El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amnistia Internacional denuncia l’actuació de l’exèrcit espanyol a Ceuta

Amnistia Internacional ha denunciat que l’exèrcit i els cossos de seguretat espanyols a Ceuta han “infligit violència” contra les més de 8.000 persones que han entrat a la ciutat autònoma de forma irregular des del Marroc. L’entitat també ha reprovat l’actitud del Marroc i Espanya, i afirma que ambdós governs estan tractant aquests migrants i sol·licitants d’asil com a “peons en un joc polític” entre ambdós estats. Virginia Álvarez, responsable de Política Interior i investigadora d’Amnistia Internacional Espanya, ha afegit que, malgrat l’assistència proporcionada pels funcionaris de fronteres, “aquests abusos son intolerables” i ha instat les autoritats espanyoles a obrir una “investigació exhaustiva” per “garantir la rendició de comptes”.

L’organització emfatitza que de totes les persones que van creuar dimarts la frontera unes 2.000 eren infants i menors no acompanyats, i ha recordat que aquests poden demanar protecció internacional i que les autoritats han de “garantir el seu interès superior”. “No podem acceptar que les forces espanyoles estiguin apallissant la gent, adolescents inclosos“, ha afegit Álvarez.

Basant-se en una publicació a les xarxes socials del Ministre de Drets Humans del Marroc, Amnistia Internacional creu que els problemes a la frontera entre Ceuta i el Marroc son una “represàlia” pel tractament mèdic que va rebre a l’estat espanyol un líder del Front Polisario. En aquest sentit, la responsable de Política Interior de la organització ha expressat que el Marroc “està jugant amb la vida de les persones“, i ha instat el govern del país a deixar d’utilitzar els seus ciutadans com a “peons”.

Álvarez també ha acusat la Unió Europea de donar “suport” a Espanya i ha afirmat que “els abusos espanyols són també abusos de la UE”. “Demanem als dirigents europeus que no mirin cap a una altra banda davant els abusos que s’estan cometent a les fronteres de la Unió“, ha afegit la investigadora.

Segons recomptes d’Amnistia Internacional, en els últims dies les forces de seguretat espanyoles han retornat al Marroc prop de 5.000 persones de manera “col·lectiva, forçosa i sense cap garantia”. Virginia Álvarez ha recordat que les “devolucions en calent” són il·legals, ja que “impedeixen a aquestes persones exercir el seu dret a una avaluació justa i individualitzada de la seva sol·licitud d’asil”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 20, 2021 | 13:38
  Ricard maig 20, 2021 | 13:38
  AI diu ara a Ceuta: Amnistia Internacional ha denunciat que l’exèrcit i els cossos de seguretat espanyols a Ceuta han “infligit violència” contra les més de 8.000 persones que han entrat a la ciutat autònoma. “No podem acceptar que les forces espanyoles estiguin apallissant la gent, adolescents inclosos“ AI deia a l'1 d'octubre a Catalunya: “Está claro que varias de las actuaciones de los agentes de la Policía Nacional y la Guardia Civil se han saldado con un uso excesivo e innecesario de la fuerza, una utilización peligrosa de material antidisturbios, y han provocado centenares de heridos, contusionados y afectados que protestaban pacíficamente”. "El domingo 1 de octubre se habría asistido por heridas, contusiones o afectaciones de la salud a 893 personas en los centros de atención primaria y hospitales como resultado de la acción policial". “Está claro que la actuación de Policía y Guardia Civil se han saldado con uso excesivo e innecesario de la fuerza contra manifestantes pacíficos”. A mi no em consten ferits a Ceuta, però AI parla de que els castellans "estan appallisant la gent" i "inflingint violència". En canvi a Catalunya reconeixen només diuen que "un uso excesivo e innecesario de la fuerza". Es constata que per a AI la violència contra catalans és menys violència que la que es fa contra marroquins. Suposo que votar és més delicitiu que entrar il·legalment es un país. Lamentable.
 2. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 20, 2021 | 13:38
  Gonzalo maig 20, 2021 | 13:38
  Que están apalizando a los moritos....?????? Pero que se han fumado?????? Los que se llevaron las ostias fueron los laZisnaZis....esos si que se fueron calentitos.....joder...y nadie dijo nada entonces..... laZisnaZis.....hacen más caso a los moritos que a vosotros .... jajajajajajajajajajaja!!!!!!!
  • Icona del comentari de: Vendetta a maig 20, 2021 | 18:38
   Vendetta maig 20, 2021 | 18:38
   Sit gonzalo sit, plas gonzalo plas ja ke repetirli uns cuans cops ke es cacanyol
  • Icona del comentari de: Quim a maig 20, 2021 | 21:12
   Quim maig 20, 2021 | 21:12
   Ets un merda, un nazi i un xenòfob, el porc es vostè i tot allò que representa un regne de merda que no vare defensar al poble saharaui i amb esteu exèrcit sou molt xulos amb gent desarmada, a Abu Dabi a llepar li el cul al Juanito.
 3. Icona del comentari de: kuestion a maig 20, 2021 | 17:39
  kuestion maig 20, 2021 | 17:39
  Qué país podría haber pagado a Marruecos para abrir su frontera con España y que se hablara más de palizas que de matanzas ???
 4. Icona del comentari de: Payasos con uniforme a maig 20, 2021 | 18:09
  Payasos con uniforme maig 20, 2021 | 18:09
  Y con una ignorància encima que ni el Gonzalo, el Luis y el Doc juntos...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa