Advocats europeus denuncien la “intenció política” de “silenciar” l’independentisme amb presos

Se sumen a la reivindicació d'amnistiar els presos com a via per solucionar el conflicte

L’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans ha afirmat aquest divendres que “el judici i la sentència” del Tribunal Suprem als presos polítics “revelen la intenció política” de “silenciar-los políticament mentre durin les seves condemnes”. L’entitat també ha donat suport a la campanya d’Amnistia i Llibertat, que promou una llei per amnistiar el presos com a via per trobar una solució democràtica al conflicte polític. “Els problemes polítics s’han de resoldre a través de la via política i no jurídica“, afirma l’associació europea d’advocats. “Els adversaris polítics s’han de confrontar als parlaments, als mitjans, i als fòrums públics, no als jutjats”, afegeix.

La plataforma agrupa advocats i juristes de 21 països europeus, que uneixen forces per lluitar pels Drets Humans i les llibertats civils. En un comunicat que ha fet públic l’entitat s’afirma que els líders independentistes van ser jutjats “per haver organitzat pacíficament” el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017. iI davant d’aquesta constatació afirmen: “No només els judicis, sinó encara més les sentències, revelen la intenció política de silenciar políticament aquests polítics mentre durin les condemnes“.

A banda alerten que alcaldes independentistes, consellers, funcionaris i activistes “continuen essent assenyalats, i aproximadament 3.000 esperen un judici per actes relacionats amb el procés polític a Catalunya”. En aquest context el col·lectiu d’advocats europeus dona suport a la proposta per una llei d’Amnistia que promogui el debat sobre una solució política i “acabi amb la qüestió profunda del conflicte”.

Comentaris

  Raó d'estat o estat de la raó 06/02/2021 4:32 pm
  Per raons d'estat, podem arribar a les lleis de l'edat mitjana. Si no s'accepta la raó dels dissidents, no hi ha democràcia per molt que la vulguin disfressar de novena meravella del mon.
  monarquia bananera de ejpaÑistán, la vergonya de les Democràcies europees 06/02/2021 12:23 pm
  un país fexista que el dictador "por la gracia de dios" Franco va deixar ATADO Y BIEN ATADO trian successor al putero i comissionista emérito
  L'OBSERVADOR ASTORAT 06/02/2021 12:22 pm
  EFE (26/01/2018) A. PéreX Rubalcaba: “El Estado pagará el coste de quitar de en medio a Puigdemont”. Més clar l'aigua!!
  Silenciar-los no sé 06/02/2021 10:46 am
  Estan fent campanya política, cadascun pel seu partit, per terra mar i aire, en mitjans de comunicació públics i privats. I estan dient el que volen. Si això és silenciar que vingui Putin i ho vegi.
  1
  123
  Respon
   Pol 06/02/2021 7:48 pm
   "Slilenciar-los, no HO sap". N'estem farts de l'unionisme foteta i que es fa el gracioset. Primer aprèn a escriure bé:"Silenciar-los no ho sé".
    Primer aprèn a raonar bé @Pol 07/02/2021 1:07 am
    Després ja et preocuparàs de l'ortografia. No són presos polítics i la seva actuació durant la campanya electoral ho demostra.
   . 06/02/2021 7:44 pm
   Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats polítics.

Nou comentari