El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aires de Tsunami: Amer crea el primer Consell Local de la República per “governar-se”
  • CA

 

Aquest estiu s’apuntava. La nova estratègia independentista comença a esbossar-se: deixar fora de les institucions el procés i ‘concertar’ en el moviment sobiranista civil la lluita per assolir la República . Una de les primeres passes s’ha fet aquest vespre a Amer, el poble de Carles Puigdemont. La vigília del segon aniversari del Primer d’Octubre, s’ha constituit formalment el Consell Local per la República d’Amer. És a dir, la primera franquícia local del Consell de la República que, en principi, s’anirà extenent pel territori. Una peça que podria tenir aires de Tsunami i amb la vista posada en una futura “assemblea de càrrecs electes”. Amer s’ha declarat “territori lliure i sobirà que es governarà per aquest consell local de la República”

 

A la plaça de la Vila, i amb els llums de l’Ajuntament apagats per tal que no hi hagi cap implicació amb l’administració espanyola, els càrrecs electes del municipi i ciutadans de la vila han constituit aquest Consell. Una entitat “no sotmesa als poders de l’Estat espanyol”. Segons el manifest de constitució, aquest consell local “reconeixerà únicament el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República catalana fins assolir la independència efectiva de Catalunya”.

 

 

En el manifest, els impulsors remarquen que treballaran per “la implementació en l’àmbit local de plans d’actuació que es defineixin” des del Consell de la República. Els objectius són: “restituir el nostre govern legítim, amb plens poders”; recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota control de l’Estat espanyol”; “fer efectiva la independència de la República catalana” i “culminar l’aprovació de la Constitució Catalana”. 

 

Així, aquest Consell es declara el municipi d’Amer, d’alt voltatge simbòlic, un “territori lliure i sobirà que es governarà per aquest Consell de la República”. En aquest marc esperona als ciutadans a inscriure’s en el “registre ciutadà” del Consell. Tanmateix demana “ajuda” a institucions i associacions per tal d’aconseguir el “reconeixement internacional de la República”. I, en darrer, terme “insten a l’Assemblea de Càrrecs Electes”, la plataforma creada per l’Associació de Municipis per la Independència, de fer córrer la idea i difondre la mateixa declaració a la resta de poblacions de Catalunya. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa