Els pressupostos de la discòrdia

"L'aprovació dels PGE és beneficiosa per a Espanya i per a l'esquerra espanyola; no pas per a Catalunya i l'esquerra catalana"

L’aprovació dels PGE és aleshores el cavall de batalla entre ERC i JxC; un més dels molts que tenen. I no tan sols un cavall, sinó una brigada de cavalleria d’enfrontaments, tothora, a tot arreu i per tots els motius. Sembla que no hi ha cap punt de trobada entre els dos partits independentistes, cosa que tothom lamenta amb to planyívol. Per què dimonis els dos partits independentistes no són capaços d’anar units?, ploriqueja la legió de tertulians i opinadors de tota mena en tota mena de mitjans. Potser perquè un d’ells no és independentista? Que els mitjans, tertulians, intel·lectuals orgànics i inorgànics i altre gent del savoir vivre repeteixen com a lloros això de “partits independentistes” no fa independentista qui no ho és. Els “partits independentistes” no poden anar units perquè només hi ha un. ERC no és un partit independentista, encara que ho digui per enganyar l’electorat.

L’aprovació dels PGE, òbviament, suposa garantir l’estabilitat del gobierno i l’Estat espanyol. I, si no ho he entès malament, per a tota la legislatura, perquè aquests comptes són plurianuals. Tota una victòria per al gobierno espanyol d’esquerres i un cop greu a les aspiracions de Catalunya. Dues raons encadenades s’esgrimeixen per justificar l’aprovació dels PGE: 1a) l’estabilitat del gobierno i de l’Estat espanyol és beneficiosa per a Catalunya. 2a) en especial si es tracta d’un gobierno d’esquerres que té una actitud més favorable a una solució pactada de la qüestió catalana. Òbviament, totes dues falses.

El govern del PSOE-UP no només no ha aturat la repressió policial, judicial i penitenciària contra Catalunya, sinó que l’ha intensificat. I no només l’ha intensificat al carrer, sinó també en el pla institucional, deixant clar que mai permetrà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. És fals que un gobierno espanyol d’esquerres sigui més favorable a una solució pactada per a Catalunya que respecti els drets fonamentals dels catalans. Absolutament fals. I els que ho defensen saben que és fals. Les esquerres espanyoles compren sempre a la dreta el seu dret a governar anant contra Catalunya encara amb més empenta repressiva nacional espanyola.
L’aprovació dels PGE és beneficiosa per a Espanya i per a l’esquerra espanyola; no pas per a Catalunya i l’esquerra catalana. Per què doncs ERC aprova aquests pressupostos? Perquè també és esquerra espanyola, esquerra espanyola a Catalunya, quintacolumnistes d’una esquerra espanyola contra Catalunya, disfressada d’independentista per fer més mal, com les bales dumdum, que esclaten dins el cos de la víctima.

Això ens duu a la falsedat de la primera raó justificativa: l’estabilitat de l’Estat és beneficiosa per a Catalunya. Una falsedat històrica i actual perquè aquest ens de raó casernària/eclesial que es diu Espanya, està bastit sobre una relació desigual d’espoli colonial i opressió política que contradiu el principi essencial de tot Estat democràtic de dret: el lliure consentiment de la gent. A Catalunya hi ha una part molt considerable de la gent que no dona el seu lliure consentiment a l’Estat espanyol i vol la independència. No és possible saber quants perquè l’Estat no permet fer un recompte via referèndum, però, en qualsevol cas, no inferior a dos milions i escaig sobre una població de set milions i mig, una quantitat que obligaria uns governants responsables a prendre mesures per resoldre la desafecció. A Espanya, al contrari, l’Estat nega l’existència de la desafecció que es continuarà manifestant fent impossible allò que els experts anomenen “la governança”.

La situació normal de l’Estat espanyol és la inestabilitat amb Catalunya com a conflicte enquistat. Si arriba el cas que el gobierno, l’Estat, assoleix l’estabilitat, serà sempre en detriment de l’independentisme i de Catalunya. No és altre el sentit de la nova normalitat de Sànchez, a la qual els republicans donen suport encara que cerca la destrucció de l’independentisme català o precisament per això, atès que ERC és la quinta columna nacional espanyola contra Catalunya.

ERC és un partit espanyol. Els republicans són espanyols fins al moll de l’os i Rufian parla dels seves arrells espanyoles perquè no en té d’altres. Consumeixen mitjans espanyols en castellà i s’interessen per qüestions espanyoles que moltes vegades no tenen res a veure amb Catalunya. No són físicament espanyols, però ho són mentalment. El seu marc mental és espanyol. Un partit “d’esquerres” que pacta amb altres partits de la mateixa condició a Espanya, però no amb un partit català independentista a Catalunya perquè és “de dretes”, no és un partit independentista.

És una visió espanyola del món. El mateix es pot dir d’una part important de la societat catalana. Però en el cas dels polítics, sobretot els que fan política a Madrid, es tracta d’una integració plena a l’univers espanyol. Els diputats republicans a Madrid i, per extensió, tota la direcció republicana, fa política en clau espanyola, en clau fraternal d’esquerra espanyola, per a la qual la “qüestió catalana” és una pedra a la sabata. Com es pot vendre això a Catalunya com el camí cap a la independència és una qüestió molt intrigant que es resoldrà el 14-F. Aquesta data es veurà si la càrrega de la brigada lleugera republicana contra les bateries independentistes de la llista del president Puigdemont té alguna possibilitat d’èxit o si el 14-F serà la derrota definitiva, la Balaclava d’ERC, i deixa lliure el camí cap a la independència.

Comentaris

  lluiset 01/12/2020 8:46 pm
  a can ERC saben molt bé que els independentistes autentics no els votaràn, però també saben molt bé que a la majoria de gent, inclús dels que deien ser indepes, no els preocupa la independencia, són gent que avui s'apunten aquí i dema allí, i aixo a can ERC ho saben, i aquesta gent saben que ERC no farà res que faigi enfadar l'amo, que és el que volen. Per tan, guanyaràn les eleccions i qui tingui cucs que peli fulles. Ara bé, els dirigents d'ERC són males persones i si hi ha infe
  Ramon 01/12/2020 9:48 pm
  L'anterior australopitec d'ERC a Madrid havia dit que sense referèndum d'autodeterminació no votarien a favor de cap pressupost. Però això és que llavors l'australopitec era hiperventilat. Ara ja no. Ara l'australopitec ja és cent per cent com ho vol La Vanguardia.
  Doctor Strangelove 01/12/2020 10:04 pm
  Un mesetari dient-li als de ERÑ que no són independentistes. En fi, això és batxillerisme pur i dur, un vell sense un duro que es ven per no res a la corruptgècia hiperventilada sense estudis. Mare de Déu Senyor, quina Catalunya ha destruït l'independentisme. Som la vergonya galàctica! Doc.
  ernst 01/12/2020 11:31 pm
  El Ministro de Marina de Azaña no era independentista. Els seus hereus tampoc ho son
  vendetta 02/12/2020 8:42 am
  anem a les seus dels partits processistas a demanar explicacions tremoleu botiflers de jxc cup y er
  ciutada del mon 02/12/2020 9:43 am
  jajaja el vell xarnego llepaculs madrileny, dient espanyol a rufian , ell l'imbecil que es de conca el seu pare era de olivares de jucar conca com la meua avia materna, i el vell xarnego es de madrit i no sap quasi ni parlar catala, i donant llicons el xarnego llepaculs de catalanitat com si fos el wellos , jajaj viure per a creure apa a llepar almorranes al felipe com als huitanta, que encara en te una.
  Cotarelo, un comunista reciclat a neoconservador que ja fa temps que està senil 02/12/2020 11:40 am
  Només beneficia les esquerres? I com explica que la mitad de JxSou, els més conservadors, hi voti a favor?
  Octubrista 02/12/2020 12:52 pm
  Aprovar o no els pressupostos és irrellevant des del punt de vista del repartiment dels recursos perquè amb pressupostos nous o amb els antics, els calers aniran a parar, sobre tot a les butxaques de les 20 famílies que controlen el 25 % de la riquesa a l'estat espanyol i, en segon lloc, per mantenir la immensa trepa de sicaris de tota mena que els mantenen el poder. Dit això, votar a favor o en contra té un valor simbòlic important.
  GROC 02/12/2020 1:37 pm
  Cotarelo dius que ERC ,no es independentista Laura Borras diu que ERC ,no es independentista E·s cosa teva o de la Borras Es l'eslogan de la precampanya?
  ER 02/12/2020 2:18 pm
  ER, luchadores empedernidos por la independencia de Catalunya, ya han conseguido echar fuera a Puigdemont, Turull i Torra, ahora presiden orgullosamente la presidencia de la Generalitat, (sin haber sido votados en las urnas para ello). ¿¿Que más hace falta para demostrar que ER es un partido independentista?? ¿¿...?? ¿¿...?? Si es que ganan las próximas elecciones, no pactarán con PSC y Podemos.
  Ceballut 02/12/2020 2:25 pm
  Ras i curt: aprovar els pressupostos és aprovar l'espoli dels 16.800 milions anuals que ens foten els "hidalgos" de l'altiplà .
  Godo i Baste, todo por la Patria, todo por ERC.ESPAÑA 02/12/2020 4:15 pm
  Erc de Todo por la Patria es la mafia adorada pel franquista Godo. Junqueras ez el caudillo dels Nazionals. Tripartitdels Nazionalespor lagracia deDios, Godó i Basté
  Tri, tri, tri , tricornio erc.psoe.colau, la benemerita de Ferrovial.Heil 02/12/2020 4:19 pm
  Tripartit arriba il fascio psoe,erc,gal,colau.desc. Esquerres de lladres i assassins, el feixisme amb sotana erc
  Tripartit no, gràcies 02/12/2020 9:10 pm
  Votar sí als pressupostos és col·laborar amb la banda de delinqüència organitzada del PPSOEVOC'S.
  Ramon 03/12/2020 5:22 pm
  A sota un pertorbat ens pretén fer creure que ell està mooooolt contra la corrupció però, mira per on, no tinguis por que mai li reclami a aquest digital que a veure si dóna mai alguna cobertura, alguna informació, un puto ínput, de les corrupcions de Podemos. Poc creïble, el relat d'aquest pertorbat.
  Silencis ????? 04/12/2020 7:17 am
  Que vol dir el silenci de MHP Puigdemont ??? Que van aconseguint apagar-li la flama o que s’està construint ????? Silencis que no s’entenen
  Pep 07/12/2020 12:02 am
  Avanç de les eleccions llegiu el llibre de Puigdemont M' Explico on les deslleialtats i covardia d' ERC son el pa nostre de cada dia, i q mai han estat contestats.

Nou comentari