El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aena afirma que la seva proposta del Prat “recull els termes de l’acord” entre els governs català i estatal
  • CA

Aena ha sortit al pas de la polèmica sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat afirmant que la proposta que s’ha fet pública avui en el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) per al període 2022 – 2026 (que estableix que la infraestructura s’estengui per sobre de l’espai natural de la Ricarda) “recull els termes de l’acord” entre el Govern i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es va anunciar el 2 d’agost passat. Aena recorda que la presentació del DORA davant del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya és un “tràmit previ” a l’aprovació del document que ha de fer el Consell de Ministres.

Segons el gestor aeroportuari, el contingut de l’acord anunciat el 2 d’agost s’ha traslladat al document presentat avui i conté l’afirmació textual: “Es garantirà el mode segregat actual per a l’operativa de les pistes i es farà l’ampliació de la pista 07R/25L cap a l’est, així com la construcció d’una terminal satèl·lit que doni servei als vols de llarg radi que s’operarien gràcies a l’allargament de la pista”. Així, doncs, i segons Aena, “no hi ha cap alteració sobre el text fruit de l’acord i el trasllat al document”.

És una opinió que xoca frontalment, per exemple, amb la que ha expressat aquesta mateixa tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha exigit explicacions i la rectificació del projecte. El president ha advertit que la proposta no reflecteix el consens del Govern, perquè malmet l’espai protegit de la Ricarda. “Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, ha reflexionat a la xarxa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JMMR a setembre 03, 2021 | 22:14
    JMMR setembre 03, 2021 | 22:14
    Foteu-vos el vostre puto aeroport pel cul
  2. Icona del comentari de: Porcs traïdors a setembre 04, 2021 | 01:10
    Porcs traïdors setembre 04, 2021 | 01:10
    L'aposta d'AENA, que son els que MANEN, és la que es farà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa