El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC exigeix al Parlament que mantingui i garanteixi la seva sobirania
  • CA

Després que la Junta Electoral hagi reiterat la seva voluntat d’aplicar una sentència que encara no és en ferm i que retiraria la condició de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, l’Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat davant la convocatòria de la Mesa de la cambra catalana aquest proper dilluns al migdia on insta el Parlament a defensar la seva sobirania. Per a l’ANC, la cambra, on resideix la sobirania del poble català, és l’únic òrgan amb potestat de decidir si se suspèn o no un president de la Generalitat. L’entitat recorda que la Junta Electoral només és “un òrgan administratiu” i que, per tant, no pot decidir sobre el mandat dels diputats.

L’Assemblea recorda que, seguint la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, la pancarta penjada al balcó de Palau complia “el deure de denunciar la vulneració dels drets polítics” cosa que, en canvi, l’Estat fa set mesos que no fa. Així mateix, l’ANC també posa de relleu que l’Examen Periòdic Universal de l’ONU va resultar en molts estats assenyalant la “vulneració de drets fonamentals de l’estat espanyol”.

En aquesta mateixa línia, l’entitat afirma que Espanya “vol modificar de nou la voluntat política expressada en sufragi per la ciutadania de Catalunya” malgrat que, el passat quatre de gener, els tres partits independentistes van ratificar Torra com a diputat i President. En consonància amb això, i “per la dignitat del poble”, l’ANC exigeix que el Parlament “respecti i defensi la sobirania que li hem dipositat, donant suport al president Torra i el president Torrent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa