El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un article d’’El Mundo’ sobre l’escola de Canet, en un examen oficial
  • CA

La Plataforma per la Llengua ha denunciat un nou atac contra el català, aquest cop a les proves d’accés a la universitat de la Comunitat de Madrid pels majors de 25 anys. Els candidats han hagut de comentar un article d’El Mundo sobre el cas de l’escola de Canet de Mar i la sentència del 25% d’hores en castellà a les escoles catalanes. ”L’atac contra l’escola en català arriba als exàmens d’accés a la universitat”, denuncia l’ONG del català en una piulada a Twitter.

La Plataforma per la Llengua assegura que hi ha ”massa fal·làcies” per fer la prova en una hora i asseguren amb ironia que l’única resposta vàlida és ”el català és caca”. De fet, el text parla de “pares oprimits pel nacionalisme” i assegura que tothom amb “sentit democràtic” es commouria en llegir la carta d’aquesta família de Canet que va reclamar un percentatge d’hores de classe en castellà. En el primer paràgraf també es parla de “veïns fanatitzats” i una resposta dels pares “amarga i dolguda”.

Però l’article no s’acaba aquí. Segueix lloant aquests pares pel seu “coratge cívic” i “serena determinació” alhora que assegura que el seu propòsit és la “concòrdia” i el respecte als “drets constitucionals” dels parlants d’una “comunitat bilingüe”. “El del català espanyol orgullós de ser català i espanyol. El del demòcrata del 78 reclamant que la lletra de la llei torni al carrer, pres pels ultres identitaris”, continua el text que aquests alumnes han hagut de comentar per poder entrar a la universitat.

El text acaba amb el desig que el seu “exemple moral” s’estengui per la societat catalana que està en una “espiral de silenci”. La prova d’accés a la universitat té cinc punts, i el darrer d’ells és una pregunta directa sobre la situació de l’espanyol a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a setembre 12, 2022 | 18:21
    JordiP setembre 12, 2022 | 18:21
    Racomano una atenta lectura de "Los arquitectos del terror", del enorme Paul Preston. Un cop llegit es comprén absolutament la mentidera estratègia de la dreta hispànica per a "colar" a la gent tota mena de conceptes "nasionale" referents a la pàtria, els "trasioneros" masons, comunistes, jueus, i ara, terroristes separatistes catalans i l'heroísme dels catalans que volen ser espanyos i son acosats per aquesta raó. Una cosa és llibertat de premsa i opinió, alló pel que vam lluitar i còrrer ja fa anys, i una altre l'ús de la mentida, la manipulació, l'engany, l'insult i la calumnia. El periodisme de la mentida no és periodisme, és atac i falsa acusació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa