( i, potser, d' empreses quines siguin ) . . . perquè aquesta gent donen la llauna comparant-s'hi si són Administracions diferents ? PD : i què dir-ne de vida força més cara en uns llocs que no pas d' altres o .. renda familiar disponible ! Nota : es presentin a les " oposicions " que vegin ( si cossos cobressin menys .. no demanarien pas ser a sa alçada ! ) ! Anotació al marge : com de gent treballa d'allò mateix i cobra de ben diferent .. majoria aclaparadora ! Incidència : ja n' hi ha prou de posar d' excusa Catalunya per treure' n profit d'allò més .. els hi sembla poca cosa l' honor de fer-ho ' per la pàtria ' ?
  jbhgf Octubre 25, 2021 | 19:16
  Calé, calé ... per no fer RES .... de bó, és clar ! Ho podrien fer , aquest PPatiment tant horroròs que PPateixen , com a un sacrificio per ejPPaña ,no ?
  GUAITA QUÈ FAN ARA! Octubre 25, 2021 | 19:56
  `SÍ, La singularitat d'haver de soportar la imposició de la vostra barroera preència sent com som un païs lliure. Què hi veniu a fer, oi?, "aporellos"? DESPERTEU, és el segle XXI.
  PITIMINI Octubre 25, 2021 | 20:02
  `SÍ, La singularitat d'haver de soportar la imposició de la vostra barroera preència sent com som un païs lliure. Què hi veniu a fer, oi?, "aporellos"? DESPERTEU, és el segle XXI.
  Ferran Octubre 26, 2021 | 08:44
  Por mi los ocupantes, que se vayan rápido a tomar por donde los proctólogos hacen el examen...
  uno que vive en Tabarnia Octubre 26, 2021 | 10:33
  tots al mar amb tota la ferramenta, es el seu unic desti
  Dani Octubre 26, 2021 | 12:37
  El Camp de Gibraltar? Qué volen fer negociets també aquí?

Nou comentari